La Vie en Rose – Olivier Dahan

De Franse zangeres Édith Piaf is ongetwijfeld een van de meest tot de verbeelding sprekende namen uit de recente Franse muziekgeschiedenis. Ze werd wereldberoemd met liedjes als Non, je ne regrette rien, Milord en Padam… Padam…. In 2007 kwam regisseur Olivier Dahan met een film over het leven van Piaf, die de titel droeg van haar bekendste nummer: La Vie en Rose.

In La Vie en Rose vertolkt actrice Marion Cotillard op magistrale wijze het leven van de zangeres. Een leven dat bol staat van ellende en ongeluk. Al vanaf haar kinderjaren wordt Edith Piaf heen en weer geslingerd tussen vader, moeder en grootmoeder. Een deel van haar jonge jaren brengt ze door in het bordeel dat haar grootmoeder leidt. Nadat ze daar door haar vader wordt weggehaald, begint een leven op straat. Daar ontdekt ze haar zangtalent. Wanneer ze ontdekt wordt en in de theaterwereld terecht komt breekt haar periode van roem aan. Zoals bij wel meer bekende sterren brengt die roem niet alleen geluk. Lichamelijk en geestelijk gaat ze aan haar leven onderdoor en ze blijkt niet opgewassen tegen drugs en drank.

Waarom moet je de film zien?
La Vie en Rose is een aanrader voor iedereen die meer over het leven van Édith Piaf te weten wil komen. De film heeft prachtige kostuums en er is veel aandacht aan de opmaak van met name Marion Cotillard besteed. Wanneer je dus echt een idee wilt krijgen van wie Piaf was en hoe ze leefde moet je de film zeker bekijken.

Enkele meningen over de film:

La vie en rose’ barst van schoonheid en gevoel en doet recht aan de kleine grootse Parijse legende. Movie2movie

La Vie En Rose is behalve een feest voor het oog vooral een tour de force van actrice Cotillard, een rol waarvoor ze de Oscar voor Beste Actrice won. The Cult Corner

You don’t have to be a fan of Edith Piaf to be moved by this film, but this DVD will certainly inspire you to look deeper into the music. And no, you won’t regret it. BBC

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.