Mooiste campings in de Elzas

Ah, de Elzas! Glooiende wijngaarden op de flanken van de Vogezen, ondoordringbare bossen met prachtige kastelen en ruïnes, gezellige dorpen met eeuwenoude historie en uitzichtpunten waar je tot aan de toppen van de Alpen kunt kijken. Dit zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze veelzijdige streek, die ook nog eens relatief dichtbij Nederland ligt. Het is dan ook de ideale streek om vanaf een camping te verkennen.

De Elzas bestaat uit twee delen, de vlakte aan de oever van de Rijn in het oosten en de heuvels en het bos van de Vogezen in het oosten. Aan de westgrens van de Elzas loopt de bekende Route des Crêtes, een weg die in de Eerste Wereldoorlog door de geallieerden werd aangelegd. Aan de oostkant wordt de streek begrensd door de Rijn, die ook de grens met Duitsland vormt. Omdat de Elzas in het verleden ook een tijdlang bij Duitsland heeft gehoord, zul je er veel Duitse plaatsnamen en termen horen. Kom je in de winter? Dan zijn de meeste campings gesloten, al zijn er enkele die een winteropening hebben, mede vanwege het skiseizoen in de Vogezen. Ook kun je vanaf eind november genieten van de vele kerstmarkten in de Elzas.

Huttopia Wattwiller

Aan de zuidkant van de Elzas ligt deze middelgrote camping van Huttopia. Je kunt er terecht voor een comfortabele vakantie midden in een natuurlijke omgeving. De camping, met zowel huuraccommodaties als kampeerplekken, ligt in het bos en heeft twee zwembaden. Er is onder meer broodservice, een foodcorner en een bar en je kunt fietsen huren op de camping. Vanaf hier kun je alle mooie plekken van de Elzas ontdekken, zoals de wijnroute met alle leuke dorpen en steden als Colmar en Mulhouse.

Meer informatie

Camping les Vosges du Nord

Mooiste campings in de Elzas

Deze camping (voorheen camping l’Oasis) ligt in het noorden van de streek bij Oberbronn. De camping, aan de rand van een bos, heeft zo’n 140 kampeerplekken en enkele tientallen huuraccommodaties. Er is een overdekt zwembad, speeltoestellen voor kinderen, en vanaf de camping lopen diverse wandelpaden direct de bossen en heuvels van de Noordelijke Vogezen in.

Meer informatie

Camping Strasbourg

Mooiste campings in de Elzas

Een rustig gelegen stadscamping, de ideale uitvalsbasis om Staatsburg te bezoeken. Er zijn zowel huuraccommodaties als standplaatsen en de camping heeft veel voorzieningen. Je vindt er bijvoorbeeld een verwarmd zwembad, restaurant, winkeltje en er worden fietsen verhuurd zodat je vanaf je camping de stad in kunt fietsen. De camping is een CityKamp van Huttopia.

Meer informatie

Camping Le Schlossberg

Mooiste campings in de Elzas

Deze camping ligt op een prachtige plek in de heuvels van de Vogezen. Er stroomt een beek over het terrein van de camping en verderop ligt een strandje aan het nabijgelegen stuwmeer. Er zijn zo’n honderdvijftig kampeerplekken en enkele huuraccommodaties. Vanaf de camping lopen diverse wandelroutes en je zit hier in de buurt van de bekende Route des Crêtes en de hoogste toppen van de Vogezen.

Meer informatie

Les Portes de l’Alsace

Mooiste campings in de Elzas

Op een steenworp afstand van de historische stad Saverne ligt deze camping, op een parkachtig terrein. Deze middelgrote camping van tweehonderd kampeerplekken ligt tussen de noordelijke en Zuidelijke Vogezen in en is dan ook een mooie uitvalsbasis om alle hoogtepunten van de streek te leren kennen. Ook zit je hier dichtbij diverse wandelroutes, zoals de GR53.

Meer informatie

Camping de Riquewihr

Mooiste campings in de Elzas

In het hart van de wijnroute van de Elzas ligt deze middelgrote camping. Op de camping is regelmatig een foodtruck, er zijn wijnproeverijen en dagelijks vers brood. Je zit hier op loopafstand van het mooie dorp Riquewihr, tussen de wijngaarden, en kunt alle andere wijndorpen in de Elzas hele goed vanaf deze plek verkennen.

Meer informatie

Camping Municipal Kaysersberg

Mooiste campings in de Elzas

Bij een van de mooiste dorpen van de Elzas vind je deze gemeentelijke camping. Het is een rustig gelegen camping, onderaan een helling en aan de rand van het dorp. Vanaf de camping kun je direct beginnen met wandelen of fietsen. Een bezoek aan het bijzondere dorp Kaysersberg met onder meer het geboortehuis van Albert Schweitzer mag natuurijk ook niet ontbreken.

Meer informatie

Camping du Moulin

Mooiste campings in de Elzas

Gemoedelijke en kleine camping aan een beekje, bestaande uit een groot veld met een dertigtal plaatsen en basale voorzieningen. Een plek voor rustzoekers en mensen die er vooral veel op uit willen trekken om de omgeving te verkennen, bijvoorbeeld wandelend of op de fiets.

Meer informatie

Camping Municipal Langenwasen

Mooiste campings in de Elzas

Rustige camping aan het eind van een afgelegen dal in de Vogezen. Een camping voor wandelaars en rustzoekers, midden tussen de bossen en op korte afstand van de Route des Crêtes. De camping heeft niet veel voorzieningen, naast sanitair is er een klein winkeltje met de basisbenodigdheden.

Meer informatie

Camping aire naturelle Du Tempelhof 

Mooiste campings in de Elzas
Bergheim

Op zoek naar een boerencamping in de Elzas? Dan ben je hier aan het goede adres. De campingplaatsen zijn gelegen op een grasveld en bieden mooi uitzicht op de omgeving, met de heuvels en wijngaarden van de Elzas. Er zijn basale voorzieningen op de camping. Je zit hier vlakbij het charmante plaatsje Bergheim.

Meer informatie

CategorieënCampings Overnachten
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *