L

Leuke Franse markten in Nederland

Markt van Bédoin

In veel Franse dorpen en steden is er een wekelijkse markt met kramen vol streekproducten. Vlees, kaas, groente en fruit, kruiden, handgemaakte spullen… De geuren en kleuren komen je van verre tegemoet. Er is weinig leuker dan een bezoekje aan zo’n gezellige markt in een typisch (zuid-)Frans dorp. Maar voor de meeste Nederlanders is Zuid-Frankrijk niet iedere week even aan te rijden. Gelukkig worden er in Nederland ook geregeld leuke markten met een Frans thema georganiseerd. Hier zet ik er een aantal voor je op een rijtje! Een fijne manier om het Frankrijkgevoel ook buiten de vakantie vast te houden!

Klein Frankrijk, Recreatieoord Binnenmaas, Mijnsheerenland

Al weer een aantal jaar wordt er in de Hoeksche Waard een echte Franse brocantemarkt georganiseerd. Particulieren en bedrijven bieden er hun waar aan, er zijn foodtrucks met typische Franse producten, er is sfeervolle muziek, kortom ‘Klein Frankrijk’ is er voor iedereen die Frankrijk een warm hart toedraagt en houdt van gezelligheid en leuke spulletjes zoeken voor je interieur, keuken of tuin. Dit jaar vindt Klein Frankrijk plaats op 18 mei en 21 september, op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland.

Le Marie Marché, Plein, Den Haag

Een Franse Markt, midden in het centrum van Den Haag! Vanaf maart tot december kun je in het eerste weekend van iedere maand op het Plein in hartje Den Haag terecht voor Franse delicatessen, streekproducten, mediterraanse specialiteiten, en nog veel meer. Op de markt heerst een heerlijke Zuid-Franse sfeer, compleet met muziek en leuke terrasjes.

Franse Markt, Helmond

Voorheen op de Suytkade, dit jaar op het terrein van de Cacaofabriek in Helmond. Een Franse markt met leuke kraampjes, een Franse sfeer, Franse hapjes en drankjes… leuk is dat de markt ook in het teken staat van kunst en kunstenaars. Zo zijn er tekenaars, is er een wedstrijd chansons-zingen, je waant je direct in Parijs! De Franse Markt in Helmond vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei.

Franse Feesten, Kruisland

Het centrum van Kruisland bij Steenbergen in Brabant kleurt jaarlijks blauw-wit-rood op de Franse Feesten. Er is onder andere straattheater, live muziek, oldtimers, antiek, kraampjes met Franse specialiteiten en natuurlijk kun je op een terrasje genieten van de gezellige sfeer. Dit jaar zijn de Franse Feesten in Kruisland op zondag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Weet jij nog andere leuke Franse markten en braderieën in Nederland? Laat het dan hieronder weten!

CategorieënNiet gecategoriseerd
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *