BestemmingenProvence

De mooiste lavendelvelden in de Provence

Lavendelvelden in de Provence
Lavendelveld bij Valensole. Foto: Flickr/stibou5

De lavendel is hét visitekaartje van Zuidoost-Frankrijk. Ieder jaar weer vormt de diep-paarse kleur van het plantje de versiering van al die prachtige panorama’s en doorkijkjes in de Provence. Maar waar vind je nu de mooiste lavendelvelden? Ik zet enkele hoogtepunten van de streek voor je op een rijtje. Wanneer je van lavendel houdt, dan mag je deze in elk geval niet missen!Rond Valensole

Meerdere steden strijden om de titel ‘hoofdstad van de lavendel’, en daarvan is Valensole er één. In de wijde omtrek op het Plateau de Valensole vind je prachtige lavendelvelden, die mooi contrasteren met velden graan en zonnebloemen. Valensole zelf is trouwens ook een supermooi stadje, liggend op een verhoging in het landschap. Je vindt er tal van winkeltjes waar je lavendelproducten kunt kopen, en ieder jaar wordt er in juli een lavendelfeest georganiseerd.

Lavendelvelden in de Provence
Foto: marcovdz/Flickr

Lavendelvelden in de Provence
Foto: stibou5/Flickr

Plateau d’Albion

Ten oosten van Sault vind je het ‘plateau d’Albion’. Ook hier tref je prachtige velden aan, en in de diverse dorpjes ook heel veel winkeltjes en markten waar je lavendel-producten kunt kopen. Lavendelvelden met uitzicht op de Mont Ventoux, Provençaalser kun je het bijna niet krijgen!

Foto: Philip Haslett/Flickr
Foto: Philip Haslett/Flickr

Lubéron

De driehoek tussen Bonnieux, Apt en Roussillon is ook een mooie streek die bezaaid ligt met lavendelvelden en oude dorpjes. Een prachtig gebied om bijvoorbeeld per fiets te ontdekken.

Foto: Vincent F/Flickr
Foto: Vincent F/Flickr

Boven het Lac de Sainte-Croix

Ben je in de buurt van de Gorges du Verdon? In de streek ten westen van Moustiers-Sainte-Marie liggen eveneens een aantal heel schilderachtige lavendelvelden, uitlopers van het eerder genoemde Plateau de Valensole. Die van de foto vind je in de buurt van Moustiers.

Foto: Flickr/Salva Barbera
Foto: Salva Barbera/Flickr

Drôme

Ook meer richting het noorden vind je lavendel. Hier zijn de velden over het algemeen wel wat minder groot, en liggen ze vaak verscholen tussen de heuvels. Deze van de foto vind je bij col du Soubeyrant, richting Rémuzat.

Foto: Jacques Caffin/Flickr
Foto: Jacques Caffin/Flickr

Op zoek naar meer plekjes om de lavendel in al zijn pracht te bewonderen? De website Move Your Alps heeft een aantal routes uitgezet waar je gegarandeerd lavendel zult tegenkomen.

Benieuwd wanneer de lavendel bloeit? Dat lees je in deze eerdere post van Frankrijk Puur, met ook een overzicht van enkele mooie fietsroutes.

In welke streek vind jij de lavendel op zijn mooist?

5 reacties

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *