les-bos-gites-dordogne
DordogneNouvelle-Aquitaine

Le Bos Gîtes, een onvergetelijk verblijf in de Dordogne

In het hart van de Périgord Noir, tussen Belvès en Monpazier, ligt een klein paradijs. In een glooiend landschap, omringd door landerijen en bossen, vind je twee heerlijke gîtes met privézwembad. En terwijl jij de Dordogne doorkruist en helemaal tot rust komt, kookt gastvrouw Marianne de sterren van de hemel voor jou in haar huiskamerrestaurant.

Je leest op deze pagina over:

Op het terrein van Le Bos Gîtes vind je twee prachtig gerestaureerde, authentieke gîtes, een kamer op basis van Bed&Breakfast en een groot zoutwaterzwembad. Je wordt hier omringd door een groot landschapspark met diverse terrassen, een boomgaard, veel bloemen, een kapelletje en stiltetuin. De rust en ruimte nodigen uit tot een ontspannen, weldadige vakantie. ‘s Avonds sluit je je dag af en met een glas wijn, kijkend naar de sterrenhemel – er is zelfs een sterrenkijker aanwezig.

De gîtes Picasso en Monet zijn afzonderlijk of gezamenlijk te huur en voorzien van alle comfort. De inrichting is een charmante mengeling van brocante, antiek en design, kunst en keramiek. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn een kinderbed, kinderstoel, badje, aankleedkussen, speelgoed en traphekje aanwezig. Ook muzikale gasten komen aan hun trekken: in gîte Picasso staat een piano en in de boerderij staat een vleugel, waarop gespeeld mag worden.

Doen in de Dordogne

Op nog geen half uur rijden vind je diverse hoogtepunten van de Dordogne. Denk bijvoorbeeld aan de dorpen Monpazier, Villereal en Villefranche-du-Périgord. Deze bastides behoren tot de meest pittoreske plaatsen van Frankrijk. Bezoek ook Sarlat, met zijn rijke historie, Belvès, Bergerac en Cahors of dompel je onder in de geschiedenis in de kastelen van Beynac-et-Cazenac en Castelnaud.

Eten en drinken

De Périgord is beroemd om zijn culinaire tradities. Denk aan Confit de canard, foie gras, cèpes, truffels, walnoten, de heerlijkste aardbeien en de zoetste honing. In de omgeving van Le Bos Gîtes vind je talloze restaurants, voor iedere mond en voor elke prijs. Blijf je liever dicht bij huis, dan verzorgt Marianne op verzoek ontbijt en lunch. ‘s Avonds schuif je aan de grote tafel op het terras voor een (h)eerlijk 3- of 4-gangen-diner.

Cursussen

Ben je genoeg uitgerust en wil je je dag actief beginnen, dan kun je ‘s ochtends om zeven uur deelnemen aan een stevige wandeling. Daarnaast worden er diverse cursussen verzorgd, zoals kooklessen, een schilder- of aquarelleerweek, een koorweek, yoga, Frans voor beginners en gevorderden, kinderatelier en piano- en zangles. Alle cursussen worden gegeven in samenwerking met kunstenaars, musici en gekwalificeerde docenten uit de omgeving. Wil je langere tijd verblijven om bijvoorbeeld aan een boek of een proefschrift te werken, dan ben je ook van harte welkom. Je wordt volledig verzorgd, rust is gegarandeerd en er is iemand in de buurt die je helpt om je motivatie vast te houden.

Meer info

Ben je enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op de website van Le Bos Gîtes. En durf te vragen: er is veel mogelijk.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Le Bos Gîtes. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant