camping-des-lacs-vogezen

10x kamperen in unieke accommodaties in Frankrijk

Hou je van kamperen, maar ben je dat kleine tentje wel zat? Geen nood, er zijn genoeg alternatieven met wat meer luxe. Wat denk je bijvoorbeeld van kamperen in unieke accommodaties, of zoals de Fransen zeggen: een hébergement insolite? Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een boomhut, yurt, pipowagen of tipi. We verzamelden verschillende campings voor je waar je bijzonder kunt overnachten, verspreid door heel Frankrijk.

Ardèche

De Ardèche is een van de meest bezochte streken van Frankrijk. Geen wonder, want vooral in het zuiden ligt de streek bezaaid met bezienswaardigheden. Je vindt hier bijvoorbeeld de Gorges d’Ardèche met de beroemde Pont ‘d Arc, prehistorische grottekeningen in de Grotte Chauvet 2 Ardèche, wandelroutes in bijvoorbeeld het Bois de Païolive en naar de Rocher d’Abraham, Romeinse overblijfselen en eeuwenoude dorpjes zoals Balazuc, Labeaume, Vogüé en Alba-la-Romaine.

Campings in de Ardèche

Provence

De Provence, een afwisselende streek met zowel bergen als zee, pittoreske dorpen zoals Moustiers-Sainte-Marie, Entrevaux en Gordes, de levendige steden Marseille en Nice en spectaculaire natuur, waaronder de Gorges du Verdon, lavendelvelden en de calanques. Geen wonder dat dit gebied in Zuid-Frankrijk zo populair is. Gelukkig vind je er ook rustiger plekjes, bijvoorbeeld de Gorges de Daluis en de Cadières de Brandis.

Campings in de Provence

Bretagne

In het westen van Frankrijk vind je een streek met woeste rotskusten, bijzondere geschiedenisverhalen over de prehistorie, Galliërs en smokkelaars, oude vissersdorpen en grote steden die een bezoek zeker waard zijn, zoals Rennes, Quimper en Brest. Houd je van wandelen dan kun je de GR34 volgen, het iconische douanierspad dat je helemaal rondom het schiereiland voert.

Campings in de Bretagne

Vogezen

Wist je dat de Vogezen vanuit Nederland en België gezien de dichtstbijzijnde Franse bergketen is? Vlak onder de Belgische grens begint het Parc naturel régional des Vosges du Nord, bezaaid met bossen en kastelen. Meer naar het zuiden mag je de beroemde Route des Crêtes echt niet missen, met uitzichten tot aan de Zwitserse Alpen. En ook hier vind je volop kastelen, ruïnes, abdijen, watervallen en lieflijke dorpjes. De Vogezen zijn uitermate geschikt voor wandelingen, fietstochten of een mooie roadtrip.

Campings in de Vogezen

Drôme

Een kruising tussen de Alpen en de Provence, zo zou je de Drome kunnen beschrijven. Tussen de lavendelvelden in het zuiden en de bergachtige Vercors in het noordoosten vind je talloze prachtige dorpen, zoals Montbrun-les-Bains, Mirmande en Grignan. In dat laatste dorp vind je ook het grootste renaissancekasteel van Zuid-Frankrijk. Hou je van excentrieke gebouwen, bezoek dan eens het Palais Idéal in Hauterives.

Campings in de Drôme

Vaucluse

De Vaucluse is een van de zes departementen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, met de Provençaalse pausenstad Avignon als grootste stad. Andere dorpen en stadjes voor op je verlanglijstje zijn Gordes, Fontaine-de-Vaucluse en Orange. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurpark Luberon, de Gorges de la Nesque of in de roodgekleurde okergroeven bij het schilderachtige plaatsje Roussillon. Natuurlijk mogen ook de incontournables van de Vaucluse, de Mont Ventoux en de Abdij van Sénanque, niet ontbreken.

Campings in de Vaucluse

Auvergne

Vulkanische resten vind je op meer plekken in Frankrijk, maar nergens zijn ze zo aanwezig als in de Auvergne. De inmiddels groene kraters zoals de Puy de Dôme steken hoog boven het landschap uit en in steden als Salers en Clermont-Ferrand zie je veel zwarte gebouwen, opgetrokken uit de typische vulkaansteen uit de regio. De Auvergne staat ook bekend om haar heerlijke kaas en wandelroutes met fantastische uitzichten over vruchtbare dalen en dicht beboste hellingen.

Campings in de Auvergne

Jura

De Jura is een heuvelachtige en bergachtige streek in het oosten van Frankrijk, grenzend aan Zwitserland. Behalve bossen, spectaculaire watervallen en réculées en valleien met steile kalkwanden vind je er ook verschillende Plus beaux villages de France, zoals Beaume-les-Messieurs en Château-Chalon. Tijdens een rondrit door de Vallée de la Loue kun je onder meer genieten van de Gorges de Nouailles, de dorpen Mouthier-Haute-Pierre en Lods en de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat vermeld.

Campings in de Jura

Aquitaine

Aquitaine is een regio aan de zuidwestkust van Frankrijk, met uitgestrekte bossen en zandstranden. Dat laatste maakt deze streek een populaire plek voor surfers. Maar ook wie liever met beide benen op de grond blijft staan kan hier zijn hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld steden als Biarritz, Baronne of Bordeaux of neem een kijkje bij het hoogste duin van Europa, de Dune du Pilat. Je eindigt je dag met een heerlijk wijntje in een van de vele wijndorpen, bijvoorbeeld in Saint-Émilion, misschien wel het beste wijngebied in de Bordeaux-streek.

Campings in Aquitaine

Bourgogne

Bourgogne, ook wel Bourgondië genoemd, is een heuvelachtige streek in het oosten van Frankrijk. Vaak rijd je er doorheen op weg naar het zuiden, maar er zijn genoeg redenen om eens te stoppen en te genieten van het Bourgondische leven. Natuurlijk mag een fietstocht of rondrit – met proeven – door de wijngebieden niet ontbreken, maar vergeet ook de rijke keuken niet. Overal in de Bourgogne zie je nog rijkdom van weleer, in de vorm van kastelen, kloosters, het ziekenhuis in Beaune en Romeinse overblijfselen in onder andere Autun en Bibracte.

Campings in de Bourgogne

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Campings.com. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

    1. We hebben inmiddels een aantal links aangepast. Gaat het nu wel goed? Sommige gebieden overlappen (zoals de Provence en de Vaucluse), dus het klopt dat je daar een aantal dezelfde campings ziet.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant