Frans leren

Gratis Frans leren: de beste apps en online cursussen Frans

Ga je graag naar Frankrijk op vakantie en wil je jezelf wat beter verstaanbaar kunnen maken? Of misschien wil je je kennis van het Frans wat bijspijkeren om eens wat Franse boeken of kranten te kunnen lezen. Op internet zijn diverse bronnen die je op weg helpen bij de basiskennis van de Franse taal. Wil je de taal echt goed leren spreken, schrijven, lezen en verstaan dan ontkom je niet aan een professionele cursus, maar online kun je met een beetje discipline in elk geval de basis van het Frans jezelf goed aanleren.

Beginners

Ben je beginner in het Frans, of is de basiskennis van de middelbare school al diep weggezakt? De onderstaande links kunnen je op weg helpen van weinig tot geen kennis van het Frans.

Goethe Verlag
Leer Frans met de MP3-cursus van Book2, van Goethe Verlag. In totaal zijn er honderd lessen, waarvan dertig gratis.
Ga naar de cursus

Duolingo
Leuke interactieve site waar je op een snelle en leuke manier de basis en meer van het Frans leert. Je kunt ook via de gratis app Frans leren. Als je via Facebook een account aanmaakt kun je de strijd met je vrienden aangaan om zo snel mogelijk een nieuwe taal onder de knie te krijgen.
Ga naar de cursus

Loecsen
Handige site waar je onder een aantal thema’s diverse woordjes en zinnetjes vindt om Frans te oefenen en om Frans te leren spreken.
Ga naar de cursus

Nu Beter Frans
Deze Nederlandstalige website heeft drie verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Je kunt een account aanmaken en ontvangt iedere dag vier opgaven. Als je wil, kun je ook iedere dag een e-mail krijgen met een link naar de opgaven.
Ga naar de cursus

Le Français illustré
De Fransman Jérôme werkt als leraar Frans in Nederland en houdt daarnaast een website bij waarop hij je op een simpele en natuurlijke manier bekend probeert te maken met de Franse taal. Met afbeeldingen, die wel wat weg hebben van het oplossen van rebus, worden alle Franse zinnen verduidelijkt. Mocht je dus een woord niet kennen, dan kom je er vaak via de afbeeldingen wel achter. Zo kun je op een speelse manier je Frans bijschaven. En, heel handig: je kunt hem ook volgen via Instagram of YouTube.
Ga naar de cursus

NHA Opleidingen
Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel en bestel zonder te blozen een glas wijn met de cursus Frans van NHA. Ontdek of de cursussen Frans van NHA wat voor je zijn door middel van een gratis proefles.

Ga naar de gratis proefles

Proefles NTI Frans voor beginners
Na deze cursus Frans online kun jij je straks prima redden in alledaagse situaties. Je ontwikkelt zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden en breidt je vocabulaire uit. Je hebt geen voorkennis nodig en de cursus is gemakkelijk in je eigen tempo vanuit huis te volgen.

Ga naar de gratis proefles

Gevorderden

Bezit je nog een redelijke hoeveelheid Franse taalkennis, bijvoorbeeld omdat je dit op de middelbare school enkele jaren hebt gehad? En wil je graag de basiskennis nog wat verdiepen? Dan kun je terecht bij onderstaande websites.

Français avec Pierre
Schrik niet als je deze website opent, want alles is in het Frans. Dit doet Pierre bewust, omdat hij verwacht dat je de taal dan sneller onder de knie hebt. Op deze websites worden gratis cursussen Frans aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast kun je je kennis verder uitbreiden met de betaalde pakketten. Français avec Pierre is ook te vinden op YouTube, Facebook en Instagram.
Ga naar de cursus

RFI
Radio France Internationale heeft een uitgebreide website waarmee je op een makkelijke en leuke manier het Frans leert aan de hand van de actualiteit. Zo vind je er bijvoorbeeld het ‘Journal en français facile’, het nieuwsbulletin in eenvoudig Frans, en kun je er meedoen aan diverse luisteroefeningen.
Ga naar de cursus

TV5Monde
Op de website van de Franse internationale televisiezender TV5Monde vind je diverse oefeningen die je verder helpen met het leren spreken van de Franse taal. De site biedt Franstalige oefeningen aan op diverse niveaus, van A1 (beginner) tot B2 (gevorderde).
Ga naar de cursus

Bonjour de France
Franstalige website met diverse oefeningen op verschillende niveaus. Zo kun je met meerkeuzevragen je kennis testen, of oefeningen doen om de vervoegingen van werkwoorden te leren. Daarnaast is er een forum waar je met andere cursisten Frans in gesprek kunt gaan.
Ga naar de cursus

NHA Opleidingen
Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel en bestel zonder te blozen een glas wijn met de cursus Frans van NHA. Ontdek of de cursussen Frans van NHA wat voor je zijn door middel van een gratis proefles.

Ga naar de gratis proefles

Proefles NTI Frans voor gevorderden
Spreek je al een aardig woordje Frans, maar wil je nog véél méér leren? Dan is deze online cursus ideaal. Je frist je kennis op, breidt je vocabulaire uit en verbetert zowel je mondelinge als schriftelijke vaardigheden. Na afloop spreek je vlotter Frans, volg je zonder problemen Franse films en schrijf je uitgebreide teksten.

Ga naar de gratis proefles

We verzamelden ook 9 podcasts om Frans te leren.

Meer serieus aan de slag met het verbeteren van je Frans? Bestel dan een van de onderstaande boeken of kies voor online Franse les.

Hoe lang duurt het om Frans te leren?

Frans is een moeilijke taal, dus het kan best even duren om het goed te spreken en verstaan. Maar met een intensieve talencursus kun je binnen enkele weken je niveau van het Frans verbeteren.

Waarom zou je Frans willen leren?

Het Frans is een van de meest gesproken talen ter wereld. Je kunt het Frans om meerdere redenen leren. Zo vergroot het je kansen op een leuke baan en kun je je beter redden tijdens een vakantie in Frankrijk of andere Franssprekende landen.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

    1. Hallo Jérôme, wat leuk dat je een berichtje stuurt. Ik volg je blog op Instagram en vind het inderdaad een heel leuke manier om Frans te oefenen. Ik zal je blog toevoegen!

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant