Le Castel Rose
GardOccitanie

Le Castel Rose: levendige camping aan de rivier in de Cevennen

Ken je de Cevennen al? Een prachtige, heuvelachtige en groene streek tussen het Centraal Massief en de Middellandse Zee. Een perfecte plek om deze streek te ontdekken is het stadje Anduze, dat niet voor niets de bijnaam ‘poort naar de Cevennen’ heeft. In deze blogpost laat ik je kennismaken met de camping Le Castel Rose, net buiten Anduze, waar ik enkele dagen verbleef. Een middelgrote, kindvriendelijke camping, ideaal gelegen langs de rivier de Gard, hier ook wel Gardon genoemd.

Zie je het al voor je: na een leuk uitje in de ochtend kom je ‘s middags terug op de camping en neem je een frisse duik in het zwembad of in de traag stromende rivier, of huur je een kano om je mee te laten voeren op de deining van het water. Of je slaat een balletje op de tafeltennistafel, daagt iemand uit voor een spelletje jeu de boules, of geniet van de gezelligheid op het terras van de bar naast het zwembad.

Op camping Le Castel Rose is het mogelijk, en alles temidden van een schitterend stuk natuur. Verderop zie je de rotswanden bij Anduze, en langs de hele rivier strekt zich een groene vallei uit waar de bomen volop groeien.

Le Castel Rose
Le Castel Rose
Le Castel Rose

Je kunt op de camping terecht op een van de 180 campingplaatsen, met je caravan, camper of tent, of je installeren in een van de 90 mobilhomes of lodges. Een aantal van de campingplaatsen zijn direct aan de rivier. Je wordt ‘s ochtends wakker, steekt je hoofd uit de tent, en ziet meteen het rustig kabbelende water van de rivier voor je. Ideaal!

Op het terras van de bar kun je ‘s avonds terecht voor een voedzame maaltijd, en tot laat in de avond genieten van een drankje. Op de camping vind je ook een klein winkeltje met de noodzakelijke levensmiddelen en producten. Zowel in het laag- als hoogseizoen worden er voor kinderen tot 12 jaar meertalige activiteiten georganiseerd. In het hoogseizoen daarnaast ook voor tieners van 13 tot 17 jaar.

Le Castel Rose
Le Castel Rose

Omgeving

In de omgeving is er genoeg te doen om je gedurende de vakantie te vermaken. Op een steenworp afstand van Anduze tref je bijvoorbeeld de leuke tropische tuin La Bambouseraie, en iets verderop vind je een indrukwekkende grot, La Grotte de Trabuc. Ook Anduze zelf is de moeite waard, bijvoorbeeld voor een diner op een van de vele terrasjes. En hou je van uitdagende wandelingen dan kun je in de heuvels van de Cevennen je hart ophalen.

Wil je meer informatie over camping Le Castel Rose? Kijk dan eens op deze website.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. Cevennen, calvinistisch!
    Hi, wij wonen in de Vaucluse. Met regelmaat gaan we erop uit. Dus ook een dagje naar de Cevennen.
    Als je een Protestante of gereformeerde achtergrond hebt dan voel jij je ongetwijfeld thuis in de Cevennen. Het geloof bepaalt nadrukkelijk hoe de dorpjes en stadjes eruit zien.
    Hou je meer van het Zuid- Franse Provencaalse gevoel dan is het goed om te weten dat de Vaucluse op slechts 30- minuten bij je vandaan is.
    Overigens vind je ook in de Gard en delen van de Ardeche veel streng protestante stromingen.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant