8

8x fijne eco-camping in Frankrijk

Camping Belvédère

Al een tijdje is ecologisch kamperen in opkomst. Ook in Frankrijk vind je campings met veel aandacht voor duurzaamheid. Dat doen ze door bijvoorbeeld zuinig om te gaan met stroom en water en het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Verder zie je ook campings waar duurzame producten in de campingwinkel verkocht worden en campings met zonnepanelen, duurzame houten chalets of zelfs biologisch afbreekbare tenten. Wil je ook bijdragen aan een beter milieu? Kies dan eens voor kamperen op een ecologische camping. In deze blog zet ik een aantal mooie tips voor je op een rij.

Eco Camping La Tière
Eco Camping La Tière

Eco Camping La Tière, Florac, Cevennen

Leuke camping met 55 campingplaatsen aan de rand van een wild riviertje. Op het gebied van duurzaamheid wordt er bijvoorbeeld afval gecomposteerd, regenwater opgevangen voor de toiletten, zijn er gratis fietsen beschikbaar en kan je zelfs van het busstation worden opgehaald, om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. In het winkeltje zijn biologische en lokale producten te koop.

Website

Camping Belvédère
Camping Belvédère

Le Belvédère, Lastours, Aude

Mooi gelegen camping met uitzicht op de ruïnes van de vier kastelen van Lastours. Op de camping wordt afval gescheiden en gecomposteerd. Daarnaast is er aandacht besteed aan het terugdringen van water- en stroomgebruik en wordt er door de campingbeheerders met ecologische en biologische producten gewerkt.

Website

Eco-Camping du Larzac
Eco-Camping du Larzac

Eco Camping du Larzac, Millau, Aveyron

Een gemoedelijke camping, dicht bij Millau. Je kunt je eigen tentje meenemen maar ook terecht in een van de duurzame huuraccommodaties. Het sanitair op de camping is volgens strenge ecologische richtlijnen gebouwd, en maakt onder meer gebruik van zonne-energie en regenwater. Natuurlijk wordt er aan afvalscheiding gedaan en gebruikt de camping afbreekbare producten bij de schoonmaak.

Website

Éco-domaine du Bois du Barde
Éco-domaine du Bois du Barde

Écodomaine le Bois du Barde, Mellionnec, Côtes-d’Armor

Deze eenvoudige minicamping ligt in het hart van Bretagne. Kamperen bij de boer, met aandacht voor duurzame activiteiten. Zo wordt er gestimuleerd om de auto thuis te laten of in elk geval op de camping, en vind je enkel droge toiletten op het terrein. Ook het afval wordt gescheiden en er wordt gelet op het gebruik van energie.

Website

Camping Etche Zahar
Camping Etche Zahar

Camping Etche Zahar, Urt, Pyrénées-Atlantiques

Op een half uurtje van het strand vind je deze gezellige eco-camping met zwembad. Al vanaf het begin, in 1999, wordt deze camping op een duurzame manier beheerd. Dat betekent aandacht voor energiezuinigheid, afvalscheiding, biologische producten, en veel ruimte voor flora en fauna op de camping.

Website

Camping du Mettey
Camping du Mettey

Camping du Mettey, Vagney, Vogezen

Camping du Mettey is een natuurcamping in de prachtige Vogezen. Hier kun je terecht voor rust, natuur en comfort. Op de camping zijn 69 kampeerplekken en daarnaast nog duurzame huuraccommodaties. Door middel van diverse maatregelen probeert de camping de impact van de mens op de natuur te verminderen. Bijvoorbeeld door afvalscheiding, duurzame energiebronnen, biologische producten en besparende watervoorzieningen.

Website

Camping Lou Pantaï
Camping Lou Pantaï

Camping Lou Pantaï, Le Pradet, Var

Op een paar kilometer van de kust bij Le Pradet en Toulon, in Zuid-Frankrijk, ligt deze duurzame camping. Ook hier staat alles in het teken van energiebesparing en ecologisch verantwoord kamperen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van zonne-energie, onder meer voor het zwembad, en zijn de producten in de snackbar biologisch en met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal.

Website

Camping Pegomas
Camping Pegomas

Camping Pegomas, Saint-Rémy de Provence, Bouches-du-Rhône/Provence

Kamperen op wandelafstand van het historische stadje Saint-Rémy de Provence, en dan ook nog op een duurzame camping. Dat kan op Camping Pegomas, waar er veel wordt gedaan om de ecologische voetafdruk van de campinggasten te verminderen. Zo probeert men hier het water- en energieverbruik zo laag mogelijk te houden en natuurlijk is er ook aandacht voor biologische producten en afvalscheiding.

Website

(Foto’s zijn afkomstig van de websites van de campings)


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Eco Camping Frankrijk
CategorieënGeen categorie
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. Bonjour Martijn,
  Ik volg al een tijdje je rondreis avonturen door Frankrijk. Mijn complimenten voor je verhalen, foto’s en algemene informatie.
  Wij wonen al 33 jaar lang in Frankrijk nadat wij na 13 jaar Nieuw Zeeland besloten om terug te komen naar Europa. Zitten sinds die tijd ook in het toerisme (wat anders zou een Nederlander hier doen?) en kozen indertijd voor Lot et Garonne, aan de grens van de Dordogne. Momenteel zitten wij alweer ruim 15 jaar in het zuidelijke puntje van de Dordogne met een vakantiepark wat de Franse autoriteiten bestempelen als een Parc Résidentiel de Loisir maar wat gewoon onder het hoofdstuk Hôtellerie de Plein Air, campings, enz. valt. Mooi plekje, aan de voet van het indrukwekkende Château de Biron, in het vermaarde Pays des Bastides.
  Ik reageer eigenlijk nu pas op een artikel van jou om te vertellen dat wij ook een Eco camping zijn en zelfs het (moeilijk verkrijgbare) Europese Ecolabel hebben. Bekijk onze website (www.castelwood.fr) maar eens, als je tijd hebt natuurlijk, en je bent uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen als je in de buurt bent.
  Sterkte met je trektochten met deze wisselvallige lente – wij blijven hopen op wat meer zon en warmte!
  Vriendelijke groeten, Jan Willem en Maaike Niemeijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *