Leuke Franse markten in Nederland

In veel Franse dorpen en steden is er een wekelijkse markt met kramen vol streekproducten. Vlees, kaas, groente en fruit, kruiden, handgemaakte spullen… De geuren en kleuren komen je van verre tegemoet. Er is weinig leuker dan een bezoekje aan zo’n gezellige markt in een typisch (zuid-)Frans dorp. Maar voor de meeste Nederlanders is Zuid-Frankrijk niet iedere week even aan te rijden. Gelukkig worden er in Nederland ook geregeld leuke markten met een Frans thema georganiseerd. Hier zet ik er een aantal voor je op een rijtje! Een fijne manier om het Frankrijkgevoel ook buiten de vakantie vast te houden!

Klein Frankrijk, Recreatieoord Binnenmaas, Mijnsheerenland

Al weer een aantal jaar wordt er in de Hoeksche Waard een echte Franse brocantemarkt georganiseerd. Particulieren en bedrijven bieden er hun waar aan, er zijn foodtrucks met typische Franse producten, er is sfeervolle muziek, kortom ‘Klein Frankrijk’ is er voor iedereen die Frankrijk een warm hart toedraagt en houdt van gezelligheid en leuke spulletjes zoeken voor je interieur, keuken of tuin. Dit jaar vindt Klein Frankrijk plaats op 18 mei en 21 september, op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland.

Le Marie Marché, Plein, Den Haag

Een Franse Markt, midden in het centrum van Den Haag! Vanaf maart tot december kun je in het eerste weekend van iedere maand op het Plein in hartje Den Haag terecht voor Franse delicatessen, streekproducten, mediterraanse specialiteiten, en nog veel meer. Op de markt heerst een heerlijke Zuid-Franse sfeer, compleet met muziek en leuke terrasjes.

Franse Markt, Helmond

Voorheen op de Suytkade, dit jaar op het terrein van de Cacaofabriek in Helmond. Een Franse markt met leuke kraampjes, een Franse sfeer, Franse hapjes en drankjes… leuk is dat de markt ook in het teken staat van kunst en kunstenaars. Zo zijn er tekenaars, is er een wedstrijd chansons-zingen, je waant je direct in Parijs! De Franse Markt in Helmond vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei.

Franse Feesten, Kruisland

Het centrum van Kruisland bij Steenbergen in Brabant kleurt jaarlijks blauw-wit-rood op de Franse Feesten. Er is onder andere straattheater, live muziek, oldtimers, antiek, kraampjes met Franse specialiteiten en natuurlijk kun je op een terrasje genieten van de gezellige sfeer. Dit jaar zijn de Franse Feesten in Kruisland op zondag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Weet jij nog andere leuke Franse markten en braderieën in Nederland? Laat het dan hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien