Hoog op een heuvel, verscholen tussen de wijngaarden, balancerend boven rivieren… er zijn honderden mooie dorpen in Frankrijk, waarvan er een heel aantal passeren in ons boek Frankrijk Puur Roadtrips. Wij hebben nog lang niet alle dorpen bezocht, maar met zijn allen gaat het vast lukken om een groot deel van deze Franse villages in beeld te brengen.

Hoe werkt het?

We zijn op zoek naar jouw mooiste, grappigste, meest creatieve foto rondom het thema ‘Dorpen van Frankrijk’. En nee, dat hoeft niet per se het mooiste dorp van Frankrijk te zijn. We zijn vooral op zoek naar foto’s met een originele invalshoek, een die opvalt tussen al die mooie plaatjes van Franse dorpen. Durf jij de uitdaging aan?

Je kunt je foto (1 per persoon) inzenden tot en met 15 januari 2023. Daarna volgt de stemronde voor de publieksprijs. Dit duurt tot en met 31 januari. Begin februari maken we de uitslag bekend. [UPDATE: Je kunt geen foto meer insturen, maar nog wel je stem uitbrengen voor de publieksprijs].

Doe mee en win

Met je deelname aan deze fotowedstrijd maak je kans op mooie prijzen.

 • Wandelschoenen op maat, inclusief voetanalyse van een gecertificeerd sportpodoloog van wandelschoenenopmaat.nl t.w.v. € 300,- Wandelen is nóg fijner met goede wandelschoenen. Daarom geeft wandelschoenopmaat.nl een paar wandelschoenen op maat weg, inclusief een complete voetanalyse, zodat je wandelschoenen voldoende ondersteuning geven en goed afwikkelen. Kortom: een paar wandelschoenen dat perfect bij je voeten past. Bij de wandelschoenen zijn inbegrepen: een intakegesprek, een voetmeting- en analyse, een voetscan én zolen op maat wanneer uit de analyse blijkt dat standaard inlegzolen jouw voeten niet voldoende ondersteuning bieden.  
 • Een houten kunstwerk in Franse sfeer van Joeff Design
  Joeff maakt gepersonaliseerde en handgetekende (houten) kunstwerken van jouw dierbaarste foto. Speciaal voor Frankrijk Puur maakt Joeff een houten kunstwerk in Franse sferen.
 • 3x een exemplaar van ons boek Frankrijk Puur Roadtrips (3e, herziene druk) t.w.v. 25,- euro
  Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden.

Publieksprijs

Iedere bezoeker van onze site kan van 16 januari tot 31 januari stemmen op de foto’s. Krijgt jouw foto de meeste stemmen van het publiek? Dan win jij de publieksprijs, een boekenpakket t.w.v. € 75,98 met De mooiste dorpen van Frankrijk en Verrassend Frankrijk van Michelin + het boek Frankrijk Puur – 50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken.

De mooiste foto’s en de winnaar van de publieksprijs worden bovendien uitgelicht en eervol vermeld in een artikel op Frankrijk Puur.

Delen

Wil je je favoriete dorp of mooiste foto delen op sociale media? Gebruik de hashtag #frankrijkpuur, dan delen we je bericht. Volg ons ook op Instagram en Facebook.

Voorwaarden

 • Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 15 januari 2023. Van 16 januari tot en met 31 januari kan gestemd worden voor de publieksprijs.
 • Per deelnemer mag 1 foto worden ingezonden.
 • Stuur alleen een foto in die je zelf gemaakt hebt.
 • Qua bestandsformaat accepteren we alleen JPG, maximaal 5 MB groot, maar liever nog wat kleiner, tussen de 300 kb en 1 MB.
 • De foto moet als thema hebben ‘Dorpen van Frankrijk’
 • Na 31 januari worden de winnaars door ons bepaald. De foto’s worden beoordeeld op originaliteit en kwaliteit. De publieksprijs is voor de fotograaf die van 16 januari tot 31 januari met zijn of haar foto de meeste stemmen verzameld heeft. Bij het constateren van nepstemmen of fraude behouden we ons het recht voor om een andere winnaar te kiezen dan degene met de meeste stemmen. Hieronder verstaan we het zelf veelvuldig stemmen op je eigen foto. We houden het graag een beetje eerlijk. Je vrienden en familie vragen om te stemmen is natuurlijk wel toegestaan.
 • Met je inzending geef je Frankrijk Puur het recht om de foto te gebruiken op onze website en social media. Waar mogelijk wordt daarbij je naam vermeld.

Wil je ons boek bestellen?

Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence. Klik hier om Frankrijk Puur Roadtrips in onze webshop te kopen, of ga naar LibrisBol.com of Standaard Boekhandel.