8x fijne eco-camping in Frankrijk

Al een tijdje is ecologisch kamperen in opkomst. Ook in Frankrijk vind je campings met veel aandacht voor duurzaamheid. Dat doen ze door bijvoorbeeld zuinig om te gaan met stroom en water en het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Verder zie je ook campings waar duurzame producten in de campingwinkel verkocht worden en campings met zonnepanelen, duurzame houten chalets of zelfs biologisch afbreekbare tenten. Wil je ook bijdragen aan een beter milieu? Kies dan eens voor kamperen op een ecologische camping. In deze blog zet ik een aantal mooie tips voor je op een rij.

Eco Camping La Tière
Eco Camping La Tière

Eco Camping La Tière, Florac, Cevennen

Leuke camping met 55 campingplaatsen aan de rand van een wild riviertje. Op het gebied van duurzaamheid wordt er bijvoorbeeld afval gecomposteerd, regenwater opgevangen voor de toiletten, zijn er gratis fietsen beschikbaar en kan je zelfs van het busstation worden opgehaald, om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. In het winkeltje zijn biologische en lokale producten te koop.

Website

Camping Belvédère
Camping Belvédère

Le Belvédère, Lastours, Aude

Mooi gelegen camping met uitzicht op de ruïnes van de vier kastelen van Lastours. Op de camping wordt afval gescheiden en gecomposteerd. Daarnaast is er aandacht besteed aan het terugdringen van water- en stroomgebruik en wordt er door de campingbeheerders met ecologische en biologische producten gewerkt.

Website

Eco-Camping du Larzac
Eco-Camping du Larzac

Eco Camping du Larzac, Millau, Aveyron

Een gemoedelijke camping, dicht bij Millau. Je kunt je eigen tentje meenemen maar ook terecht in een van de duurzame huuraccommodaties. Het sanitair op de camping is volgens strenge ecologische richtlijnen gebouwd, en maakt onder meer gebruik van zonne-energie en regenwater. Natuurlijk wordt er aan afvalscheiding gedaan en gebruikt de camping afbreekbare producten bij de schoonmaak.

Website

Éco-domaine du Bois du Barde
Éco-domaine du Bois du Barde

Écodomaine le Bois du Barde, Mellionnec, Côtes-d’Armor

Deze eenvoudige minicamping ligt in het hart van Bretagne. Kamperen bij de boer, met aandacht voor duurzame activiteiten. Zo wordt er gestimuleerd om de auto thuis te laten of in elk geval op de camping, en vind je enkel droge toiletten op het terrein. Ook het afval wordt gescheiden en er wordt gelet op het gebruik van energie.

Website

Camping Etche Zahar
Camping Etche Zahar

Camping Etche Zahar, Urt, Pyrénées-Atlantiques

Op een half uurtje van het strand vind je deze gezellige eco-camping met zwembad. Al vanaf het begin, in 1999, wordt deze camping op een duurzame manier beheerd. Dat betekent aandacht voor energiezuinigheid, afvalscheiding, biologische producten, en veel ruimte voor flora en fauna op de camping.

Website

Camping du Mettey
Camping du Mettey

Camping du Mettey, Vagney, Vogezen

Camping du Mettey is een natuurcamping in de prachtige Vogezen. Hier kun je terecht voor rust, natuur en comfort. Op de camping zijn 69 kampeerplekken en daarnaast nog duurzame huuraccommodaties. Door middel van diverse maatregelen probeert de camping de impact van de mens op de natuur te verminderen. Bijvoorbeeld door afvalscheiding, duurzame energiebronnen, biologische producten en besparende watervoorzieningen.

Website

Camping Lou Pantaï
Camping Lou Pantaï

Camping Lou Pantaï, Le Pradet, Var

Op een paar kilometer van de kust bij Le Pradet en Toulon, in Zuid-Frankrijk, ligt deze duurzame camping. Ook hier staat alles in het teken van energiebesparing en ecologisch verantwoord kamperen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van zonne-energie, onder meer voor het zwembad, en zijn de producten in de snackbar biologisch en met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.

Website

Camping Pegomas
Camping Pegomas

Camping Pegomas, Saint-Rémy de Provence, Bouches-du-Rhône/Provence

Kamperen op wandelafstand van het historische stadje Saint-Rémy de Provence, en dan ook nog op een duurzame camping. Dat kan op Camping Pegomas, waar er veel wordt gedaan om de ecologische voetafdruk van de campinggasten te verminderen. Zo probeert men hier het water- en energieverbruik zo laag mogelijk te houden en natuurlijk is er ook aandacht voor biologische producten en afvalscheiding.

Website

(Foto’s zijn afkomstig van de websites van de campings)


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Eco Camping Frankrijk
Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Mijn tips voor accommodaties

Met deze tips voor accommodaties haal je het meeste uit je vakantie in Frankrijk. Waar ben je naar op zoek?
 
- Vakantiehuisjes in de natuur
- Campings
- Natuurcampings
- Nederlandstalige vakantieparken
- Hotels of chambres d'hôtes

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Populair in de webshop

 • Vanaf: 25,00

  Maak kennis met de vele gezichten van Frankrijk. Van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de uitgestrekte wijngaarden in de Elzas tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief, van de lange zandstranden in Les Landes tot de lavendelvelden in de Provence.

  Onderweg passeer je de mooiste dorpen en steden, oeroude kastelen, kathedralen, kloosters en andere opmerkelijke sporen van de rijke geschiedenis. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes, voorzien van tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. De routes variëren in lengte van een tot zes dagen en kunnen gemakkelijk uitgebreid worden.

  Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper. Tweede druk! (juli 2021)

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via Libris-boekhandels, Standaard Boekhandel of Bol.com bestellen.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden 

  Bestel het ebook er bij en krijg 15,- euro korting!

 • Vanaf: 24,99

  50 bestemmingen om het pure Frankrijk te ontdekken. 

  Frankrijk is een land dat blijft verrassen. Ga mee op reis langs fotogenieke dorpjes en weidse vergezichten, monumentale gebouwen en indrukwekkende natuurverschijnselen. Frankrijk Puur neemt je mee door bekende én onbekende streken, op zoek naar het pure Frankrijk.

  Het boek past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

  Je kunt het boek ook via de boekhandel of Bol.com aanschaffen.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden

  Bestel het ebook er bij en krijg 7,50 euro korting!

 • 1,00

  Wil je iemand een fijne verjaardag toewensen? Stuur dan dit kaartje met Joyeux Anniversaire. Natuurlijk kun je deze ansichtkaart ook gebruiken om je interieur mee op te vrolijken, doe ze in een leuk fotolijstje of plak ze aan je muur.

  Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

 • 5,00

  In deze reisgids helpen we je op weg om deze bijzondere stad zelf te verkennen. We geven tips voor bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen op basis van onze eigen ervaringen, met onder meer een uitgebreide rondwandeling door de wijk Le Marais. Natuurlijk komen de bekendste bestemmingen aan bod, maar we laten je ook in Parijs graag het ‘Frankrijk Puur’-gevoel beleven: de minder bekende kanten van de stad, en tips om zo optimaal mogelijk te genieten van de populairste plekken.

  Deze reisgids telt 54 pagina’s en is een paperback in A5-formaat. Liever de digitale versie? Klik hier voor het ebook.

  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden 

  Let op: dit is een ‘kneusje’, bij het drukken van deze reisgidsen is iets mis gegaan waardoor ze niet goed gelijmd zijn. Het kan hierdoor gebeuren dat de pagina’s snel loslaten uit de rug van het boekje. Hierom verkopen we deze gidsen met 50% korting.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet getoond.