Domme, bastidedorp boven de Dordogne.
DordogneNouvelle-Aquitaine

Ontdek de Dordognestreek vanaf Domaine de Lanzac

In het voorjaar van 2018 was ik een weekje in de Dordognestreek en ontdekte ik er de hoogtepunten van de departementen Dordogne en Lot. Ik zat op het vakantiepark Domaine de Lanzac van FranceComfort bij Souillac, en dat bleek een ideale uitvalsbasis. In een straal van ongeveer een uurtje rijden met de auto vind je er zowat alle leuke plekken van deze streek, genoeg voor een vakantie van een of meerdere weken.

Domaine de Lanzac ligt op een heuvel hoog boven de Dordogne, en vanaf diverse plekken op het park heb je dan ook een schitterend uitzicht over de streek. Het park, met Nederlandse beheerders, bestaat uit een dertigtal luxe en ruime villa’s, voor 4, 6 of 8 personen. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en bieden bijvoorbeeld naast goede bedden ook een volledig uitgeruste keuken, 1 of 2 badkamers, een ruim terras en tuin, wifi en satelliettelevisie.

Heb je kinderen, of juist niet? Wat je manier van vakantievieren ook is, je kunt je op het park vermaken. Er zijn drie zwembaden, speeltuin, animatie, tennisbaan, restaurant van hoge kwaliteit, luxe loungebar, buitenpaviljoen met bakkerij en panoramaterrassen met schitterende uitzichten op de Dordognevallei.

Als actieve vakantieganger zul je echter hier niet alleen op het park zelf verblijven: de omgeving nodigt uit tot het maken van roadtrips, wandelingen en het ontdekken van de rijke cultuur en natuur. Maak bijvoorbeeld een mooie rondrit langs de bastidedorpen, ontdek de gezellige stad Sarlat, duik in de prehistorie bij Les Eyzies, ga op pelgrimstocht naar Rocamadour of maak een mooie wandeling door de natuur, naar een verborgen kasteel en waterval.

Om direct een verblijf op het vakantiepark Domaine de Lanzac te boeken kun je terecht op de website van FranceComfort.


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant