Les Veinards
ArdècheAuvergne-Rhône-Alpes

Les Veinards: gîtes met uitzicht in de Ardèche

Op zoek naar een bijzonder plekje in de Ardèche? Om de hoogtepunten van de streek te ontdekken, te wandelen, te fietsen, of gewoon even helemaal niks te doen? In de herfst bracht ik een week door in een fijne gîte mét schitterend uitzicht over de heuvels en bergen van de Ardèche, en ik verklap je in deze blog waar dat plekje zich bevindt!

De Ardèche, natuurlijk had ik er als rechtgeaarde Frankrijkfan al vaak over gehoord, en ben ik er ook regelmatig voorbijgereden, op weg naar nog verder in het zuiden van Frankrijk, de Provence, de Middellandse Zee… Maar een heel goed beeld had ik nu ook weer niet van de streek. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om een weekje door te brengen in een van de drie gîtes van Nederlanders Anneke en Dominique, aarzelde ik dan ook niet lang. Op naar Les Veinards, gelegen in een gehucht op zo’n tien minuutjes de bergen in bij Vals-les-Bains, boven Aubenas.

Nog maar ruim twee jaar zijn Anneke en Dominique de eigenaren van dit leuke, rustige plekje in de Ardeche, maar het voelt alsof ze hier al veel langer wonen. Bij aankomst koken ze een lekker maal voor hun gasten, en je voelt je mede daardoor binnen no-time opgenomen in het ritme van het leven dat ze hier leven. En dat is een prettig gevoel, want dat maakt een vakantieverblijf tot zo veel meer dan alleen maar een vakantieverblijf. Of je nu komt om je op te laden na een drukke tijd, om te relaxen en van het uitzicht te genieten, of juist om actief bezig te zijn met fietsen, wandelen of alle leuke dorpjes en stadjes in de streek bekijken, voor elk soort vakantieganger is Les Veinards een perfect plekje.

Omdat ik vooral een vakantieganger en reiziger ben die veel wil zien en doen, heb ik dan ook van de mogelijkheid geprofiteerd om zoveel mogelijk van de omgeving te ontdekken. De sfeervol en comfortabel ingerichte gîte in het eeuwenoude natuurstenen huis Les Veinards was daarbij een prima uitvalsbasis. Binnenkort lees je mijn aanraders voor de streek nog in afzonderlijke blogs op Frankrijk Puur, maar ik kan alvast een tipje van de sluier oplichten. Want dit is de veelzijdigheid van de Ardèche: leuke dorpjes bekijken, zoals Vogüé, Balazuc en Labeaume, mooie wandelingen maken zoals bij de sucs – de stokoude vulkaantoppen in de Monts d’Ardèche – en in het massief van de Tanargue, Via ferrata bij Thueyts, een roadtrip door de Gorges de l’Ardèche, het ontdekken van de prehistorie in de Grotte Chauvet 2 Ardèche – een gigantische realistisch nagebouwde grot, lekker eten…

Enthousiast geworden? Ga naar de website van Les Veinards voor meer informatie over de drie gîtes.

Les Veinards
Les Veinards

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant