Lenteskiën in Les Trois Vallées: zon en lege pistes

Les Trois Vallées, het grootste skigebied ter wereld met 200 skiliften en 600 pistekilometers, een puur plekje? Oké, misschien in de vakantietijd niet, wanneer er lange wachtrijen voor de gondels en stoeltjesliften staan en de pistes vol zijn met skiërs en snowboarders. Maar buiten het hoogseizoen kun je ook hier helemaal tot rust komen en genieten van het Franse leven, ondervond ik vorige week. Dit filmpje dat ik maakte toont twee hele goede redenen waarom je in de lente naar Les Trois Vallées moet gaan: een strakblauwe hemel, en lege pistes, wat wil je nog meer?

Over Les Trois Vallées: Het skigebied bestaat uit drie afzonderlijke dalen, het dal van Saint Martin de Belleville tot aan Val Thorens, het dal van Méribel en het dal van Courchevel. Het gebied heeft voor elk wat wils, want de gevorderde wintersporter kan zonder problemen, met een beetje snelheid, in een dag alledrie de dalen ontdekken door middel van een lange tourtocht, terwijl de beginner meer dan genoeg afwisseling vindt in elk van de drie dalen.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien