Ars-en-Ré
Charente-MaritimeNouvelle-Aquitaine

Île de Ré: 10 activiteiten en bezienswaardigheden

Île de Ré is met 85 km2 een van de grootste eilanden van Frankrijk en biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat: ‘s zomers én ‘s winters gematigd door de temperatuur van de omliggende zee. Het voor de stad La Rochelle gelegen eiland met de bijnaam ‘Ré La blanche’ (het witte eiland Ré) is bovendien een van de zonnigste bestemmingen van Frankrijk. Het hele jaar door dus een ideale trekpleister voor vakantiegangers, die het eiland ook massaal weten te vinden. Hieronder 10 leuke dingen die je op en om het eiland kunt doen.

Leer surfen
Op Île de Ré zijn veel surfscholen actief die je alle kneepjes van het vak kunnen bijbrengen. Leer golfsurfer, windsurfen of kitesurfen en beleef de Franse kust door middel van veel actie en avontuur.

Fietsen
Île de Ré leent zich bijzonder goed voor het maken van mooie fietstochten. Er zijn veel plekken waar je fietsen kunt huren en over heel het eiland vind je goed aangelegde fietspaden waar je rustig kunt genieten van de natuur. Fiets bijvoorbeeld langs de kust, of langs moerasgebieden en door pittoreske dorpjes.

Eilandhoppen
In de baai van La Rochelle liggen nog meer eilanden die je kunt bezoeken. Reis per boot naar het kleine Île d’Aix of het grotere Île d’Obéron, dan kom je onderweg ook nog het bekende slot Fort Boyard tegen.

Zoutwinning
De zoutwinning is van oudsher een van de belangrijkste economische activiteiten op het eiland. Bezoek de zoutpannen en zie hoe de ‘fleur de sel’, het fijnste en witste zout wordt geoogst.

Fort de La Prée
Dit oude fort uit de 17e eeuw is het bezoeken waard. In die tijd was het eiland een strategische plek, onder meer rondom de godsdienstwisten in het Frankrijk van die tijd. Nu kun je het bezoeken, alleen of onder leiding van een gids, en zijn er geregeld exposities.

Kuuroord
Op het eiland zijn diverse spa’s en thalasso’s waar je heerlijk kunt genieten van massages en wellnessbehandelingen.

Oesterkwekerij
Al sinds lang worden er aan de Franse kust zeevruchten gekweekt. De Huîtrière de Ré geeft je graag een rondleiding over hun kwekerij en laat je zien waar die bijzondere en smakelijke zeebewoners vandaan komen.

Wijn
Sinds jaar en dag wordt er op het eiland Île de Ré wijn verbouwd. Je kunt wijnkelders bezoeken en proeven van de lokale specialiteiten, waaronder ook de Pineau en de Cognac.

Musée Ernest-Cognacq
Leer over de geschiedenis en cultuur van het eiland in dit goed opgezette museum met diverse boeiende collecties, gevestigd in een oude abdij in het plaatsje Saint-Martin-de-Ré. De collectie van het museum werd begonnen door de Parijse zakenman en oprichter van warenhuis La Samaritaine, Ernest-Cognacq.

Bezoek een stadje
Île de Ré heeft een aantal bijzonder leuke dorpjes, die opvallen door hun typische witte huisjes. De mooiste dorpjes van het eiland zijn Saint-Martin-de-Ré, Loix, Ars en Ré, La Flotte en Sainte-Marie de Ré. Vaak zijn er marktjes te bezoeken en worden er allerlei traditionele activiteiten gehouden, zoals bijvoorbeeld een optreden van een lokaal visserskoortje.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. Hallo,
    Graag zouden we naar l’ille de Ré willen gaan, zijn er soms reisagentschappen die deze reizen organiseren?
    Of kunne we met de wagen naar toe rijden?
    Dank u voor de reactie

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant