Gorges du Fier
Auvergne-Rhône-AlpesHaute-Savoie

Gorges du Fier, bijzonder natuurfenomeen bij Annecy

Gorges, rivierkloven, ze zijn er in Frankrijk in alle soorten en maten. Groots, zoals de Gorges du Verdon, maar ook heel klein en smal. Een heel bijzondere kloof is die van de rivier de Fier, ten westen van Annecy. Deze kloof is toegankelijk gemaakt door middel van een tegen de rotswand bevestigd wandelpad, dat je tot midden in een indrukwekkend natuurfenomeen brengt.

Tussen de dorpjes Chavanod en Lovagny stroomt de Fier door een nauw dal waar de rivier zijn sporen heeft nagelaten. Eeuwen van erosie hebben een spektakel aan bochten en gaten in de rotsen opgeleverd. En in een nauwe, soms tientallen meters diepe kloof, gaat de Fier nog steeds onverminderd door met het uitslijten van de rotswand. De rivier vindt zijn oorsprong in de bergketen Aravis, ten westen van de Mont Blanc. Vandaar stroomt de Fier richting Annecy, om uiteindelijk in de Rhône uit te komen.

Bezoek de Gorges

Toegang tot de Gorges du Fier is vanaf 7 jaar betaald (5,70 euro volwassenen, 3 euro 7-16 jaar, gesloten van half oktober tot half maart). Je kunt de auto parkeren op twee parkeerplaatsen, een voor enkel auto’s en een voor auto’s en bussen. Het mooiste gedeelte van de Gorges strekt zich uit over ongeveer 300 meter. Met enkele trappen kom je bij de ingang van de kloof, waarbij het pad aan de rotsen hangt en je al snel middenin de kloof loopt, met links en rechts metershoge rotswanden.

Aan het eind van de nauwe kloof leidt het pad naar een uitzichtpunt, vanwaar je een blik krijgt op een bijzonder landschap van afgeronde rotsen en verspreid liggende rotsblokken. Hiertussen kolkt meters lager het water van de Fier.

Voor meer informatie over een bezoek aan deze bijzondere plek, kun je een kijkje nemen op de website van de Gorges.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant