Gratis Frans leren: de beste gratis online cursussen Frans

door Martijn
51262 keer gelezen

Ga je graag naar Frankrijk op vakantie en wil je jezelf wat beter verstaanbaar kunnen maken? Of misschien wil je je kennis van het Frans wat bijspijkeren om eens wat Franse boeken of kranten te kunnen lezen. Op internet zijn diverse bronnen die je op weg helpen bij de basiskennis van de Franse taal. Wil je de taal echt goed leren spreken, schrijven, lezen en verstaan dan ontkom je niet aan een professionele cursus, maar online kun je met een beetje discipline in elk geval de basis van het Frans jezelf goed aanleren.

advertentie

Basis

Ben je beginneling in het Frans, of is de basiskennis van de middelbare school al diep weggezakt? De onderstaande links kunnen je op weg helpen van weinig tot geen kennis van het Frans.

Goethe Verlag
Leer Frans met de MP3-cursus van Book2, van Goethe Verlag. In totaal zijn er honderd lessen, waarvan 30 gratis.
Ga naar de cursus

Interculture
Via de website Interculture kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief per e-mail die een keer in de drie weken verschijnt. In die nieuwsbrief krijg je op basisniveau les in de Franse taal, met behulp van vocabulaire, basisgrammatica, zinnetjes en vertalingen. Op de site kun je het overzicht van eerdere edities van de nieuwsbrief terugvinden.
Ga naar de cursus

Duolingo
Leuke interactieve site waar je op een snelle en leuke manier de basis en meer van het Frans leert. Als je via Facebook een account aanmaakt kun je de strijd met je vrienden aangaan om zo snel mogelijk een nieuw taal te leren.
Ga naar de cursus

Loecsen
Handige site waar je onder een aantal thema’s diverse woordjes en zinnetjes vindt om te oefenen, inclusief uitspraak.
Ga naar de cursus

Nu Beter Frans
Deze Nederlandstalige website heeft drie verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Je kunt een account aanmaken en ontvangt iedere dag vier opgaven. Als je wil, kun je ook iedere dag een e-mail krijgen met een link naar de opgaven.
Ga naar de cursus

Gevorderde

Bezit je nog een redelijke hoeveelheid Franse taalkennis, bijvoorbeeld omdat je dit op de middelbare school enkele jaren hebt gehad? En wil je graag de basiskennis nog wat verdiepen? Dan kun je terecht bij onderstaande websites.

RFI
Radio France Internationale heeft een uitgebreide website waarmee je op een makkelijke en leuke manier het Frans leert aan de hand van de actualiteit. Zo vind je er bijvoorbeeld het ‘Journal en français facile’, het nieuwsbulletin in eenvoudig Frans, en kun je er meedoen aan diverse luisteroefeningen.
Ga naar de cursus

TV5Monde
Op de website van de Franse internationale televisiezender TV5Monde vind je diverse oefeningen die je verder helpen met het leren spreken van de Franse taal. De site biedt Franstalige oefeningen aan op diverse niveaus, van A1 (beginner) tot B2 (gevorderde).
Ga naar de cursus

Bonjour de France
Franstalige website met diverse oefeningen op verschillende niveaus. Zo kun je met meerkeuzevragen je kennis testen, of oefeningen doen om de vervoegingen van werkwoorden te leren. Daarnaast is er een forum waar je met andere cursisten Frans in gesprek kunt gaan.
Ga naar de cursus

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes
- Campings
- Natuurcampings
- Nederlandstalige vakantieparken
- Hotels of chambres d'hôtes

Nieuw: het boek Frankrijk Puur
50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken
"Frankrijk Puur is een ode aan al het moois dat Frankrijk te bieden heeft."
 
Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.
 
Lees hier meer over dit inspiratieboek over Frankrijk!

8 reacties

Victoire 25 september 2017 - 11:32

Ja,ik heb een franse moeder en Nederlandse vader. maar heb als kind frans gesproken maar ben dat grotendeels vergeten!
en zou nu ik al in de 60 ben toch weer dat praktisch frans ,als ik franse mensen wil aanspreken dit goed verstaanbaar
willen maken,kunnen.

Reply
pinas cici 31 oktober 2017 - 16:03

Ik wil graag Frans leren praten schrijven n lezen

Reply
Henk 16 december 2017 - 20:32

De beste website, naar mijn smaak, ontbreekt.

https://www.podcastfrancaisfacile.com/

De website biedt 200 dialogen op verschillende niveaus. Er zijn daarnaast talloze teksten, ook weer op verschillende niveaus. Zowel de dialogen als de teksten zijn ingesproken door ‘native speakers’ en de mp3s zijn gratis te downloaden. Je kunt specifieke grammatica oefenen aan de hand van teksten en audio-bestanden. Er zijn dictees ingesproken om je taalvaardigheid te testen.

Reply
eduardo 6 maart 2019 - 17:52

Ik adviseer https://www.penpaland.com gebaseerde taal uitwisseling website

Reply
Rinske 20 juni 2019 - 23:23

Hallo,
Ik wil mijn frans bijspijkeren. Ik kom al sinds mijn jeugd veel in frankrijk, ivm een oude boerderij die mijn ouders in noord frankrijk hebben gekocht. Ik ken alleen het frans van de middelbare school havo, maar wil dit graag uitbreiden. Heb jij misschien een advies voor een goede cd rom cursus frans? Of een ander programma voor thuis waarbij naat woordenschat en grammatica ook luister en speekvaardigheid aan te pas komt?
Groeten Rinske

Reply
Marita
Marita 25 juni 2019 - 12:19

Hallo Rinske, zelf gebruik ik deze methode: https://frankrijkpuur.nl/link-zelfstudie/. Ik vind dit erg prettig werken! Je gebruikt geen CD-rom, maar download MP4-bestanden op je computer, die je kunt afspelen. Grammatica, woordenschat, spreek- en luistervaardigheid wisselen elkaar af en regelmatig wordt er stof herhaald. Succes! 🙂

Reply
Jérôme 20 januari 2020 - 21:12

Bonjour,
De blog Le français illustré is prima om Frans te oefenen. Video’s, podcasts, games…
https://lefrancaisillustre.com

Reply
Marita
Marita 21 januari 2020 - 9:08

Hallo Jérôme, wat leuk dat je een berichtje stuurt. Ik volg je blog op Instagram en vind het inderdaad een heel leuke manier om Frans te oefenen. Ik zal je blog toevoegen!

Reply

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Accepteren Lees meer

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang wekelijks nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox

P.S. Heb jij het boek Frankrijk Puur al besteld?
Met tips voor 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.