Frankrijk, corona en het reisadvies

Het coronavirus heeft veel consequenties voor toerisme in en naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat de coronamaatregelen per regio en departement kunnen verschillen. Op deze pagina vind je de belangrijkste vragen en antwoorden over corona, de coronaregels en je vakantie naar Frankrijk.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 maart 2021 om 09:30 uur

Wat is het reisadvies voor Frankijk?

Vanaf 13 oktober 2020 geldt voor heel Frankrijk een oranje reisadvies. Een kaart van Frankrijk met daarop de meest actuele adviezen is te vinden via de website Nederland wereldwijd.

Kan ik op vakantie naar Frankrijk?

Nee, er geld voor Frankrijk sinds dinsdag 13 oktober een oranje reisadvies. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Wat betekent code rood in Frankrijk?

Frankrijk werkt, net als Nederland, met vier risiconiveau’s voor corona. Het gaat om (van laag naar hoog risico) État d’urgence sanitaire, Zone alerte, Zone alerte renforcée en Zone alerte maximale. Vanaf het niveau Zone alerte wordt ook gesproken van Zone rouge, dus code rood.

Waar vind ik betrouwbare informatie over corona in Frankrijk?

Voor de meest actuele en betrouwbare informatie over de situatie in Frankrijk kun je terecht op drie websites van de Franse overheid: Gouvernement.fr, service-public.fr en santepubliquefrance.fr. Op de website van de ANWB vind je alle maatregelen en regels rondom corona in Frankrijk in het Nederlands.

Waar vind ik informatie over corona in Frankrijk op een kaart?

Op de site van de Franse overheid vind je een kaart met het aantal besmettingen, sterfgevallen, ziekenhuisopnames en genezen coronapatiënten. Op deze pagina van het Franse ministerie van Volksgezondheid vind je een kaart met het risiconiveau per departement. Wil je weten of een departement code rood heeft of niet? Kijk dan op deze kaart.