CreuseNouvelle-Aquitaine

Château du Tirondet: ontstressen in stijlvolle gîtes op het platteland van de Creuse

Onthaasten, terug naar de bron, opladen, zomaar wat termen die in je opkomen wanneer je het plekje van Priscilla en Guido ontdekt. Want hier, op Château du Tirondet in la France profonde, kun je nog helemaal tot rust komen terwijl het je aan niets ontbreekt. Een heerlijke plek midden in de natuur, waar de tijd heeft stilgestaan en je alleen de deur van je vakantiehuisje open hoeft te doen om meteen het bos in te wandelen.

De Nederlandse eigenaren wilden, na een B&B in Nederland te hebben gerund, hun droom waarmaken op een domein in Frankrijk. Na lang zoeken, vonden ze een klein landgoed op zevenentwintig hectare in Midden-Frankrijk, met een eigen bos, verschillende vakantiehuizen, twee zwembaden en als kers op de taart een eigen kapel. Rust, ruimte, een prachtige omgeving om mensen te ontvangen, voor ze te koken en retraites te organiseren. Een idyllische oase midden in het landelijke Frankrijk, met om je heen de weilanden met charolaiskoeien.

Comfortabele gîtes

Château du Tirondet biedt momenteel drie gîtes. Een voor twee tot zeven personen, en de andere twee voor twee tot vier personen. Alle gîtes zijn comfortabel en compleet uitgerust, met onder meer nespressomachine, goede bedden, een barbecue. Op het domaine is op diverse plaatsen gratis wifi. Voor komend jaar staan een vierde gîte en chambres d’hôtes op de planning. In juli en augustus kun je van zaterdag tot zaterdag boeken, buiten het hoogseizoen kun je van maandag tot en met zaterdag arriveren. Bij aankomst in het hoogseizoen wacht je een klein buffet, zodat je na een lange reis niet zelf meer voor eten hoeft te zorgen. De gîtes zijn gevestigd in de bijgebouwen van het domein, dat bestaat uit een maison de maître, twee pachtboerderijen en diverse stallen. Een laadpaal voor elektrische auto’s staat in de planning. Op aanvraag en tegen meerprijs kan je enkele keren per week aanschuiven bij de table d’hôtes. Ook kan het ontbijt voor je verzorgd worden.

Je komt hier natuurlijk in de eerste plaats om uit te rusten, maar wil je op vakantie ook nog wel wat meer doen, dan zit je hier goed. Zo kun je een dagtocht naar de vulkanen van de Auvergne maken, een bezoek brengen aan de gezellige steden Aubusson en Montluçon, of het natuurpark van de Millevaches en Limousin verkennen. Maar ook op het domein zelf kun je je vermaken. Naast het zwembad is er een jeu-de-boulesbaan en vanaf het landgoed kun je mooie wandelingen maken. In de toekomst willen de eigenaren ook retraiteweken organiseren, gebaseerd op de christelijke spiritualiteit, maar met een nuchtere inslag en voorzien van alle luxe, met goed, puur en lekker eten.

Meer weten over dit mooie plekje? Kijk op de website van Château du Tirondet.

Boeken voor een verblijf op Château du Tirondet is pas sinds kort mogelijk. Dat betekent dat er momenteel voor het hoogseizoen van 2022 nog volop plek is. Klik hier om direct naar de reserveringspagina te gaan.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Château du Tirondet. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant