gorges_verdon
Alpes-de-Haute-ProvenceProvence-Alpes-Côte-d'Azur

Kamperen bij de Gorges du Verdon: een aanrader voor iedere natuurfanaat!

Frankrijk is met stip het populairste kampeerland onder Nederlanders. Vrijwel elk gebied in dit land is geschikt om te kamperen. Maar waar moet je dan precies zijn voor de mooiste plekjes? Tijdens het campings zoeken in Frankrijk kom je er al snel achter dat er zoveel keus is. Je kunt nooit alle campings bezoeken. Daarom hierbij een gebied dat je sowieso een keer in je leven moet bezoeken: de Gorges du Verdon. Een gigantische kloof in het zuiden van Frankrijk. Het is de op één na grootste kloof van Europa met een lengte van maar liefst 25 kilometer. Wat maakt deze kloof zo speciaal en waarom moet je hier kamperen?

Geweldig wandelen

Het gebied rondom deze indrukwekkende kloof wordt door vele wandelfanaten gezien als hét mooiste natuurgebied van Frankrijk. In de wijde omgeving zijn er kilometers aan wandelpaden door ongerepte natuur te ontdekken. Je vindt er indrukwekkende flora en fauna én je kunt hier in de rotsen ook fossielen spotten. Ooit was dit gebied namelijk zee, waarvan je hier en daar nog de overblijfselen terugvindt. Ook beneden in de kloof zelf kun je wandelen, bijvoorbeeld over het indrukwekkende Imbut-pad dat je vlak langs het kolkende water voert.

Varen op de Verdon

Natuurlijk kun je de Gorges du Verdon vanaf boven bewonderen, tijdens het wandelen of wanneer je met de auto, fiets of motor over de weg rondom de kloof rijdt. Maar een andere leuke manier om dit wonderbaarlijke natuurverschijnsel te bekijken is vanaf de onderkant. Op de rivier de Verdon kun je namelijk geweldig waterfietsen, kanoën en kajakken. Let wel op: op sommige punten in de rivier is de stroming wel erg sterk. Je kunt op diverse plekken aan de Verdon een boot huren voor een uur, een halve dag of voor de hele dag.

Dorpjes rondom de Gorges du Verdon

Na een dag actief zijn in de Gorges du Verdon, of juist helemaal tot rust te zijn gekomen op een van de vele campings in dit gebied, is het heerlijk om op een terrasje van de lokale specialiteiten te kunnen genieten. En dat kan heel goed in een van de vele leuke dorpjes die je rondom de kloof vindt, zoals Moustiers-Sainte-Marie, Rougon of Castellane. Natuur en cultuur, een perfecte combinatie!

Moustiers-Sainte-Marie

Uniek kamperen

De omgeving van de Gorges du Verdon is dan ook dé perfecte plek om te kamperen in Frankrijk. Op een camping bij de Gorges du Verdon kun je tot rust komen en genieten van al het moois om je heen. ‘s Zomers kan het hier best warm worden, maar de meeste campingplekken zijn voorzien van voldoende bomen die schaduw bieden en de rivier zelf is natuurlijk de ideale manier om af te koelen. Er zijn campings die direct langs de rivier liggen maar ook campings midden tussen de uitgestrekte heuvels en bergen waar je helemaal tot rust kan komen, en je hebt er keus uit grote familiecampings en kleine minicampings. Voor iedereen wat wils dus!

Ben jij weleens in de Gorges du Verdon geweest?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Campings.nl. Ook samenwerken met FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant