N

Niet naar Frankrijk? Met deze 10 live-webcams ga je virtueel op vakantie

Nu vakanties naar Frankrijk even niet mogelijk zijn door corona, helpen we je bij Frankrijk Puur graag om het Frankrijkgevoel toch in huis te halen. Daarom zochten we mooie plekken uit die je gewoon vanuit de woonkamer live via een webcam kunt bekijken. En daar zitten prachtige beelden bij! Kijk je met ons mee?

Perros-Guirec / Ploumanac’h, Côtes-d’Armor

Ploumanac’h, in Bretagne, werd in 2015 tot ‘Village préféré des Français’ verkozen en dat is niet voor niets. De gemeente ligt aan de Côte de granit rose, een kust die bekend staat om z’n roze rotsen. Met de webcam heb je uitzicht op het Sentier des douaniers en de vuurtoren.

Plateau d’Yzeron, Rhône

Op een half uurtje van Lyon vind je, in het departement Rhône, het plateau d’Yzeron. Een plek middenin de natuur waar in de vakantieperiode allerlei activiteiten zijn te ondernemen. Maar nu kun je er vooral genieten van het uitzicht, te zien via de onderstaande live-webcam.

Saint-Véran, Hautes-Alpes

Saint-Véran is de hoogstgelegen gemeente van Frankrijk. De onderstaande webcam geeft een schitterend beeld van dit pittoreske, oude dorp in de Franse Alpen.

Montclar, Alpes-de-Haute-Provence

Bij Montclar vind je het kleine skigebied Les 2 Vallées, met ongeveer vijftig kilometer aan pistes. Het dorp ligt dichtbij het bekende Lac de Serre-Ponçon. Via de onderstaande webcam krijg je een mooi overzicht van het gebied.

Saint-Martin-d’Ardèche, Ardèche

De Ardèche haal je in huis met deze fraai gepositioneerde webcam, met uitzicht op zowel het dorp Saint-Martin-d’Ardèche als links achterin het dorp Aiguèze, geklasseerd als Plus Beaux Village de France.

Hyères, Var

Wil je even een uitstapje maken naar de Côte d’Azur? Dan is deze webcam in Hyères wat voor jou. Je hebt zicht op het strand en de zee, en in de verte het Île de Porquerolles.

Île d’Oléron, Charente-Maritime

Deze webcam biedt een mooi panorama vanaf de vuurtoren op het uiterste puntje van het eiland Oléron, voor de kust bij La Rochelle en Rochefort.

Saint-Aubin-sur-Mer, Seine-Maritime

Ga op virtuele reis naar het mooi gelegen dorpje Saint-Aubin-sur-Mer, niet te verwarren met Saint-Aubin-sur-Mer in het departement Calvados. Je hebt uitzicht op de krijtrotsen van de Côte d’Albâtre, waar ook Étretat en Fécamp aan liggen.

Porto-Vecchio, Corse-du-Sud

Even ontsnappen ons koude kikkerlandje naar het mooie Corsica? Dan kun je terecht bij deze webcam, die gericht staat op de heuvels en baai bij Porto-Vecchio.

Pointe du Raz

Nog zo’n mooie locatie in Bretagne: de webcam op Pointe du Raz, met een schitterend uitzicht over de vuurtoren en de Atantische oceaan.

CategorieënNiet gecategoriseerd
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *