S

Slapen en dineren in een eeuwenoud klooster in de Bourgogne: Abbaye de la Bussière

In voor een bijzondere overnachting die je nog lang zal bijblijven? In het plaatsje La Bussière aan de rivier de Ouche, tussen Beaune en Dijon, vind je het twaalfde-eeuwse cisterciënzer klooster Abbaye de la Bussière. Dit tot luxe-hotel omgevormde religieuze erfgoed ligt midden tussen de groene heuvels van de Bourgogne. Behalve om te slapen, is het ook een goede plek om de culinaire specialiteiten van de Bourgogne te ontdekken. Het bijbehorende restaurant ‘Le 1131’, geleid door chefkok Guillaume Royer, is bekroond met een Michelinster.

De abdij, die ook wel bekend staat onder de naam Notre-Dame des Trois Vallées, werd in 1131 opgericht door Étienne Harding en bood op het hoogtepunt plaats aan zo’n driehonderd monniken. Na de Franse Revolutie kwam het domein in privébezit. In de twintigste eeuw gaven de toenmalige eigenaren het aan het bisdom van Dijon, dat het vervolgens in 2005 weer verkocht. De nieuwe, Engelse eigenaren, verbouwden het vervolgens tot hotel.

Het viersterrenhotel heeft nu 20 kamers en suites, allen met een eigen sfeer en uitstraling. Ze zijn gevestigd in de oude abdij en de eeuwenoude bijgebouwen, en hebben uitzicht op het park en de tuinen rondom de abdij, dat in totaal zeven hectare beslaat. De gewijde sfeer wordt versterkt doordat het hotel is ingericht met prachtige oude meubels en stijlvolle details. Tegelijk ontbreekt het niet aan luxe en kun je er hedendaags genieten in bijvoorbeeld de jacuzzi waarmee enkele kamers zijn uitgerust.

Een verblijf in Abbaye de la Bussière stelt je in staat om alle hoogtepunten van de Bourgogne te ontdekken, van de omgeving tot aan de heerlijke keuken en wijnen. Met steden als Dijon en Beaune en het mooie natuurpark de Morvan op een steenworp afstand kom je als cultuur- en natuurliefhebber helemaal aan je trekken. Met recht een bourgondische ervaring!

CategorieënNiet gecategoriseerd
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *