Gemoedelijkheid in Les Sables d’Olonne

Misschien komt het doordat wij het hier in Nederland met een relatief miniem stukje kust moeten doen of omdat het niet zo heel vaak goed strandweer is, maar is het je ook wel eens opgevallen dat veel Franse badplaatsen zo gemoedelijk zijn? Waar je in ons eigen land niet gek op hoeft te kijken van getoeter en geruzie om het laatste parkeerplekje, de boulevards bij hoogzomer zwart zien van de mensen en er om elk terrasstoeltje gevochten wordt, flaneren de Fransen op hun gemakje over de kades en pieren, maken ze een praatje, kijken ze nieuwsgierig naar de voorbijvarende bootjes en in de emmers van de altijd aanwezige hengelaars.

Oké, misschien romantiseer ik een beetje, maar dit is in elk geval het beeld dat ik heb van Franse kustplaatsen waar ik zoal geweest ben. Een daarvan is Les Sables d’Olonne, in de Vendée, schuin onder Nantes. Een stadje in een onder Fransen geliefd kustgebied, waar er voor zomergasten genoeg te beleven valt. Bezoek een markt in een van de stadjes en dorpen in de omgeving, wandel door uitgestrekte duingebieden, vergeet ook het mooie Île de Noirmoutier niet, met zijn prachtige zandstranden en pittoreske witte huizen. En doe zoals de Fransen, en zoals ik een paar jaar geleden: wandel over de pier in de haven van Les Sables d’Olonne, kijk naar de mensen, naar de boten, naar de vissers. En geniet van de gemoedelijkheid, de vriendelijke sfeer, van de zon die hier jaarlijks meer dan 2.100 uur schijnt.

(Foto’s: Frankrijk Puur)

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Wat leuk dat je onze website bezoekt! Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook mooie boeken over Frankrijk maken? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou. Onze reisgidsen helpen je op weg naar specifieke bestemmingen.

Gratis ebook

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download ons ebook met 10 bijzondere roadtrips in Frankrijk ter waarde van € 7,50 helemaal gratis.

Laat deze pop-up niet meer zien