Tips: Franse series en films op Netflix

Kijk jij ook graag films en series via Netflix? Dan zul je vast al wel eens een Franse serie of film voorbij hebben zien komen. Daar staan er namelijk aardig wat van op. Vanaf vandaag kun je seizoen twee van de serie Marseille op Netflix bekijken. Goede reden om het Franse aanbod eens verder onder de loep te nemen. Wat zijn de leukste en mooiste Franse series en films op Netflix?

Op zoek naar meer informatie over Franse film? Kijk dan ook eens op Fransefilms.nl!

Series

Glacé (The Frozen Dead)

Glacé is een spannende serie waarin rechercheur Martin Servaz geconfronteerd wordt met een zaak uit zijn verleden. Er begint een kat-en-muisspel tussen hem en een seriemoordenaar. Deze serie speelt zich af in de een winters landschap in de Pyreneeën.

La Mante

Een veroordeelde seriemoordenares biedt aan te helpen bij het oplossen van een nieuwe reeks moorden. Probleempje: ze zit nog in de gevangenis en ze wil dat haar zoon, die agent is, haar helpt. Met in de hoofdrol voormalig Bondgirl Carole Bouquet (For Your Eyes Only, 1981). De serie speelt zich in en rond Parijs af.

Une chance de trop

Op een dag wordt Alice Lambert, een Parijse arts, thuis in haar rug geschoten, haar man vermoord, en haar dochtertje ontvoerd. Wanhopig gaat ze op zoek naar haar vermiste baby en belandt daarbij in een wereld van genadeloze criminaliteit en duistere geheimen.

Marseille

Het decor, het prachtige Marseille, is al een van de grootste redenen om deze serie te bekijken. Acteur Gérard Depardieu speelt een burgemeester die op het punt staat de macht over te dragen. Maar als zijn protégé compleet andere plannen heeft met de toekomst van de stad, barst er een spannende machtsstrijd uit. Vanaf 23 februari 2018 staat seizoen twee ook op Netflix.

Les témoins (Witnesses)

Spannende serie die zich afspeelt aan de Franse westkust in de regio Hauts-de-France, over een reeks bizarre gebeurtenissen. Een jonge vrouwelijke detective moet deze zaak leiden en zich verdiepen in het mysterieuze verleden van haar partner om alles tot een goed einde te brengen. Het tweede seizoen gaat over een nieuwe zaak, waarbij ook geregeld afgereisd wordt naar het prachtige Mont Saint-Michel in Normandië.

Films

Intouchables

Wie deze populairste Franse film nog niet gezien heeft, of wie er geen genoeg van kan krijgen, kan terecht op Netflix. Een verlamde aristocraat huurt een ex-gedetineerde in als persoonlijke verzorger, en samen beleven ze de gekste avonturen. Franse feelgood op zijn best.

Des vents contraires

Sarah vertelt Paul dat ze niet langer met hem getrouwd wil zijn. De volgende dag verdwijnt ze. Een jaar later keert Paul samen met de kinderen terug naar zijn geboortestad, waar hij opnieuw wil beginnen.

Suite Française

Een verfilming van de gelijknamige roman (Nederlandse titel: Storm in juni) van schrijfster Irène Némirovsky. Een vrouw van wie de man krijgsgevangen is wordt verliefd op de Duitse soldaat die bij haar ingekwartierd is.

Bienvenue à Marly-Gomont

De Congolees Seyolo heeft net zijn artsendiploma gehaald en wil niet terug naar Afrika. Daarom probeert hij zijn geluk uit in een klein gehucht op het Franse platteland. De komst van de jonge dokter, met zijn vrouw en twee kinderen, zorgt voor de nodige reuring. Ze moeten heel wat obstakels overwinnen voordat ze zich helemaal thuis voelen in het kleine dorp.

Divines

Een indrukwekkende film over het leven in de banlieues van Parijs. Dounia is in de ban van een leven met geld en status. Ze wil in de voetsporen treden van een beruchte dealer, Rebecca. Ze ontmoet een danser die haar kijk op het leven zal doen veranderen.

L’Immortel

Opnieuw Marseille als decor, dit keer in een spannende en sfeervolle actiefilm over de maffia in de havenstad. Met een hoofdrol voor Jean Reno, en een hele reeks andere min of meer bekende franse acteurs en actrices.

Jour J

Romantische komedie voor wie een voorliefde heeft voor de Gorges du Verdon en de Provence. Voor het verhaal hoef je de film niet te bekijken, maar er komen ondertussen wel mooie beelden voorbij van de Franse natuur in Zuid-Frankrijk.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. Hoi
    Er was ook een serie van een vrouw die archeoloog was in zuid Frankrijk en die een huis van haar tante erfde..
    Ging over de katharen. Ik weet niet meer hoe het heette. Jij?

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant