Mooiste plekken Annecy
Auvergne-Rhône-AlpesHaute-Savoie

De mooiste plekken rond het Meer van Annecy: Verken de parel van de Alpen

Het meer van Annecy is een geliefde bestemming voor Nederlanders. Dat komt onder meer door de afstand, helemaal aan de rand van de Alpen op een kleine tien uur rijden vanuit het midden van het land. Bovendien is het een prachtig gelegen meer met mooie stranden, omringd door hoge bergen. Een bezoek aan de stad Annecy zelf is vanwege de vele bezienswaardigheden ook niet te missen. Maar wat zijn nu nog meer mooie plekken en leuke dingen om te doen rondom het meer van Annecy?

Streektips

Zelf naar het meer van Annecy? Misschien heb je wat aan deze tips!

Bezoek aan Annecy

Als je bij het meer van Annecy verblijft, mag een bezoek aan de historische binnenstad van Annecy niet ontbreken. Het wordt vanwege het vele water wel eens het Venetië van de Alpen genoemd. Op de plek van Annecy zijn sporen van bewoning teruggevonden die dateren van nog voor de Romeinse tijd. De stad kwam in de middeleeuwen tot bloei, enkele gebouwen in het centrum herinneren daar nog aan. Bekendste bezienswaardigheid is het Palais de l’Isle, dat in de twaalfde eeuw in het midden van het riviertje Isle gebouwd werd. Ook het kasteel van Annecy werd in deze tijd gebouwd, tegenwoordig is hier een museum voor regionale kunst in gevestigd. Verder vind je in de stad allerlei oude straten, steegjes en bruggen. Natuurlijk mag ook een wandeling aan de rand van het meer niet ontbreken, bijvoorbeeld door de Jardins de l’Europe, een park dat direct aan het meer ligt.

Semnoz

Mooiste plekken Meer van Annecy

Een van de grootste bezienswaardigheden bij Annecy is de berg Semnoz. In de winter een plek om te skiën en langlaufen, in de zomer zijn de bergweiden het decor voor een mooie wandeling. In welk jaargetijde je ook komt, het hoogtepunt van Semnoz is het schitterende uitzicht op de Mont Blanc, die bij goed weer in volle glorie te bewonderen is. Vanaf de Crêt de Châtillon heb je een van de mooiste uitzichten op de hoogste berg van Frankrijk.

De mooiste stranden aan het meer van Annecy

Waar kun je lekker zwemmen in het meer van Annecy? Een strand met een van de mooiste uitzichten is het Plage d’Angon, iets ten zuiden van Talloires. Hier stroomt een riviertje het meer in, er zijn veel schaduwplekken en er is zelfs een idyllisch restaurant aan de waterkant. Ook in Annecy zelf vind je een fijn strand. Plage d’Albigny ligt aan de oostkant en biedt een mooi grasveld en uitzicht op de bergen aan de overkant. De ideale plek om na een stadswandeling even de verkoeling van het water op te zoeken. Een zandstrand vind je tot slot bij Saint Jorioz, aan de zuidwestkant van het meer.

Wandelen in het Massif des Bauges

Mooiste plekken Meer van Annecy

Pal onder Annecy begint het Massif des Bauges. Dit bergmassief kenmerkt zich door rustige groene dalen, afgelegen bossen en ruige berghellingen. Je vindt hier vooral veel kleine dorpen en boerenbedrijven, en daarnaast veel natuur met mooie wandelpaden. Ga bijvoorbeeld eens wandelen in het Vallon d’Orgeval aan de voet van de Arcalod, de hoogste berg van de streek. Of verkende wandelpaden op de Mont Revard, die een weids uitzicht richting Aix-les-Bains biedt.

Grot en waterval van Seythenex

De grot van Seythenex is de enige druipsteengrot in de Haute-Savoie die geopend is voor het publiek. Door middel van een rondleiding van ruim een half uur ontdek je alle bijzonderheden van deze grot. Net erbuiten is ook nog een waterval te bekijken, die zo’n veertig meter van de rotsen naar beneden stroomt. Voor avontuurlijk ingestelden is er bij de waterval ook een zipline van honderdvijftig meter lengte, waarmee je heel dicht bij dit bijzondere natuurfenomeen komt.

Château de Menthon-Saint-Bernard

De ruwe parel van de Haute-Savoie, zo wordt dit bijzonder fraaie kasteel aan de rand van het Lac d’Annecy ook wel genoemd. Het bouwwerk is al meer dan duizend jaar in handen van dezelfde familie, de familie Menthon, inmiddels de drieëntwintigste generatie. Het middeleeuwse fort werd in de renaissancetijd uitgebouwd en verfraaid. Een bezoek aan het museum voert je onder begeleiding van een gids door de mooiste gedeeltes van het kasteel, waarbij gaandeweg de geschiedenis uit de doeken wordt gedaan.

Gorges du Fier

Op een kwartier ten westen van Annecy liggen de indrukwekkende Gorges du Fier. Je kunt de nauwe rivierkloof verkennen over de metalen looppaden. Op sommige plekken zijn de steile rotswanden tientallen meters hoog en is de kloof maar een paar meter breed. Onder je kolkt het water van de rivier de Fier, die bij Seyssel in de Rhône uitmondt. Toegang tot de kloof is betaald.

Bezoek een boerderij

Vul je kofferbak met verse producten uit het Massif des Bauges. Het is een leuk idee om tijdens je verblijf aan het meer van Annecy eens een lokale boerderij te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld gaan kijken op een biologische boerderij of een boerderij waar onder meer kaas wordt gemaakt. Of bezoek de Ferme de la Correrie, waar je kunt zien hoe ze hun koeien en geiten houden en kaas maken van de melk.

Mooiste plekken Meer van Annecy

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

  1. Eric Vincke zegt:

    Wij bezochten Frankrijk al heel veel, maar de Savoie is nog onbekend. Wij zouden liefst verblijven in een B&B of soort chalet op camping.

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant