C

Crestet, eeuwenoud dorpje bij Vaison-la-Romaine

Op zo’n vijf kilometer van Vaison-la-Romaine ligt een van de vele nog onontdekte pareltjes van de Provence. Je treft hier geen massatoerisme, maar juist een verstild dorpje uit de middeleeuwen, met op elke straathoek wel een bijzondere verrassing.

Het dorpje, dat tegen een helling aan gebouwd is, wordt gedomineerd door de ruïnes van een kasteel uit de negende eeuw – daarmee een van de oudste van de streek. Je hebt er tussen de huisjes door een schitterend uitzicht over de nabije regio, van de Dentelles de Montmirail tot aan de Mont Ventoux.

Ook uit de negende eeuw stammen de oudste delen van het kleine romaanse kerkje van Crestet. Tot in de 16e eeuw werd het kerkje nog uitgebreid. Een groot gedeelte van het dorp, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, is alleen te voet bereikbaar – over van die prachtige oude straatjes en steegjes met kinderkopjes. Een schattig fonteintje, overwoekerde gevels, mooie bloemen, uitzicht, genoeg redenen om eens een uurtje door dit mooie dorp te dwalen!

CategorieënDorpen Provence
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. J.Meijer schrijft:

  Dood en doodstil . Het lijkt of e ogen mens woont. Prachtig uitzicht en een echte belevenis, want normaal rijdt iedereen er aan voorbij.

 2. Marianne schrijft:

  herinner mij het echt zoals op de foto’s het is er zo stil net alsof er geen mensen wonen mooi uitzicht en de moeite waard om het te gaan zien

 3. Marion wijnen schrijft:

  Super gaaf. Ook na 18 jaar er te wonen en werken blijft het een genot. Wandelen door het oude dorp waar de romeinen ooit de stenen hebben gelegd en waar de paarden in de middeleeuwen door de straten kwamen… zoo indrukwekkend. Het uitzicht vanuit het chateau op de mont ventoux en de omgeving is adembenemend…..

 4. Nicole schrijft:

  Vandaag dit mooie plekje bezocht… wat een geweldige ervaring! Ontzettend bedankt voor de tip, we hebben echt genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *