L

Les Pierres Plates, restaurant met schitterend uitzicht bij Méribel

Op zoek naar een unieke lunchplek op de piste in het skigebied Les Trois Vallées? Vorige week genoot ik van de zon, de sfeer en het prachtige uitzicht bij het restaurant Les Pierres Plates, op ruim 2.700 meter hoogte, naast de Sommet de la Saulire, tussen Méribel en Courchevel. Vanaf het panoramaterras heb je een weids uitzicht over de besneeuwde toppen en je kunt er goed eten, zowel een snelle hap tegen vrij redelijke prijzen als een uitgebreide maaltijd.

Je bereikt Les Pierres Plates vanaf drie kanten, via Méribel, Méribel Mottaret of Courchevel. De lift vanaf Mottaret, Pas du Lac, brengt je direct naar het restaurant toe, deze zit namelijk in hetzelfde gebouw. Het restaurant bestaat uit drie gedeeltes, die je linksom bereikt. Bij slecht weer kun je binnen lekker knus wegduiken en genieten van de luxe maar authentieke sfeer, bij een zonnetje zijn er twee terrassen beschikbaar. Op het laagste terras kun je genieten van een uitgebreide maaltijd en word je bediend, op het hogere terras is een loket waar je eten en drinken kunt bestellen: eenvoudige maar prima maaltijden zoals een hotdog of een burger met patat.

Het hogere terras heeft dan weer het voordeel van een overweldigend uitzicht. Hier kijk je direct uit over het oostelijke deel van de Franse Alpen. Op relaxte banken en stoelen kun je je benen wat rust geven en is het heerlijk genieten van de zon en het wintersportgevoel.

De terugweg is voor beginners misschien wel wat ingewikkeld, eerst moet je een stukje rode piste over alvorens je de blauwe teruggevonden hebt.

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *