Vijf dingen om te doen in Dinan, Bretagne

Een van de meest schilderachtige plaatsjes in Bretagne: Dinan, recht onder Saint-Malo. Deze oude stad heeft tal van bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. Al in de negende eeuw was er hier een nederzetting, en in die tijd werd er ook een benedictijner klooster gevestigd.

Streektips

Zelf ook eens rondwandelen in Dinan en omgeving? Misschien heb je dan wat aan deze tips!

Helaas heeft de tand des tijds de stad niet gespaard. Gaandeweg raakten veel vestingwerken van de oude stad in verval, maar erger nog, in 1907 ging een deel van de stad door een brand in vlammen op. Bovendien werd Dinan in 1944 hevig gebombardeerd. Toch zou je dit alles niet zeggen wanneer je door Dinan loopt, want de stad is prachtig gerestaureerd in de jaren na de oorlog.

In de herfst van 2015 was ik in Dinan en in deze post geef ik je vijf tips van dingen die je absoluut moet doen wanneer je in Dinan bent.

1. Bezoek de Basilique Saint-Sauveur

Een bijzondere kerk met een mengeling van stijlen, romaans en gotisch. In de kerk wordt het hart van de bekende Bretonse strijder Bertrand du Guesclin bewaard.

2. Bewonder de vakwerkhuizen

In het oude stadsgedeelte, de vieille ville, vind je tal van leuke vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw.

3. Drink een streekbiertje en eet een galette of crêpe

Zeg je Bretagne dan zeg je crêpes en galettes, de bekende zoete en hartige pannenkoeken. Die gaan uitstekend samen met een regionaal biertje, zoals de Duchesse Anne.

4. Bekijk het uitzicht over het dal van de Rance

Als je bij de Basilique Saint-Sauveur door loopt naar het oosten kom je bij een soort boulevard van waar je een mooi uitzicht hebt over de lager gelegen rivier de Rance.

5. Neem een kijkje bij het Château de la duchesse Anne

Het Donjon maakt onderdeel uit van de 2,5 kilometer lange stadsmuren. Het gebouw huisvest sinds het begin van de 20e eeuw het stadsmuseum, waar je alles te weten komt over de geschiedenis van Dinan.

Locatie

Bekijk al onze tips op een handige overzichtskaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien