Gratis Frans leren

Gratis Frans leren: de beste gratis online cursussen Frans

16409 keer gelezen

Ga je graag naar Frankrijk op vakantie en wil je jezelf wat beter verstaanbaar kunnen maken? Of misschien wil je je kennis van het Frans wat bijspijkeren om eens wat Franse boeken of kranten te kunnen lezen. Op internet zijn diverse bronnen die je op weg helpen bij de basiskennis van de Franse taal. Wil je de taal echt goed leren spreken, schrijven, lezen en verstaan dan ontkom je niet aan een professionele cursus, maar online kun je met een beetje discipline in elk geval de basis van het Frans jezelf goed aanleren.

advertentie

Basis

Ben je beginneling in het Frans, of is de basiskennis van de middelbare school al diep weggezakt? De onderstaande links kunnen je op weg helpen van weinig tot geen kennis van het Frans.

Goethe Verlag
Leer Frans met de MP3-cursus van Book2, van Goethe Verlag. In totaal zijn er honderd lessen, waarvan 30 gratis.
Ga naar de cursus

Interculture
Via de website Interculture kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief per e-mail die een keer in de drie weken verschijnt. In die nieuwsbrief krijg je op basisniveau les in de Franse taal, met behulp van vocabulaire, basisgrammatica, zinnetjes en vertalingen. Op de site kun je het overzicht van eerdere edities van de nieuwsbrief terugvinden.
Ga naar de cursus

Duolingo
Leuke interactieve site waar je op een snelle en leuke manier de basis en meer van het Frans leert. Als je via Facebook een account aanmaakt kun je de strijd met je vrienden aangaan om zo snel mogelijk een nieuw taal te leren.
Ga naar de cursus

Loecsen
Handige site waar je onder een aantal thema’s diverse woordjes en zinnetjes vindt om te oefenen, inclusief uitspraak.
Ga naar de cursus

Gevorderde

Bezit je nog een redelijke hoeveelheid Franse taalkennis, bijvoorbeeld omdat je dit op de middelbare school enkele jaren hebt gehad? En wil je graag de basiskennis nog wat verdiepen? Dan kun je terecht bij onderstaande websites.

RFI
Radio France Internationale heeft een uitgebreide website waarmee je op een makkelijke en leuke manier het Frans leert aan de hand van de actualiteit. Zo vind je er bijvoorbeeld het ‘Journal en français facile’, het nieuwsbulletin in eenvoudig Frans, en kun je er meedoen aan diverse luisteroefeningen.
Ga naar de cursus

TV5Monde
Op de website van de Franse internationale televisiezender TV5Monde vind je diverse oefeningen die je verder helpen met het leren spreken van de Franse taal. De site biedt Franstalige oefeningen aan op diverse niveaus, van A1 (beginner) tot B2 (gevorderde).
Ga naar de cursus

Bonjour de France
Franstalige website met diverse oefeningen op verschillende niveaus. Zo kun je met meerkeuzevragen je kennis testen, of oefeningen doen om de vervoegingen van werkwoorden te leren. Daarnaast is er een forum waar je met andere cursisten Frans in gesprek kunt gaan.
Ga naar de cursus

Accommodatie in Frankrijk

Op zoek naar een sfeervol huisje, fijne camping, hotel of chambres d'hôtes in Frankrijk? Via de partners van Frankrijk Puur vind je snel aanbiedingen van vakantiehuisjes en campings in Frankrijk.
Klik hier voor vakantiehuisjes
Klik hier voor campings
Klik hier voor hotels en bed & breakfasts/chambres d'hôtes

Lees ook:

3 reacties

Victoire 25 september 2017 - 11:32

Ja,ik heb een franse moeder en Nederlandse vader. maar heb als kind frans gesproken maar ben dat grotendeels vergeten!
en zou nu ik al in de 60 ben toch weer dat praktisch frans ,als ik franse mensen wil aanspreken dit goed verstaanbaar
willen maken,kunnen.

Reply
pinas cici 31 oktober 2017 - 16:03

Ik wil graag Frans leren praten schrijven n lezen

Reply
Henk 16 december 2017 - 20:32

De beste website, naar mijn smaak, ontbreekt.

https://www.podcastfrancaisfacile.com/

De website biedt 200 dialogen op verschillende niveaus. Er zijn daarnaast talloze teksten, ook weer op verschillende niveaus. Zowel de dialogen als de teksten zijn ingesproken door ‘native speakers’ en de mp3s zijn gratis te downloaden. Je kunt specifieke grammatica oefenen aan de hand van teksten en audio-bestanden. Er zijn dictees ingesproken om je taalvaardigheid te testen.

Reply

Plaats een reactie

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox