G

Gemoedelijkheid in Les Sables d’Olonne

Les Sables d'Olonne

Misschien komt het doordat wij het hier in Nederland met een relatief miniem stukje kust moeten doen of omdat het niet zo heel vaak goed strandweer is, maar is het je ook wel eens opgevallen dat veel Franse badplaatsen zo gemoedelijk zijn? Waar je in ons eigen land niet gek op hoeft te kijken van getoeter en geruzie om het laatste parkeerplekje, de boulevards bij hoogzomer zwart zien van de mensen en er om elk terrasstoeltje gevochten wordt, flaneren de Fransen op hun gemakje over de kades en pieren, maken ze een praatje, kijken ze nieuwsgierig naar de voorbijvarende bootjes en in de emmers van de altijd aanwezige hengelaars.

Oké, misschien romantiseer ik een beetje, maar dit is in elk geval het beeld dat ik heb van Franse kustplaatsen waar ik zoal geweest ben. Een daarvan is Les Sables d’Olonne, in de Vendée, schuin onder Nantes. Een stadje in een onder Fransen geliefd kustgebied, waar er voor zomergasten genoeg te beleven valt. Bezoek een markt in een van de stadjes en dorpen in de omgeving, wandel door uitgestrekte duingebieden, vergeet ook het mooie Île de Noirmoutier niet, met zijn prachtige zandstranden en pittoreske witte huizen. En doe zoals de Fransen, en zoals ik een paar jaar geleden: wandel over de pier in de haven van Les Sables d’Olonne, kijk naar de mensen, naar de boten, naar de vissers. En geniet van de gemoedelijkheid, de vriendelijke sfeer, van de zon die hier jaarlijks meer dan 2.100 uur schijnt.

(Foto’s: Frankrijk Puur)

CategorieënVendée

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *