K

Kerst in Parijs: wat mag je niet missen?

De Kerstdagen komen er weer aan. Wil je onvergetelijke feestdagen beleven? Dan kun je ervoor kiezen om rond Kerst en Oud & Nieuw een paar dagen in Parijs door te brengen. La Ville Lumière doet zijn naam in die tijd extra eer aan. De stad is vol licht en gezelligheid. Wat is er dit jaar allemaal te doen in Parijs?

Schaatsen voor het stadhuis

Schaatsen kun je niet alleen in Nederland. In Parijs is het plein voor het stadhuis in de winter omgetoverd tot een ruime schaatsbaan waar je heerlijk rondjes kunt schaatsen.
Parvis de l’Hôtel de ville
Van 20 december 2014 tot 2 maart 2015
Maandag tot vrijdag 12.00 p.m. tot 10.00 p.m. Zaterdag, zondag en vakantiedagen van 9.00 a.m. tot 10.00 p.m.
Gratis toegang, schaatshuur : € 5,-

Shoppen en etalages bekijken

De etalages in Parijs worden met de feestdagen extra mooi aangekleed. Alle winkels spannen zich in om de mooiste etalage te hebben, en dat levert fraaie plaatjes op. De populairste zijn die van Galéries Lafayette en Printemps Haussman.

La Grande Roue, Place de la Concorde

Als je Parijs in de winter bezoekt ontkom je niet aan een rondje in het reuzenrad op het Place de la Concorde. Overdag heb je een fenomenaal uitzicht over de statige boulevards van Parijs, ‘s avonds schitteren de lichtjes van het gezellige centrum je tegemoet. 42 verwarmde cabines wachten op je.

Place de la Concorde
Van 14 november 2014 tot 15 februari 2015
Elke dag van 11.00 a.m. tot middernacht geopend (vrijdag en zaterdag tot 1 a.m.)
Gesloten bij slecht weer
Prijzen: volwassene € 10, kinderen tot 10 jaar: € 5

Kerstverlichting op de Champs Élysées

Als je dan toch in de buurt bent kun je ook best even flaneren op de mooiste straat van Parijs, de Champs Élysées, waar de bomen en fonteinen in prachtige verlichting zijn gehuld.

Kerstmarken

Vanaf eind november tot eind december vind je ze door heel Parijs: de traditionele kerstmarkten, naar Duits voorbeeld, met vele gezellige eettentjes en kraampjes. De meest populaire is die op de Champs Élysées, maar dat betekent niet dat je die andere moet vermijden. Die van Montmartre, aan de voet van de Sacré-Coeur, is bijvoorbeeld ook een aanrader. Hier vind je de belangrijkste kerstmarkten van Parijs op een rijtje.

Kerstconcert

Als je van muziek houdt mag een kerstconcert natuurlijk ook niet ontbreken op het to-do-lijstje. In de prachtige ambiance van de Sainte-Chapelle op het Île de la Cité wordt dit jaar een reeks concerten gehouden door verschillende orkesten en koren. Op ClassicTic vind je een overzicht van alle data en programma’s die worden aangeboden.
Heb je wat meer te besteden dan kun je ook naar Versailles. In het kasteel van Versailles wordt op 20 december het Weihnachtsoratorium van Bach uitgevoerd.

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *