Domme, bastidedorp boven de Dordogne.

Ontdek de Dordognestreek vanaf Domaine de Lanzac

640 keer gelezen

In het voorjaar was ik een weekje in de Dordognestreek en ontdekte ik er de hoogtepunten van de departementen Dordogne en Lot. Ik zat op het vakantiepark Domaine de Lanzac van FranceComfort bij Souillac, en dat bleek een ideale uitvalsbasis. In een straal van ongeveer een uurtje rijden met de auto vind je er zowat alle leuke plekken van deze streek, genoeg voor een vakantie van een of meerdere weken.

advertentie

Domaine de Lanzac ligt op een heuvel hoog boven de Dordogne, en vanaf diverse plekken op het park heb je dan ook een schitterend uitzicht over de streek. Het park, met Nederlandse beheerders, bestaat uit een dertigtal luxe en ruime villa’s, voor 4, 6 of 8 personen. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en bieden bijvoorbeeld naast goede bedden ook een volledig uitgeruste keuken, 1 of 2 badkamers, een ruim terras en tuin, wifi en satelliettelevisie.

Heb je kinderen, of juist niet? Wat je manier van vakantievieren ook is, je kunt je op het park vermaken, met onder meer een tennisbaan, drie zwembaden met uitzicht over de Dordognevallei, een restaurant en bar en binnen en buiten diverse speelmogelijkheden. Het park wordt de komende jaren nog uitgebreid en verbeterd, met enkele nieuwe huizen, een waterglijbaan in het zwembad en wandelpaden in het bos.

Als actieve vakantieganger zul je echter hier niet alleen op het park zelf verblijven: de omgeving nodigt uit tot het maken van roadtrips, wandelingen en het ontdekken van de rijke cultuur en natuur. Maak bijvoorbeeld een mooie rondrit langs de bastidedorpen, ontdek de gezellige stad Sarlat, duik in de prehistorie bij Les Eyzies, ga op pelgrimstocht naar Rocamadour of maak een mooie wandeling door de natuur, naar een verborgen kasteel en waterval.

Bevalt het goed op Domaine de Lanzac? Dan is het zelfs mogelijk om eigenaar te worden van een van de luxe villa’s. Een aantal van de woningen staan te koop voor prijzen vanaf 159.000,- euro. Bekijk de website van de makelaar voor meer informatie!

Om direct een verblijf op het vakantiepark Domaine de Lanzac te boeken kun je terecht op de website van FranceComfort. Helemaal leuk voor lastminute-beslissers: in september en oktober krijg je tijdelijk tot 50% korting op de huurprijs!


Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

Accommodatie in Frankrijk

Op zoek naar een sfeervol huisje, fijne camping, hotel of chambres d'hôtes in Frankrijk? Via de partners van Frankrijk Puur vind je snel aanbiedingen van vakantiehuisjes en campings in Frankrijk.
Klik hier voor vakantiehuisjes
Klik hier voor campings
Klik hier voor hotels en bed & breakfasts/chambres d'hôtes

Lees ook:

Plaats een reactie

Gratis Frankrijk-tips

Ontvang nieuwe tips van Frankrijk Puur in je mailbox