L

Le Hourdel: kleine vissershaven in de baai van de Somme

Le Hourdel

Aan de zuidkant van de baai van de Somme tref je het kleine gehucht Le Hourdel, gelegen op een smalle strook land. De vuurtoren van het dorpje zie je al van een afstandje staan. Le Hourdel is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de Baai van de Somme. Wat kun je er zoal doen?

Streektips

Zelf ook op vakantie in de vallei van de Somme? Misschien heb je wat aan deze tips!

Naar Saint-Valery-sur-Somme

Le Hourdel ligt op een kleine tien kilometer van het leuke historische plaatsje Saint-Valery-sur-Somme. Je vindt er onder meer een kerk uit de dertiende eeuw, verschillende vestingwerken en een mooie kade langs de Somme. Ook is er een botanische tuin met bijzondere planten en bomen. Een typische Picardisch kustplaatsje dat leeft op het ritme van het getij.

Op zeehondensafari

De baai van de Somme huisvest de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk. De zeehonden, naar schatting een kleine tweehonderd, liggen vaak te rusten op een van de zandbanken voor de kust van Le Hourdel. Met een beetje geluk vergezelt een van de zeehonden je op een wandeltochten langs de kust van Le Hourdel naar Saint-Valery-sur-Somme. Vanaf de vuurtoren in Le Hourdel starten ook diverse wandelingen met gids langs de zeehonden, waarbij je uitleg krijgt over de leefwijze van deze bijzondere zeedieren.

Naar Ault

Ault is ook al zo’n eeuwenoud stadje. Al aan het begin van de dertiende eeuw was er hier een nederzetting, en niet veel later werd er ook een kasteel gebouwd. Het groeide uit tot een belangrijke haven. Maar in de loop der tijd heeft de zee de gemeenschap niet gespaard. Ook vandaag de dag nog moeten de krijtrotsen aan weerskanten van het stadje ieder jaar weer gedeeltes prijsgeven aan de zee. Leuk om te doen is een wandeling bovenlangs de rotsen, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de zee en het stadje zelf.

Strand

Ten noorden van het gehucht Le Hourdel vind je een rustig kiezelstrand waar je ‘s zomers heel de dag kunt genieten van de zon en de zee, en in de andere jaargetijden heerlijk langs kunt wandelen.

Wandelen in de baai van de Somme

Vanaf diverse plaatsen in de baai van de Somme worden wandelingen met gids aangeboden. Maar je kunt er natuurlijk ook op eigen gelegenheid op uit gaan. Langs de kuststroken zijn er veel wandelingen (en fietstochten!) uitgezet. Een ideale manier om dit mooie stukje Frankrijk te leren kennen.

Verse vis kopen of eten

De streek staat bekend om de vis en de schaal- en schelpdieren die hier gevangen wordt. Op de menukaart van vrijwel elk restaurant tref deze lokale vangsten dan ook aan. Probeer bijvoorbeeld eens de kokkels of sint-jakobsschelpen, in combinatie met zeekraal die hier ook in overvloed groeit.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *