Formaten

Tags

Recept voor een traditionele Bûche de Noël

Suiker, boter, chocola, slagroom… het wordt geen magere kerst met deze kerststronk, of Bûche de Noël in het Frans. Dit traditionele dessert wordt bekleed met botercrème en chocola, waardoor hij het uiterlijk krijgt van een boomstam. Hierbij ons recept voor een relatief gemakkelijke Bûche. Geschiedenis In vroeger tijden was het rond de winterzonnewende de gewoonte …

Lees verder

Recept: Klassieke Franse uiensoep

Franse uiensoep met een dikke laag gegratineerde kaas erbovenop. Simpel, maar o, zo lekker. De soep, die waarschijnlijk al sinds de zeventiende eeuw in Frankrijk wordt gegeten, bevat slechts een paar ingrediënten en is al eeuwen populair onder alle lagen van de bevolking. In een paar stappen maak je een Franse uiensoep volgens traditioneel recept. …

Lees verder

Recept: Poulet au cidre (Kip met cider en appel)

Cider wordt op heel veel plekken in Frankrijk gemaakt, maar nergens vind je het zo veel als in Normandië en Bretagne. Niet verwonderlijk dan ook dat je deze drank in veel gerechten uit de plaatselijke keuken tegenkomt. Als je in Bretagne of Normandië een restaurant binnenstapt, heb je grote kans om ‘Poulet au cidre’ op …

Lees verder

Recept: Brioche

Niet te missen bij een Frans ontbijt: brioche. Ik vind ze het lekkerst als ze belegd zijn met een beetje (zelfgemaakte) jam of nutella. Neem er ook een croissantje erbij en je waant je direct op een terras in Frankrijk. Het fijne is dat brioche ook nog eens verrassend gemakkelijk zelf te maken is. In …

Lees verder