V

Verborgen parel: de Gorges d’Héric in Zuid-Frankrijk

Gorges d'Héric

Midden in het Caroux-massief in de Hérault heeft een riviertje in de loop van tienduizenden jaren een indrukwekkende kloof uitgesleten. De Gorges d’Héric is een relatief onbekende kloof met ruige rotsen aan weerskanten, waar je heerlijk kunt wandelen én relaxen. Picknickkleedje mee, zwemkleren aan en lekker chillen onder de Zuid-Franse zon, in een uniek landschap.

De ingang van de kloof vind je bij het dorpje Mons-la-Trivalle. Ten noorden van dit dorpje start een wandeling die je in een uur of twee naar het eind van de kloof brengt, vijf kilometer verderop. De route loopt over een geasfalteerd pad, waarbij je steeds dieper de kloof induikt. Als einddoel kun je het dorpje Héric aanhouden, of gewoon halverwege ergens neerploffen en, in de zomer, van het verfrissende water genieten door pootje te baden of te zwemmen.

Links en rechts van het pad is er voor bergbeklimmers ook een hoop leuks te beleven. Er zijn verschillende routes uitgezet. En tijdens de wandeling door de kloof kun je door middel van borden langs de kant van de weg meer te weten komen over de flora en fauna van dit gebied. Heb je zin in een lange dagwandeling, dan kun je ook een rondje maken door na Héric naar Douch toe te lopen en vervolgens de Mont Caroux te beklimmen en weer af te dalen naar Mons-la-Trivalle. Uiteraard kun je deze route ook omgekeerd lopen.

Gorges d'Héric
Gorges d'Héric
Gorges d'Héric
Gorges d'Héric
Gorges d'Héric

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *