Grand-EstHaute-Marne

La Perle d’Anrosey: B&B voor een ontspannen tussenstop of vakantie bij Langres

Een overdadig groen uitzicht, verwend worden met lekker eten, overweldigende sterrenhemels, de geluiden van het Franse platteland: onthaasten is hier in de Haute-Marne vanzelfsprekend. Toen we onlangs vanuit de Provence terug naar huis reisden, belandden we halverwege bij dit pareltje. La Perle d’Anrosey is een comfortabele B&B dicht bij de snelweg waar je toch even het gevoel krijgt ver weg van alles te zijn. Kers op de taart is het driegangendiner dat gastheer Egbert je voorschotelt.

Na vijfentwintig jaar in Amsterdam te hebben gewoond, besloten Egbert en Ilja dat het tijd was voor iets anders. Tien jaar geleden kochten ze daarom dit fraaie negentiende-eeuwse landhuis in het dorp Anrosey in de regio Grand-Est. Inmiddels is het al jarenlang een mooie bestemming voor iedereen die rustig van de omgeving van Langres wil genieten. Én voor iedereen die op zoek is naar een charmante overnachtingsplek tijdens de heenreis of terugreis.

Aan het eind van de middag nemen we vanaf de A31 de afslag en rijden we langs Langres naar Anrosey, een dorpje ten oosten van de stad. Wanneer we de poort van La Perle d’Anrosey binnenrijden, valt ons direct de prachtige groene tuin op, met verderop een klein meertje. Of tuin, eigenlijk kun je het ook wel landgoed noemen, merken we later op wanneer we een rondje lopen. We worden warm onthaald door Ilja, die ons onze kamer toont. Een ruime, sfeervol gedecoreerde kamer met goede bedden. Het landhuis ademt nog de sfeer van vroeger, toen het toebehoorde aan een adellijke familie uit Parijs.

Overnachting

Na een drankje in de tuin met alleen maar uitzicht op groen, schuiven we samen met de andere gasten aan in de prachtige eetzaal voor het diner. Behalve op dinsdagen kun je hier de hele week terecht voor het speciale tussenstop-arrangement bestaande uit een overnachting inclusief diner. Ook kun je bij een verblijf van meerdere dagen het diner bijboeken. De maaltijd nuttig je aan een grote tafel, met de gasten en Ilja en Egbert. En dat levert mooie gesprekken op. De avond gaat dan ook snel voorbij, na het eten kun je nog even relaxen in de salon of snel naar je kamer om van de nachtrust te genieten. De volgende ochtend wacht een voedzaam ontbijt met de juiste ingrediënten om weer vol goede moed aan het vervolg van je reis te beginnen.

La Perle d’Anrosey heeft vier gastenkamers die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn kamers voor twee tot vijf personen, zodat je ook bijvoorbeeld met je kinderen hier gemakkelijk kunt overnachten. De kamers zijn smaakvol ingericht, rustig gelegen en voorzien van authentieke details uit vroeger tijden. Alle kamers hebben een eigen toilet, wastafel en douche. Je auto parkeer je op het afgesloten terrein en er is een laadpaal voor elektrische auto’s beschikbaar.

Wil je hier langer verblijven? La Perle d’Anrosey ligt op het rustige platteland, maar met een half uurtje reizen sta je in de oude en levendige stad Langres. Ook Dijon of Besançon zijn interessante bestemmingen voor een dagtocht. Bovendien leent de omgeving zich goed voor het maken van mooie fietstochten en wandelingen. Met een verblijf van meerdere dagen weet je in elk geval zeker dat je weer even helemaal op adem zult komen. Je hoeft alleen maar de ruime tuin in te lopen, een plekje te zoeken en het ontstressen kan beginnen.

Voor meer informatie over een verblijf en de verschillende arrangementen kun je een kijkje nemen op de site van La Perle d’Anrosey.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met La Perle d’Anrosey. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant