Sur les sentiers de l'histoire - En pays cathare

Kijktips: favoriete films en docu’s op TV5MONDE

Wij zijn fan van de Franstalige zender TV5MONDE. Er is eigenlijk elke dag wel een leuke documentaire of prachtige filmklassieker te zien. En de meeste daarvan ook nog eens ondertiteld in het Nederlands. Ideaal om je Frans wat bij te spijkeren. Naar welke programma’s kijken we de komende tijd uit?

Liefhebbers van de Franse geschiedenis en natuur komen vaak aan hun trekken op TV5MONDE. Wij kijken regelmatig naar de documentaireserie Sur les sentiers de l’histoire. Vorige weken waren daar bijvoorbeeld interessante uitzendingen van te zien over de protestantse camisards in de Cevennen en prehistorische vondsten in de Dordognestreek. Op 24 april volgt een programma over de kruistochten tegen de Katharen. Ook boeiend zijn de series Des racines et des ailes en Échappées belles, waarvan regelmatig nieuwe afleveringen te zien zijn.

Ook voor filmliefhebbers heeft TV5MONDE veel te bieden. Regelmatig vind je er bekende en onbekendere klassiekers uit de Franse filmgeschiedenis. Zo worden vaak bekende filmregisseurs, acteurs of actrices geëerd met vertoningen van films uit hun oeuvre. Op 20 en 27 april staat Romy Schneider in de spotlights. De in 1982 overleden Duitse actrice werd bekend vanwege haar rol als Sissi, en speelde daarna in diverse Franse films, waaronder bekende drama’s als La Piscine waarin ze samenspeelt met haar ex-partner Alain Delon, Le Vieux Fusil en Une histoire simple.

LA VOLEUSE (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 20 april om 21:00
Julia is twee jaar getrouwd met Werner en bekent hem zes jaar eerder van een kind te zijn bevallen van wie zij afstand heeft gedaan. Haar zoon terugvinden wordt een obsessie. Als de adoptieouders weigeren het kind terug te geven, kidnapt ze Carlos …
Regie: Jean Chapot (Frankrijk/Duitsland, 1966)
Rolverdeling: Romy Schneider, Michel Piccoli

Trailer

LE MOUTON ENRAGÉ (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 27 april om 21:00
Nicolas Mallet, een bescheiden bankmedewerker, is een verlegen en introverte man. Op een dag durft hij een jonge vrouw op straat aan te spreken en krijgt hij wat meer zelfvertrouwen. Geholpen door zijn vriend Claude Fabre, verandert hij langzaam maar zeker in een zelfverzekerde verleider…
Regie: Michel Deville (Frankrijk/Italië, 1973)
Rolverdeling: Jean-Louis Trintignant, Romy Schneider, Jane Birkin

Trailer

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse cinema, premium documentaires, series en lifestyle magazines. Bovendien worden vrijwel alle programma’s in prime time ondertiteld in het Nederlands.

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • T-Mobile 421

Deze blog is geschreven in samenwerking met TV5MONDE. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. ah.. ik had zo graag tv 5 willen behouden maar kpn heeft deze fraaie zender er uitgehaald..overstappen naar andere provider… maar dat was me te gortig..

  2. Ik geniet van Frankrijk puur. Dit jaar staat in voor en najaar Frankrijk op program met Caravan. Ik heb net boek roadtrips van jullie klaar gelegd om een idee op te doen. Wij houden van natuur pitoriske plaatsjes en kleine of bv municipal campings. Bedankt 🌼
    TVMonde wordt door ons regelmatig bekeken of opgenomen😃

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant