BretagneCôtes d'ArmorFinistèreMorbihan

De mooiste stranden van Bretagne

Frankrijk en het strand, een ideale combinatie. Toch denken we bij Bretagne niet altijd meteen aan prachtige strandvakanties. Maar net als de Côte d’Azur, de Languedoc, Les Landes, Normandië en de Atlantische Loirestreek, heeft ook Bretagne hele fijne stranden te bieden. Daarom een overzicht van de mooiste stranden van Bretagne. Ter inspiratie voor je volgende vakantie in Frankrijk! Weet jij nog andere mooie stranden in deze bijzondere regio?

Plage de Pen Hat, Finistère
Ten westen van Crozon, bij het plaatsje Camaret-sur-Mer, helemaal aan het westelijke puntje van Bretagne, vind je Plage de Pen Hat. Een schitterend stuk strand ingeklemd tussen de rotsachtige kust.

Plage de Pen Hat, Finistère
Foto: Pixabay

L’île de Groix, Morbihan
Voor de kust van het departement Morbihan ligt het mooie eiland île de Groix. Dit eiland van ongeveer 8 bij 3 kilometer bereik je in driekwartier met de boot. Je vindt er enkele leuke dorpjes, maar vooral veel mooie natuur, met prachtige zandstranden.

L
Foto: Office de Tourisme du Pays de Lorient

Plage de Baluden et Plage d’Herlin, Morbihan
Ook op een eiland, de pittoreske stranden van Herlin en Baluden. Kleine stranden, mooi gelegen tussen de rotsen, op het grootste eiland van Bretagne (circa 17 bij 9 kilometer), Belle-Île-en-Mer.

Plage de Baluden et Plage d
Foto: WikiPedia

Plage de l’Île Vierge, Finistère
Je vindt dit prachtige strand, omringd door kliffen, op het eilandje Île Vierge voor de noordkust van Finistère. Je waant je haast in de Calanques bij Marseille. Langs de kust zijn diverse grotten, leuk om per kayak te verkennen.

Plage de l
Foto: Frédérique Voisin-Demery/Flickr

Plage de Fréhel, Côtes-d’Armor
Fréhel ken je misschien van de kaap met de overvloedig groeiende heide, maar ten zuidwesten daarvan heb je ook een mooi breed zandstrand.

Plage de Fréhel, Côtes-d
Foto: Jean-Luc Bailleul/Flickr

Plage de Trévignon, Finistère
Een mooi kilometerslang zandstrand ten zuidoosten van Quimper.
Plage sur la Pointe de Trevignon

Plage des Amiets, Finistère
Plage des Amiets is zonder twijfel een van de fijnste stranden van dit deel van Bretagne. De azuurblauwe zee, de duinen, het fijne zandstrand, alle ingrediënten voor een leuke strandvakantie.

Plage des Amiets, Finistère
Foto: Tourisme Roscoff

Stranden bij Cancale, Ille-et-Vilaine
Aan de smaragdkust bij Cancale vind je ook enkele mooie stranden. Onder meer Plage du Verger, Plage de Port-Mer en ook in het stadje zelf kun je op het strand terecht.

Stranden bij Cancale, Ille-et-Vilaine
Foto: Bretagne Tourisme

Plage de Tahiti, Finistère
Dit strand heet niet voor niets naar het tropische eiland.. Toch is ook dit echt gewoon in Frankrijk, aan de kust ten noorden van Morlaix in Finistère.

Plage de Tahiti, Finistère
Foto: Bretagne Tourisme

Keremma, Finistère
Een mooi breed en lang zandstrand, met diepblauw water. Je vindt het in de baai van Keremma, halverwege het departement Finistère.

Keremma, Finistère
Foto: Bretagne Tourisme

Île Saint-Nicolas, Finistère
Op het eiland Saint-Nicolas, onderdeel van de Glénan-archipel, onder de kust van Bretagne, ligt een heerlijk zandstrand met fijn en helder wit zand. Vanaf de eerste zonnestralen krijgt het water een intens blauwe kleur en waan je je bijna op een eilandje in de Stille Oceaan.

Île Saint-Nicolas, Finistère
Foto: Bretagne Tourisme

Op zoek naar een camping in Bretagne?

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant