Île-de-FranceParijs

De mooiste parken van Parijs

Parijs is een drukke stad die helemaal volgebouwd lijkt. Maar er zijn toch genoeg mogelijkheden om even helemaal weg van de massa te zijn. Zin om de natuur in te duiken, midden in de stad? Hieronder vind je enkele van de leukste stadsparken!

Parc des Buttes-Chaumont

Misschien wel het mooiste park van Parijs is het Parc des Buttes- Chaumont. Het valt op door de grillige rotspartijen en hoogteverschillen. Vanaf diverse plekken heb je een mooi uitzicht, met name richting Montmartre.

Parc de Belleville

Het Parc de Belleville ligt een beetje aan de rand van de stad in een volkswijk in Parijs. Het park staat met name bekend om het fantastische uitzicht dat je er over de rest van de stad hebt.

Jardin des Tuileries

De Jardin des Tuileries is een niet te missen park in hartje Parijs, tegenover het Louvre. Het is een populair stadspark, dat al enkele eeuwen oud is en vroeger bij het kasteel van de Tuilerieën hoorde.

Parc Monceau

Een romantisch park dat nog niet erg ontdekt is door het massatoerisme. Het park bevat nog een aantal elementen uit de achttiende eeuw en is vandaag de dag geliefd onder kinderen en gezinnen uit de buurt.

Jardin du Luxembourg
De Jardin du Luxembourg is een ruim twintig hectare groot park, waar je met name veel studenten zult aantreffen.

Jardin des Plantes
Omringd door enkele van de populairste musea van de stad, en vol bijzondere planten en zelfs een kleine dierentuin. In dit park kun je gerust een dagdeel doorbrengen, zonder je te vervelen. Tip: het jaarlijkse Festival des Lumières, ‘s avonds van half november tot half januari, met allerlei bijzondere verlichte kunstwerken.

La Petite Ceinture

Vroeger liep er een spoorlijn helemaal rond Parijs. Grote delen daarvan zijn afgedankt en overgenomen door de natuur. De gemeente heeft een deel opengesteld als park.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant