In deze Franse pretparken moet je geweest zijn

6518 keer gelezen

Voor veel mensen is een bezoekje aan een attractiepark een favoriete dagbesteding tijdens de vakantie. Wat dat betreft heeft Frankrijk veel te bieden. In bijna elke regio ligt wel een bijzonder pretpark. Of het nu met water is, met achtbanen, met films of met dieren, in Frankrijk is het echt voor elk wat wils.

advertentie

Disneyland Parijs
Het pretpark dat niet mag ontbreken in dit lijstje is Disneyland. Met 200 miljoen bezoekers in ruim vijftien jaar is het de grootste toeristische attractie van Europa. Het is eigenlijk een compleet resort, met hotels, winkels en in totaal twee verschillende parken. Disneyland Park is het grootste van de twee themaparken in het resort, zowel in oppervlakte als in bezoekersaantallen. Het park bestaat uit 5 themagebieden, die elk naar een ander thema zijn vormgegeven: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Op 16 maart 2002 opende een tweede park: het Walt Disney Studios Park. In dit park staan de film en showbusiness centraal.

Locatie: Marne-la-Vallée, Chessy, ruim 30 km ten oosten van Parijs. Vanaf Brussel-Zuid, Parijs en Londen is er een directe TGV-verbinding met het park.
Website: Disneylandparis.nl

Futuroscope
Het tweede park van Frankrijk qua bezoekersaantallen is Futuroscope in Poitiers. Futuroscope is een themapark over multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken. In het park zijn verschillende bioscoopzalen, gebaseerd op onder andere 3D, IMAX en 360°-technieken, en andere attracties rond nieuwe media, games en optische illusies. Elk jaar worden de films en attracties herzien, zodat ingespeeld kan worden op de nieuwste ontwikkelingen. Het bijzondere in het park zijn ook de gebouwen waarin de attracties gevestigd zijn, het zijn namelijk stuk voor stuk architecturale hoogstandjes. Rond en in het park zijn diverse winkels, restaurants en hotels, en ook hebben zich rond het park een groot aantal technische bedrijven en labaratoria gevestigd.

Locatie: Iets ten noorden van Poitiers. Sinds 2000 heeft het park een eigen TGV-station.
Website: Futuroscope.com

Parc Astérix
Wie kent ze niet, de stoere strijder Asterix en de dikke veelvraat Obelix. Samen zijn ze in het geheugen van zowat heel Europa geschreven, dankzij de stripboeken van Uderzo en Goscinny. Sinds 1989 is er een speciaal themapark gewijd aan de twee helden. In het park staan zes achtbanen waaronder de houten achtbaan, Tonnerre de Zeus. Deze 33 meter hoge achtbaan bereikt snelheden van 70 km/h, en is een van de langste houten achtbanen in Europa. Ook is er een stalen achtbaan met zeven loopings, een spookrit en kun je glijden in een rubberband van een glijbaan. Verder heeft het park twee waterattracties.

Locatie: 35 km ten noorden van Parijs, in Plailly. Het park heeft een eigen afrit op de autosnelweg A1.
Website: Parcasterix.fr

Walibi Rhône-Alpes
Walibi Rhône-Alpes is een attractiepark in een natuurgebied van 35 ha aan de rand van de Franse Alpen. Het park heeft drie achtbanen en drie waterattracties. Verder is er een uitgebreid waterpark. Walibi ontvangt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers.

Locatie: Les Avenières, zo’n 60 km ten oosten van Lyon.
Website: Walibi-rhone-alpes.fr

Vulcania
Vulcania is niet zozeer een pretpark als wel een populair-wetenschappelijk themapark. Het is gelegen in het vulkanische gebied van de Auvergne. Vulcania doet je op een speelse en interactieve manier kennis maken met het vulkanisme. Het park opende voor het eerst in 2002, en kende na het eerste jaar wat tegenvallende bezoekersresultaten. Als gevolg daarvan is het park in 2007 vernieuwd, met meer spectaculaire attracties. In het park is bijvoorbeeld een interactieve aardbevingssimulator, met simulaties van bevingen van meer dan 10 op de schaal van Richter. Ook zijn er diverse bioscoopschermen waaronder een IMAX-scherm en 4D-films met bewegende stoelen.

Locatie: Saint-Ours, ongeveer 12 km ten westen van Clermont-Ferrand.
Website: Vulcania.com

Marineland
Marineland is een diepzeethemapark aan de Côte d’Azur. Het werd geopend in 1970 en is inmiddels een van de best bezochte diepzeeparken in Europa, met gemiddeld ruim 1 miljoen bezoekers per jaar. Het park heeft diverse attracties en dièrenshows. In het park vind je onder meer orka’s, dolfijnen, haaien, zeehonden en zeeleuwen. Ook zijn er zeevogels als pinguins, flamingo’s en pelikanen. Tot de topattracties behoren de dolfijnenshow in het grote bassin en de onderwatertunnel waar je letterlijk tussen de haaien en andere vissen kunt lopen.

Locatie: Tussen Nice.
Website: Marineland.fr

Réserve africaine de Sigean
Het Afrikaanse safaripark van Sigean ligt op een oppervlakte van zo’n 300 ha en biedt een thuis aan meer dan 3.800 dièren. Het park is groot genoeg om de dièren een leefomgeving te geven die overeenkomt met de wilde natuur waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Hier vind je gnoes, zebra’s, leeuwen, olifanten, springbokjes, neushoorns en apen, en het leuke is, je kunt er zelf op safari. Er zijn routes voor de auto en er is een drie uur durende wandelroute uitgezet. Je dient je absoluut aan de veiligheidsvoorschriften te houden, want je komt oog in oog te staan met gevaarlijke dièren als leeuwen en Tibetaanse beren.

Locatie: Vanaf Sigéan aan de weg richting Narbonne. (Departement: Aude)
Website: Reserveafricainesigean.fr

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
Vakantiehuisjes
Campings
Natuurcampings
Nederlandstalige vakantieparken
Hotels of chambres d'hôtes

Lees ook:

5 reacties

Johan Ploeger 4 november 2014 - 22:49

Jammer dat het erg mooie en echt leuke pretpark Nigloland niet wordt genoemd. Het ligt in het departement Aube in de Regio Champagne-Ardenne bij 10200 DOLANCOURT.
Schitterend aangelegd en dito onderhouden.

Reply
hans 28 juni 2017 - 13:29

Pretpark Papea-City is ook de moeite waard, bij Le Mans Sarthe.

Reply
Natascha 2 juli 2017 - 11:10

En Puy-du-Fou! Echt fantastisch mooi park!

Reply
mj 23 juli 2017 - 22:40

Die moet er echt bij

Reply
Saskia 4 januari 2019 - 11:51

Le Pal is een geweldig pretpark voor alle leeftijden en het heeft ook aansluitend een dierentuin
Je kan er huisjes huren maar het is ook dicht bij de municipal camping Dompierre sur bresbre.

Reply

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Accepteren Lees meer

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang wekelijks nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox