Milieusticker voor Frankrijk bestellen, waarom en hoe doe je dat?

Ben je een vakantie naar Frankrijk aan het plannen, dan heb je het woord vast al eens zien vallen: de milieusticker. Sinds juli 2017 is het voor de binnenstad van Parijs verplicht om een milieuvignet op je auto te hebben. En ga je niet naar Parijs? Ook dan kun je er mee te maken krijgen, want steeds meer steden zijn bezig een milieuzone in het leven te roepen of hebben dat al gedaan, zoals Lille, Straatsburg, Grenoble, Toulouse en Avignon. Hoe werkt dat, zo’n milieusticker kopen? In deze blog leg ik het voor je uit!

(Laatste update: 31 juli 2020)

De Franse overheid wil milieuvervuiling door auto’s terugdringen. Met name in de steden kan er op sommige dagen erg veel smog blijven hangen. Daarom is er in 2015 een wet aangenomen die zogenaamde Zones à circulation restreinte mogelijk maakt: zones waar je alleen mag rijden met een auto die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Om dat makkelijk te kunnen controleren is de Vignette Crit’Air in het leven geroepen.

De Crit’Air is een sticker die verkrijgbaar is in zes categorieën, van groen (minst vervuilend) tot grijs (meest vervuilend). Auto’s met motoren van voor 1997 komen niet in aanmerking voor een sticker en met zo’n auto mag je dus effectief niet in zo’n zone rijden. De milieusticker kun je enkel in Frankrijk via een speciale website van het Ministerie van Verkeer bestellen. Onderaan deze blog neem ik je mee door het bestelproces om je te laten zien hoe je zelf zo’n milieusticker aanvraagt.

Regels

Maar eerst nog iets over de regels rondom het Crit’Air-vignet. Want hoewel het eenvoudig lijkt, is het nogal onoverzichtelijk waar, hoe en wanneer je ergens wel of niet mag rijden met of zonder milieusticker. Dat komt doordat iedere gemeente een eigen traject volgt om de regels steeds verder aan te scherpen. In sommige steden geldt de zone bijvoorbeeld alleen voor bestelwagens en vrachtwagens, soms alleen overdag op werkdagen, en in andere steden laten ze zich leiden door de luchtkwaliteit: bij veel smog geldt dan een tijdelijke milieuzone, ook wel ZPA (Zones de protection de l’air) genoemd. Ook mogen sommige categorieën auto’s op smog-dagen nog wel gewoon de stad in, en andere niet. Op matrixborden worden dit soort tijdelijke maatregelen over het algemeen duidelijk aangegeven.

Het ziet er naar uit dat de komende jaren het aantal gebieden waar de milieuzone geldt alleen maar zal worden uitgebreid. Ook zullen de regels steeds verder worden aangescherpt, en kunnen ze per stad nogal verschillen. Om dat alles voor te zijn is mijn advies dan ook, als je de komende tijd van plan bent om naar of door stedelijke gebieden in Frankrijk te gaan: bestel gewoon zo’n sticker, dan ben je van eventuele stress of boetes af. Want de sticker kost via de officiële website slechts 4,51 euro en is onbeperkt geldig, voor alle gebieden met een milieuzone.

Word je gesnapt met een auto zonder sticker, of met een onjuiste sticker, dan kan de boete voor personenwagens oplopen tot 68,- euro, of hoger waneer je niet op tijd betaalt. In totaal zijn er nu twintig gemeentes bezig met het invoeren van een milieuzone, variërend in striktheid. Een overzicht vind je hier. Ga je niet naar een van die gebieden, dan heb je de sticker dus voorlopig ook niet per se nodig.

Bestellen

Ik zal je nu uitleggen hoe je een Crit’Air-milieusticker bestelt. Je kunt hem alleen aanvragen via de website certificat-air.gouv.fr, en dus niet via de ANWB en het vignet is ook niet verkrijgbaar bij tankstations (Let op: er is een website, crit-air.fr, die officieel lijkt maar dat niet is. Bestel je hem via die website dan betaal je bijna 30 euro in plaats van 4,51 euro!). De officiële website is in het Frans, en heeft vertalingen naar het Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Helaas dus nog niet naar het Nederlands, maar het invullen van het formulier om een milieusticker toegestuurd te krijgen is gelukkig niet zo heel ingewikkeld.

Wat heb je nodig?
– Creditcard (betalen kan alleen met creditcard)
– Scan van kentekenbewijs (kleiner dan 400kb, bestandsformaat: pdf/png of jpg)

Stappenplan:
– Ga naar certificat-air.gouv.fr.
– Klik op de knop ‘Demander son certificat’ (Vraag je certificaat aan).
– Klik op: Votre véhicule est immatriculé dans un autre pays (Je auto is geregistreerd in een ander land).
– Vink het hokje aan naast ‘Je certifie que mon Certificat d’immatriculation est à jour et que la pièce jointe transmise correspond bien à un justificatif d’immatriculation.’ (Ik bevestig dat mijn kentekenbewijs geldig is en de bijlage overeenkomt met een bewijs van kentekenregistratie).
– Klik op de blauwe knop ‘Suivant’ (Volgende).
– Klik op ‘Ajouter un véhicule’ (Voeg een auto toe).

Nu opent een popupscherm waar je de gegevens van je auto kunt invullen. Alleen die met een rood sterretje zijn verplicht. Dat zijn achtereenvolgens:
– N° d’immatriculation (Kenteken).
– Date de première immatriculation (Datum van eerste afgifte).
– Catégorie de véhicule (Categorie voertuig, meestal M1 (voor auto’s en campers)).
– Carburant (brandstof). Benzine = Essence.
– Pays d’immatriculation (Land waar de auto geregistreerd staat). Kies Pays-Bas voor Nederland.
– N° de série (Identificatienummer/chassis).
– Marque (Merk).

De rest kun je leeglaten. Als je volledig wilt zijn, vind je de gegevens over CO2 etc. op de website van de RDW.

Nu moet je enkel nog een kopie van je kentekenbewijs toevoegen. Ik heb zelf een papieren kentekenbewijs, hiervan heb ik van 1A en 1B een scan gemaakt en deze opgeslagen als pdf in 100 dpi. Klik op ‘Kies bestand’ onder ‘Télécharger le justificatif d’immatriculation’ (Kentekenbewijs uploaden). Zoek het bestand op dat je gescand hebt, en voeg het toe. Klik vervolgens op ‘Enregistrer’ (Aanmelden).

Vervolgens vink je op het scherm waar je eerder ook al was het vakje ‘Ik ben geen robot’ aan en klik je op ‘Suivant’ (Volgende). Nu moet je je adresgegevens invoeren.

– Nom et Prénom (Naam en Voornaam).
– Courriel (E-mailadres).
– Confirmer courriel (E-mailadres nogmaals invoeren ter controle).
– Nom et Prénom (Naam en Voornaam).
– Numéro et libellé voie (Straatnaam en huisnummer).
– Complément d’adresse (Aanvulling op adres, mag je leeg laten).
– Complément d’adresse (Aanvulling op adres, mag je leeg laten).
– Code Postal (Postcode).
– Ville (Stad).
– Pays (Land (Kies Pays-Bas)).

Vervolgens klik je weer op ‘Suivant’. Dan kom je op het overzicht met de gegevens van je bestelling. Daar staat ook het bedrag vermeld dat je moet betalen. Klik weer op ‘Suivant’ als alle gegevens kloppen. Je komt nu op een scherm waar meer informatie over de betaalmogelijkheid (creditcard) staat. Klik op ‘Suivant’ om naar de betaalpagina te gaan en houd je creditcard gereed. Na de betaling kom je op de bevestigingspagina en ontvang je als het goed is ook meteen een mailtje met de bevestiging. Na enige tijd kun je ook via certificat-air.gouv.fr je bestelling volgen, door je nummerbord in te voeren bij ‘Suivre ma demande’ (Vink bij ‘Pays d’immatriculation’ (land van kentekenregistratie) ‘Etranger’ (buitenland) aan).

Na een paar dagen ontvang je via mail een factuur waarbij ook een afdruk van de sticker zit. Deze mag je onder je voorruit leggen als bewijs dat je een sticker hebt aangevraagd. Een paar weken later ontvang je in je brievenbus de definitieve sticker die je op je voorruit moet plakken.

VignetBestellen.nl

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de milieusticker via de Franse overheid alleen te bestellen en betalen met creditcard. Wil je via iDeal betalen, is je Frans niet zo goed en lukt het met bovenstaande beschrijving nog steeds niet, of heb je geen zin in gedoe, dan is het ook mogelijk de Milieusticker Frankrijk via VignetBestellen.nl aan te schaffen. Zij nemen het aanvraagproces voor je uit handen en ze hebben een Nederlandstalige helpdesk. Je krijgt de officiële raamsticker na aanvraag via deze website eveneens gewoon via de Franse overheid toegestuurd. Let op: je betaalt voor deze service wel 19,95 euro inclusief verzendkosten in plaats van de 4,51 euro als je het via de normale weg doet.

Heb jij al een sticker aangevraagd? Wat zijn jouw ervaringen? Ik hoor het graag van je!

Martijn
Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Nederlandstalige vakantieparken
- Hotels of chambres d'hôtes

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Populair in de webshop

 • 25,00

  Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

  Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

  Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper. Tweede druk! (juli 2021)

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via Libris-boekhandels, Standaard Boekhandel of Bol.com bestellen.

  Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.

 • 24,99

  50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken. 

  Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via de boekhandel of Bol.com aanschaffen.

  Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.

 • 5,00

  Een idyllisch landschap van heuvels, bossen, riviertjes en leuke steden en dorpen met een geschiedenis: welkom in de Morvan. In deze reisgids nemen we je mee op ontdekkingsreis door deze rustige, landelijke streek en laten we je alle bekende en onbekende hoogtepunten zien. We geven je tips voor de mooiste plekken en leuke activiteiten voor tijdens jouw eigen verblijf in de Morvan.

  Deze reisgids telt 42 pagina’s en is een paperback in A5-formaat. Liever de digitale versie? Klik hier voor het ebook.

  Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

  Let op: dit is een ‘kneusje’, bij het drukken van deze reisgidsen is iets mis gegaan waardoor ze niet goed gelijmd zijn. Het kan hierdoor gebeuren dat de pagina’s snel loslaten uit de rug van het boekje. Hierom verkopen we deze gidsen met 50% korting.

 • 5,00

  In deze reisgids helpen we je op weg om deze bijzondere stad zelf te verkennen. We geven tips voor bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen op basis van onze eigen ervaringen, met onder meer een uitgebreide rondwandeling door de wijk Le Marais. Natuurlijk komen de bekendste bestemmingen aan bod, maar we laten je ook in Parijs graag het ‘Frankrijk Puur’-gevoel beleven: de minder bekende kanten van de stad, en tips om zo optimaal mogelijk te genieten van de populairste plekken.

  Deze reisgids telt 54 pagina’s en is een paperback in A5-formaat. Liever de digitale versie? Klik hier voor het ebook.

  Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.

  Let op: dit is een ‘kneusje’, bij het drukken van deze reisgidsen is iets mis gegaan waardoor ze niet goed gelijmd zijn. Het kan hierdoor gebeuren dat de pagina’s snel loslaten uit de rug van het boekje. Hierom verkopen we deze gidsen met 50% korting.

87 reacties op Milieusticker voor Frankrijk bestellen, waarom en hoe doe je dat?

 • beste Martijn,we hebben een tolbadge voor Frankrijk,kan je daar ook mee terecht in die steden ?Of heeft dat niets met elkaar te maken?Overigens genieten we erg van je Frankrijk puur!groetjes Marijke.

  • Bedankt voor je bericht! De tolbadge is geen milieusticker, dus je moet inderdaad ook apart nog een milieusticker op je auto hebben om in de milieuzones te mogen rijden!

  • Beste Martijn,
   Bedankt voor de uitleg bij het aanvragen! Ik heb betaald met PayPal account en ook een bevestiging vua de mail gehad. Dit heb ik gisteren(maandag)middag gedaan. Enig idee hoelang het duurt voordat ik de factuur met afbeelding op de mail krijg? We gaan onverwachts vrijdag al weg, en willen in Lyon overnachten. Als de mail niet op tijd is kunnen we daar dus niet overnachten. Durf nu dus nig geen hotel te boeken….
   En als ik via de bevestigingsmail mijn kenteken invul kont er ook niks.

 • Ik heb de sticker vorig jaar aangevraagd. Geldt deze sticker dan dit jaar ook of moet je elk jaar een nieuwe aanvragen?

  • Ook dan moet de auto een milieusticker hebben… Het beste kun je dan informeren bij het bedrijf waar je de auto huurt.

 • Ik heb de kaart in april 2017 aangevraagd, na mij te hebben ingelezen op de Engelse versie van de website en alvast op mijn werk een pdf van mijn plastic registratiebewijs gemaakt te hebben, ben ik er op een zondag voor gaan zitten. Op zich valt het mee en na 2/3 weken had ik hem in huis. In de auto deze rechts (passagierszijde) bovenin geplakt onder de Duitse milieu sticker. Er zal ook nog plaats moeten zijn voor een Italiaanse, Belgische, Spaanse sticker. Nu maar hopen op één Europeesche sticker of een kenteken herkenningsysteem , zodat van elke auto de gegevens bekend zijn. Verder geniet ik elke keer weer van je mailbrief, tips en weetjes.

 • Martijn bedankt voor deze duidelijke uitleg en handleiding.
  Ik heb er dankbaar gebruik van gemakt bij de aanvraag die ik zojuist heb gedaan.

 • Martijn,goede uitleg maandag ingevuld en opgestuurd.Woensdag per mail van ministerie van milieu een mail met sticker om hem nu meteen te gebruiken,officiële sticker komt over enige tijd.
  Bedankt

 • Un Grand Merci Martijn: super handig deze ‘reisbeschrijving’ !
  Het heeft er alle schijn van dat de sticker bij me afgeleverd gaat worden.

 • Ik ben niet in het bezit van een creditcard. Is er een andere mogelijkheid voor aanvragen/betalen van de sticker?

 • Hallo Martijn, bedankt voor de duidelijke uitleg ! we hebben vandaag besteld, zijn benieuwd wanneer we de sticker ontvangen, inderdaad gelijk een e mailtje gehad ter bevestiging ! Super !!

 • Dankjewel Martijn, zo duidelijk het is mij zelfs gelukt om een sticker aan te vragen!! Ook al meteen een mail ontvangen ter bevestiging.
  Dikke merci voor jou!!

 • Zo was de milieusticker wel heel eenvoudig te bestellen, bedankt voor de vertaling. Ik zag er als een berg tegenop om deze aan te vragen, zo werd het ons wel heel makkelijk gemaakt! Merci 🙂

 • Hallo Martijn,

  Fijn, zo’n duidelijke uitleg. Hoe werkt het als je je kenteken pas een week van tevoren krijgt?

  Ik heb een nieuwe auto besteld. Ivm invoer/bpm etc heb ik nog geen kenteken en volgt dat pas eind Mei. Ongeveer een week voor ik naar Frankrijk ga.

  Zijn er daarvoor nog aparte clausules?

  Alvast dank,
  Groet Cindy

  • Hoi Cindy,
   Volgens mij kan je er nog geen aanvragen zolang je geen kenteken hebt! Dus dan zou ik zodra het kenteken bekend is de sticker aanvragen. Met het tijdelijke bewijs van aanvraag/factuur die je binnen enkele dagen krijgt gemaild onder de voorruit mag je dan door de milieuzones rijden.

 • Hallo Martijn,
  Duidelijk verhaal! Wij hebben een camper, daar zal het zeker ook voor nodig zijn?
  Groeten Denise

 • Hallo Martijn
  Wij willen naar de dordogne, geheel via de snelweg maar die gaat ook door lille , die is zeker vrij gesteld van een milieu sticker??, of moet je door ook een sticker hebben?

 • Waardeloos dat dit alleen met creditcard kan. Die heb ik dus niet en ik ken ook niemand die het wel heeft. Dus onmogelijk voor mij om zo n vignet te kopen. Waarom niet met i deal ?

 • Hoi Martijn, net met behulp van uw handige handleiding de milieusticker aangevraagd, bedankt!!!!!

 • Hoi Martijn, wij gaan over 2 weken naar Normandie op vakantie. Nu willen wij voor de zekerheid nog een milieu sticker aan te vragen. Dit is vast te laat, maar ik lees dat er iets mogelijk is met een tijdelijke sticker?

  • Met 2 weken zou het kunnen dat de sticker al in de bus ligt, maar na enkele dagen krijg je sowieso een mailtje met de factuur en een coupon die je als tijdelijke sticker mag gebruiken.

 • Beste Martijn, ten eerste dank voor je uitleg.
  Weet je toevallig hoe het zit met een huurauto?Aangezien je nooit van tevoren weet welke auto je ontvangt i.v.m. kenteken

  • Het is de verantwoordelijkheid van de verhuurder om een sticker op de auto te plakken. Maar ik denk dat veel verhuurders dit nog niet op orde hebben 🙂 Het beste kun je even informeren bij de verhurende partij.

 • Beste Martijn.
  Ik heb met succes de sticker aangevraagd en dank voor de duidelijke uitleg.
  Ik heb een bevestiging daarna ook een factuur ontvangen.
  Ik neem aan dat middels de creditkaart is betaald of moet ik ook deze factuur nog overmaken omdat er alle bankinformatie op staat.
  Mvg
  Simon
  Graag je reactie

  • Als je de bevestiging hebt gehad is de sticker inderdaad betaald, dus je hoeft niets meer te doen verder.

 • Wij hebben ook een milieusticker proberen aan te vragen. Helaas niet gelukt omdat de site weigert onze creditcard te accepteren. Genoeg krediet, gegevens correct overgenomen, zelfs een credit card van iemand anders geprobeerd. Het lijkt de enige wijze van betalen. Zien wij iets over het hoofd? Wie helpt ons?

 • Hallo Martijn, ik heb de sticker aangevraagd en gekregen maar helaas de verkeerde. Rood inplaats van geel. Wat kan ik nu doen?
  Groetjes, Christ,

 • Vraagje, we gaan richting cote d azur deze zomer. Hebben we een milieu vignet nodig? We rijden route de soleil en gaan kijken in Nice en Monaco.

 • Hallo Martijn,

  Wij gaan over 2 weken naar de Dordogne, we rijden via Parijs. Voor zover ik kan vinden Hebben we dan geen milieusticker nodig, klopt dat?

  Alvast bedankt!

  Mvg Norie

  • Klopt in principe! Maar op dagen met veel smog kan er in Parijs besloten worden om de milieuzone uit te breiden tot buiten de ring, dus 100% zeker ben je nooit, als je over Parijs (of een andere grote stad als Lille of Lyon) gaat.

 • Hallo martijn
  Wij hebben een import auto en daardoor pakt hij de eerste ter naam stelling niet
  Wel de nieuwe tenaamstelling.
  De auto is van 2002 maar in Nederland gekomen in 2017
  Hij geeft aan zone 1

  • Dankjewel voor de aanvulling, ik heb het aangepast in m’n blog. Fijn dat het gelukt is om aan te vragen!

 • Hallo,
  kan men ook aangeven hoe lang het normaliter duurt voor het ontvangen van de mail met de sticker erop afgedrukt en het krijgen van de sticker via de post??? Een tijdlijn dus vanaf aanvraag tot levering.

 • Hallo Martijn. Na de aanvraag binnen 2 dagen een bevestigings mail en binnen 2 weken de sticker in huis. Helemaal top dus. Merci beaucoup et au revoir.

 • Hallo Martijn,

  Ik was al weken bezig om alle gegevens in te vullen omdat ik de bewoordingen in het frans niet geheel begreep ( de engelse vertaling gaf ook niet veel verduidelijking ) maar jou uitleg wel! Ook fijn dat je aangaf dat het document maar 100 dpi hoefde te zijn, nu werden mijn documenten direct geupload. Ik heb me ook meteen aangemeld voor Frankrijk Puur! Fijn! Dank je wel voor je hulp.
  Kun je me nog aangeven waar precies ik de sticker moet plakken want ik lees dat dat ook nog van belang is? Misschien goed om dit nog in je verhaal mee te nemen voor andere mensen die je document gebruiken? Nogmaals dank!
  Vriendelijke groeten,
  Gabri Engelaer-Reijnen

  • Hoi Gabri,
   Bedankt voor je reactie! Bij mijn weten mag je het vignet overal op de voorruit plaatsen, maar moet deze wel goed zichtbaar zijn van buitenaf en uiteraard ook niet het zicht belemmeren.

 • Hoi Martijn, Ik lees nu pas over het milieu vignet en ik ga zaterdag naar een camping in Avignon, om precies te zijn, op een eiland in de Rhône vlak voor de oude binnenstad van Avignon. Ik heb dus geen vignet aangevraagd. En nu? Hoe groot is mijn probleem?

  Groet,
  Anne-Marie Kok

  • Hoi Anne-Marie, Het is me niet helemaal duidelijk of er in Avignon daadwerkelijk al een zone van kracht is waar het vignet verplicht is. Zou ook kunnen zijn dat ze daar mee bezig zijn, of dat je alleen op dagen van zware luchtverontreiniging een probleem hebt als je geen vignet hebt. Je zou er in elk geval een kunnen aanvragen, binnen 2 dagen krijg je een mail met een voorlopig bewijs dat je kunt uitprinten. Veel plezier in Frankrijk!

 • Hoi,

  Ik ga met de auto van mijn stiefvader naar Frankrijk toe en wil een milieu sticker aanvragen. Maar het kentekenbewijs staat dus op zijn naam. Kan ik bij de rest van de gegevens wel gewoon die van mij invullen of moeten die namen met elkaar matchen?

  Groeten,

  Mandy

  • Hoi Mandy, je kunt de sticker gewoon aanvragen als je de gegevens van de auto hebt, het is verder niet op naam!

 • Hallo Martijn, je hebt mij er super doorheen geleid om de milieusticker te bestellen. Was zeer duidelijk en binnen een week lag de sticker op mijn deurmat. Bedankt hiervoor. Groetjes, Corine

 • Hoi Martijn, ik lees verschillende berichten over de milieusticker voor Parijs. Het is mij nu niet helemaal duidelijk of je sowieso een milieusticker nodig hebt ofwel dat deze sticker alleen verplicht is tijdens werkdagen, dus niet in het weekend.

  Weet jij meer?
  Alvast dank!

  • Hallo Rick, in de binnenstad (binnen de boulevard périphérique) van Parijs geldt een permanente milieuzone (Zone à Circulation Restreinte, ZCR) . Dit houdt in dat op alle weekdagen tussen 8 en 20 uur alleen voertuigen met sticker 0-4 worden toegelaten. Als er aanvullend nog tijdelijke milieuzones zijn ingesteld, wordt dit met borden aangegeven.

 • Hoi Martijn, dank je wel voor je helderde uitleg over de milieusticker bestellen
  Ik weet niet of ik het voor elkaar heb gekregen zonder jouw uitleg.
  Verder een leuke site ook!

  Groeten Conny

 • Hallo Martijn,

  Mijn Frans is niet je van het en ik kom er dus niet helemaal uit of er in de Jura al milieu stikkers vereist zijn.
  Ik hoor graag.

  Groeten,
  Robert

 • Goedemiddag Martijn,

  Met een paar kleine aanpassingen in de volgorde klopt jouw beschrijving nog prima.
  Mijn dank hiervoor.

  Met vriendelijke groet,
  Martijn

 • Kan je bestellen met de creditcard van iemand anders? Zo ja, vul je dan bij naam enz wel gewoon je eigen gegevens in?

  • Hoi Rianne, dat kan! Je kunt bij het afleveradres gewoon je eigen naam invullen, maar de gegevens van de creditcard moet je ook vermelden.

 • Goede dag. Ik zou graag naar Dabo in Frankrijk willen gaan. Ik heb geen creditkaart en ik kan niemand vinden die er wel eentje heeft. Enige advies ?

  • Hallo Claudia, zonder creditcard kun je het vignet alleen bestellen via een tussenpartij (zie de laatste alinea van het artikel). Succes!

 • Hoi, Ik heb eindelijk iemand gevonden die een creditcard heeft, maar het lukt niet.
  Dus we doen iets fout ?!
  Moet er ergens gegevens van die creditcard houder ingevuld worden ?
  Want ik vul mijn naam, mijn email en mijn adres in.
  Of moet je 2 adressen opgeven. 1 voor de rekening en 1 waar de sticker naar toe gezonden wordt ?

  • Hallo Claudia, wat voor foutmelding wordt er gegeven? Je mag ons ook even e-mailen via info [at] frankrijkpuur.nl, dan kunnen we even met je meekijken.

 • Goedemiddag, ik probeer de milieu sticker aan te vragen. Heb al eens eerder gedaan en dat ging zonder problemen. Nu geeft hij bij type brandstof geen opties aan. Dat is ook de enige fout die word aangegeven om verder te gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Gratis Frankrijk-ebook!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Frankrijk Puur en download een gratis ebook met tips voor roadtrips
Door je in te schrijven abonneer je je gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief met tips om Frankrijk te ontdekken en ga je akkoord met ons privacystatement.

Op deze website gebruiken we cookies, kleine bestanden waarmee informatie op je computer wordt bewaard en die uitgelezen kunnen worden door de website die ze plaatst. In ons geval gaat het om functionele cookies, cookies voor analyse en cookies voor advertentieweergave. Door het toestaan van deze cookies heb je een betere gebruikservaring op de website en stel je ons in staat om je zo goed als mogelijk te bedienen van informatie over Frankrijk. Cookiebeleid