Mooiste campings Zuid-Frankrijk

Frankrijk met kinderen: tips, activiteiten, campings, vakantieparken

Frankrijk is hét land voor een gezinsvakantie. Of je nu met een baby reist of met je peuter, kleuter of tiener, er is voor elke leeftijd wat te beleven. Waar moet je op letten als je met kinderen naar Frankrijk op vakantie gaat? In dit artikel tips voor kindvriendelijke bestemmingen, activiteiten en accommodaties in Frankrijk.

Waarom zou je eigenlijk met je gezin naar Frankrijk op vakantie gaan? Er zijn verschillende redenen waarom la douce France een goed idee is voor een leuke vakantie voor zowel de kinderen als volwassenen. Veel mensen zeggen “als mijn kinderen het naar hun zin hebben, heb ik het ook naar m’n zin”. Maar laten we wel wezen: het is natuurlijk ook de bedoeling dat je je zelf vermaakt. Het draait tijdens een vakantie immers niet enkel om het plezier van je kinderen.

Frankrijk is een divers land, boordevol fascinerende cultuur en een prachtige natuur. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier goed van genieten. In veel musea en natuurgebieden worden activiteiten aangeboden voor kinderen, bijvoorbeeld in de vorm van interactieve parcoursen en speurtochten. Maar ook zijn er veel avonturenparken en klimbossen, dierenparken, pretparken en zwemparadijzen in het land. Zo kun je gemakkelijk meerdere dingen combineren, bijvoorbeeld in de vorm van een leuke wandeling of een bezoek aan een dorpje in de morgen, en lekker relaxen en spelen in een zwembad of op avontuur in een klimbos in de middag.

Onderweg

Rijd je over de snelweg naar je bestemming? Er is bij de Franse aires, parkeerplaatsen aan de snelweg, over het algemeen een speeltuin aanwezig en er zijn diverse andere mogelijkheden voor je kinderen om even uit te razen. Verder zijn er bij de tankstations en rustplaatsen langs de tolwegen goede voorzieningen voor als je met een baby of dreumes reist, in de vorm van gratis verschoningsruimtes, magnetrons om babyvoeding op te warmen en kinderstoelen bij de restaurants. Maar ook als je over binnenwegen rijdt zijn er bij veel tankstations en restaurants faciliteiten voor baby’s.

Wandelen aan de kust

Leuke bestemmingen en activiteiten

Wij houden van een actieve (wandel)vakantie, dus ook met onze baby zijn we volop de natuur ingetrokken. Onze baby sliep dan in een draagzak en later de rugdrager. De wandelingen die we dan maken zijn wat korter dan we voorheen gewend waren, maar het wandelen met een baby voelde eigenlijk niet als een beperking. Je gaat je juist meer verwonderen over kleine dingen, zoals een stromend beekje of een mooie plant of boom. Maar ook voor oudere kinderen zijn er leuke wandelingen te vinden. Zo heb je veel zogenaamde sentiers de découverte, korte wandelroutes die voorzien zijn van bordjes. Ook zijn er veel kabouterpaden en speurtochten uitgezet. Daarnaast kun je in veel streken terecht voor leuke uitjes op boerderijen, waarbij je kinderen in contact kunnen komen met allerlei diersoorten en bijvoorbeeld mee kunnen helpen met voeren. Informeer bij het plaatselijke Office de Tourisme (VVV) wat er allemaal in de natuur te doen is met kinderen.

Qua bestemmingen kun je eigenlijk op veel plekken in het land wel terecht, maar voor kinderen is het natuurlijk het fijnst als er in de natuur wat afwisseling is, in de vorm van een beekje of riviertje, een strandje of een grote tuin met speelmogelijkheden. Ga je met wat oudere kinderen, dan is het leuk als de activiteiten in de omgeving wat avontuurlijker zijn, bijvoorbeeld in de vorm van varen op een rivier (Dordogne, Ardèche, Lot, Tarn), een leuk klimpark of via ferrata in de bergen.

Kindvriendelijke campings en vakantieparken

Wij hebben goede ervaringen met de campings van Huttopia. Gegarandeerd dat je kinderen het er naar hun zin hebben. De natuurlijk gelegen campings, bijvoorbeeld aan een meer of rivier, of in een bos, hebben veel speelmogelijkheden, een of meerdere zwembaden, én grote kans dat er wat leeftijdgenootjes zijn om mee te spelen. Daarnaast zijn de campings van RCN leuk voor kinderen, onder meer vanwege de mooie waterparken en er is voldoende sport- en spelgelegenheid. Ook als je op zoek bent naar een vakantiepark en niet wilt kamperen, zijn er veel opties. Zo vind je in het midden en zuiden de mooie parken van FranceComfort, met Nederlandstalige receptie en animatie.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant