Le Hourdel: kleine vissershaven in de baai van de Somme

Aan de zuidkant van de baai van de Somme tref je het kleine gehucht Le Hourdel, gelegen op een smalle strook land. De vuurtoren van het dorpje zie je al van een afstandje staan. Le Hourdel is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de Baai van de Somme. Wat kun je er zoal doen?

Streektips

Zelf ook op vakantie in de vallei van de Somme? Misschien heb je wat aan deze tips!

Naar Saint-Valery-sur-Somme

Le Hourdel ligt op een kleine tien kilometer van het leuke historische plaatsje Saint-Valery-sur-Somme. Je vindt er onder meer een kerk uit de dertiende eeuw, verschillende vestingwerken en een mooie kade langs de Somme. Ook is er een botanische tuin met bijzondere planten en bomen. Een typische Picardisch kustplaatsje dat leeft op het ritme van het getij.

Op zeehondensafari

De baai van de Somme huisvest de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk. De zeehonden, naar schatting een kleine tweehonderd, liggen vaak te rusten op een van de zandbanken voor de kust van Le Hourdel. Met een beetje geluk vergezelt een van de zeehonden je op een wandeltochten langs de kust van Le Hourdel naar Saint-Valery-sur-Somme. Vanaf de vuurtoren in Le Hourdel starten ook diverse wandelingen met gids langs de zeehonden, waarbij je uitleg krijgt over de leefwijze van deze bijzondere zeedieren.

Naar Ault

Ault is ook al zo’n eeuwenoud stadje. Al aan het begin van de dertiende eeuw was er hier een nederzetting, en niet veel later werd er ook een kasteel gebouwd. Het groeide uit tot een belangrijke haven. Maar in de loop der tijd heeft de zee de gemeenschap niet gespaard. Ook vandaag de dag nog moeten de krijtrotsen aan weerskanten van het stadje ieder jaar weer gedeeltes prijsgeven aan de zee. Leuk om te doen is een wandeling bovenlangs de rotsen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de zee en het stadje zelf.

Strand

Ten noorden van het gehucht Le Hourdel vind je een rustig kiezelstrand waar je ‘s zomers heel de dag kunt genieten van de zon en de zee, en in de andere jaargetijden heerlijk langs kunt wandelen.

Wandelen in de baai van de Somme

Vanaf diverse plaatsen in de baai van de Somme worden wandelingen met gids aangeboden. Maar je kunt er natuurlijk ook op eigen gelegenheid op uit gaan. Langs de kuststroken zijn er veel wandelingen (en fietstochten!) uitgezet. Een ideale manier om dit mooie stukje Frankrijk te leren kennen.

Verse vis kopen of eten

De streek staat bekend om de vis en de schaal- en schelpdieren die hier gevangen wordt. Op de menukaart van vrijwel elk restaurant tref deze lokale vangsten dan ook aan. Probeer bijvoorbeeld eens de kokkels of sint-jakobsschelpen, in combinatie met zeekraal die hier ook in overvloed groeit.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien