Bijzonder plekje: grotten van Meschers-sur-Gironde bij Royan

Op zoek naar een uniek plekje aan zee? Iets ten zuidoosten van Royan, aan de Gironde, vind je een bijzonder geologisch fenomeen. Vele eeuwen geleden lag de zeespiegel een stuk hoger dan nu, en in die tijd sleet het water grotten uit in de kalksteen. Sinds de prehistorie zijn die grotten gebruikt door mensen. En vandaag de dag nog steeds, want in de Grotten van Matata bij Meschers zit een crêperie en zijn er hotelkamers in de rotsen.

Foto: OT Meschers

Eten en slapen met een spectaculair uitzicht over het water, wat wil je nog meer? De grotten bij Meschers zijn opgedeeld in twee gedeeltes, op een steenworp afstand van elkaar: de Grottes de Matata en de Grottes du Régulus. Beide kun je (afzonderlijk van elkaar) bezoeken met een rondleiding van ongeveer driekwartier per grottenstelsel, waarbij je een beeld krijgt van hoe de mensen hier vroeger leefden. Ook zie je interessante fossielen die hier gevonden zijn.

Foto: artgrafik/Grottes de Matata

De Grottes de Matata zijn bovendien onderdeel van een hotel en restaurant met terras. Ideaal om even bij te komen met een lekkere crêpe of een glaasje drinken, waarbij je kunt genieten van de vergezichten over de Gironde, het estuarium waar de Garonne en de Dordogne op uitkomen.

Meer informatie vind je op de websites van de Grottes de Matata en de Grottes du Régulus.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant