1

10 kleine parels: ontdek de charme van kleine campings in Frankrijk!

Kleine campings in Frankrijk

Frankrijk heeft heel veel megacampings waar je de mooiste vakanties kunt beleven, compleet met waterpark, supermarkt en horecavoorzieningen. Maar als je geen kleine kinderen hebt of behoefte hebt aan rust is zo’n grote camping natuurlijk helemaal niets voor jou. Wat je dan zoekt is een kleine camping, rustig gelegen in mooie natuur. Je hebt geluk, want die zijn er ook genoeg in Frankrijk! In deze blog zet ik er tien voor je op een rijtje.

Domaine des Mathevies, Dordogne

Domaine des Mathevies, Dordogne

“Domaine des Mathevies is een rustige familiecamping hoog aan de zonnige kant van de Dordognevallei in de Perigord Noir op slechts 7 km van Sarlat. Eens een boerderij met wijngaard, La Domaine des Mathevies is gelegen op een vriendelijke helling met prachtig uitzicht over de beboste valleien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de boerderij het centrum van de locale verzetsbeweging.”

Meer informatie

Camping la Champagne, Dordogne

Camping la Champagne, Dordogne

“Camping la Champagne is schitterend gelegen aan de stille kant van de Dordogne en ligt tussen de pittoreske dorpjes Argentat en Beaulieu-sur-Dordogne in het groene departement Corrèze. Het is een mooie, ruime, rustige natuurcamping direct aan de oever van de Dordogne. De camping is ruim 3 hectare groot en biedt in principe plaats aan zo’n 60 kampeerplekken. We bezetten echter maximaal maar 35 plekken (van minimaal 150m tot maximaal 300m2) waardoor u veel vrije ruimte om u heen houdt.”

Meer informatie

Camping Les Olivettes, Provence

Camping Les Olivettes, Provence

In het hart van het beschermde natuurgebied Haute Provence, aan de voet van de Lubéron en dichtbij de rivier Verdon, kun je kamperen temidden van honderd jaar oude olijfbomen of in de schaduw van groene eiken. De eigenaar heeft veel maatregelen getroffen om energie te besparen op deze eco-camping en de campingvoorzieningen zijn met zorg in de natuurlijke omgeving geplaatst. Sommige plaatsen beschikken over een eigen buitenkeuken of sanitair, echt glamping dus.

Meer informatie

Moulin de la Geneste, Corrèze

Kleine camping met 25 plaatsen nabij een meertje en een riviertje waar op forel gevist kan worden. De door halfhoge heggen afgebakende standplaatsen liggen aan weerszijden van paden. Er zijn speelveldjes voor de jeugd en kano’s zijn te gebruiken.

Meer informatie

Camping rural La Grosse Talle, Poitou-Charentes

Camping rural La Grosse Talle, Poitou-Charentes

“U kunt op La Grosse Talle kamperen op een prachtig, uitgestrekt terrein. Met uw eigen tent of de volledig ingerichte caravan huren (1-2 personen). De camping is geschikt voor 6 staanplaatsen en daardoor bent u verzekerd van voldoende ruimte voor iedereen… Op de camping zijn diverse plekken gereserveerd voor caravans en vouwwagens. Er zijn zes aansluitingen voor electriciteit.
De staanplaatsen bevinden zich in een oude boomgaard waar de afgelopen jaren ook de nodige bomen zijn bijgeplant. Langzaam maar zeker hebben de fruitbomen plaatsgemaakt voor nieuw aangeplante bomen, die inmiddels hard gegroeid zijn en voor veel schaduw zorgen.”

Meer informatie

Camping Albugue, Midi-Pyrenées

Camping Albugue, Midi-Pyrenées

“Je kampeert op een van de terrassen die midden in de natuur, verspreid rond de boerderij liggen. We hebben kleine en grote terrassen, dichtbij of verder weg van de boerderij, bovenop een heuvel met uitzicht op de vallei, of diep in het bos omgeven door bomen.

Op elke plek kun je genieten van het landschap, de stilte, de zon maar ook schaduw. ’s Nachts hoef je maar naar boven te kijken om je te vergapen aan de prachtige sterrenhemel. Ons heuvelachtige terrein is prima geschikt voor tenten en vouwwagens.”

Meer informatie

Camping L'Etournerie, Vendée

Camping L’Etournerie, Vendée

“L’Etournerie is een landelijk en mooi gelegen, kleine boerencamping voor volwassenen, waar respect en rust hoog in het vaandel staan. Het uitzicht is geweldig!
U kunt bij ons genieten van een lekkere Franse maaltijd, bij u “aan huis” geserveerd, tegen een vriendelijke prijs. Natuurlijk is ons sanitair comfortabel, schoon en ruim, met voldoende haakjes en een krukje om op te zitten. Informatie over de omgeving is in ruime mate aanwezig inclusief vele wandel- en fietsroutes. U kunt altijd bij ons terecht voor advies en informatie.”

Meer informatie

Mathonière, Auvergne

Mathonière, Auvergne

“De camping ligt aan een landweggetje dat na 100 meter uitloopt in een bospad. Dit bos is een heerlijke plek om te wandelen of uw hond uit te laten. Door de rustige ligging van de camping en omdat er geen doorgaand verkeer is kunnen kinderen veilig spelen op en rond de camping. Op de camping zelf zijn ruime plaatsen met elektra voor tenten en caravans. Het grote veld biedt rust en ruimte voor mensen die dit zoeken.”

Meer informatie

La Forêt du Morvan, Nièvre

La Forêt du Morvan, Nièvre

“La Forêt du Morvan is een gezinscamping op een voormalige boerderij met ongeveer 3 hectare bos en 6 ½ hectare weiland. Wij hebben 25 plaatsen voor u ter beschikking. Hiervan is een aantal bezet door volledig ingerichte bungalow en pyramidetenten. De plaatsen zijn zeer ruim en en iedere tent heeft uitzicht over een groot gebied. De camping ligt op een zuidhelling en heeft daardoor volop zon.”

Website

Camping La Source, Hautes Alpes

Camping La Source, Hautes Alpes

Het natuurkampeerterrein ligt in een bergachtige omgeving en is geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De standplaatsen liggen deels op een open grasveld, deels in het bos en hebben bijna allemaal uitzicht op de omringende bergen. Er is gelegenheid voor bergbeklimmen, mountainbiken en deltavliegen. Het eenvoudige sanitair is verzorgd.

Website


Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *