Niet te missen bij Cauterets: Lac de Gaube en Pont d’Espagne

Het Lac de Gaube is een van de bekendere meren in de Pyreneeën, geliefd vanwege zijn vrij makkelijk te bereiken ligging en het mooie panorama dat je er hebt op de omringende bergen. Wanneer je in de buurt bent loont het dan ook erg om een middagje in dit prachtige gebied door te brengen. Toen ik er anderhalf jaar geleden was, gooide het weer helaas een beetje roet in het eten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vanwege de bekendheid kan het er soms wat druk zijn, er zijn echter genoeg momenten in het jaar waarop ook rustzoekers er aan hun trekken komen. Zeker wanneer je nog even verder in het dal langs het meer zuidwaarts loopt, aangezien velen het restaurant aan de noordkant van het meer als einddoel hebben.

Het meer is, anders dan je misschien zou verwachten, geen stuwmeer maar een natuurlijk meer, dat gevoed wordt door de gletsjers van de Vignemale, met 3 298 meter de hoogste top van de Franse kant van de Pyreneeën, waarvan je de flanken verderop in het dal kunt zien liggen. Je bereikt het meer in ongeveer een uur lopen vanaf de parkeerplaats aan de voet van het zuidelijkste skigebied van Cauterets. Een gedeelte kun je eventueel ook nog met een stoeltjeslift doen.

Op de heen- of terugweg naar het Lac de Gaube moet je zeker ook uitgebreid de tijd nemen om bij de watervallen van de Pont d’Espagne te kijken, misschien wel een van de meest romantische plekken van de Franse Pyreneeën. Het water stroomt met grote snelheid door de nauwe kloof, en het kost weinig moeite om voor te stellen hoe in vroeger tijden de reizigers van en naar Spanje hier even stilhielden om bij te komen van hun reis door de bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Gratis ebook?

Schrijf je net als 22.506 anderen in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50