6

6 heerlijke campings aan de Franse Atlantische Kust

De Franse Atlantische kust is een populaire bestemming voor de zomervakantie. Dat is niet zo gek, want je kunt er prima genieten van de zon, de zee, de warmte, en vooral ook van de mooie plekjes. Rust uit aan het strand, bezoek een leuk dorpje of stadje, maak een mooie wandeling of fietstocht door de natuur, wat wil je nog meer? Ik zocht 6 campings uit waar je al die dingen kunt doen. Welke is jouw favoriet?

Camping Do Mi Si La Mi

Ideaal voor een strandvakantie, Camping Do Mi Si La Mi op het schiereiland Quiberon in Bretagne. De ruime, rustige camping bevindt zich op 100 meter van de zee en is gericht op gezinnen die een leuke vakantie aan de kust willen beleven. Op het eiland zelf is het prima vertoeven, maar ook in de nabije omgeving zijn leuke excursies te ondernemen.
Ga naar de website

Camping Les Cyprès

Heerlijk midden in de natuur gelegen familiale camping nabij de badplaats Saint-Gilles-Croix-de-Vie. De camping ligt in een duingebied, en je hebt er direct toegang tot het strand. In de omgeving kun je goed wandelen en fietsen, en er zijn ook veel leuke stadjes en dorpjes te bezoeken.
Ga naar de website

Camping Campéole Les Tourterelles

Deze camping is prachtig gelegen in de bossen van Les Landes en heeft directe toegang tot het mooie strand van Saint-Girons-Plage. Een perfecte bestemming voor vakantiegangers die een afwisselende vakantie willen, met bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, surfen of wandelen. De camping heeft ruime, schaduwrijke plekken en ook op het terrein zelf is genoeg te beleven, met onder meer een zwembad.
Ga naar de website

Camping Huttopia Oléron Les Chênes Verts

Tussen groene eikenbossen en fijne zandduinen ligt de rustige familiecamping Oléron Les Chênes Verts. Op het eiland Oléron, een fantastische zomervakantiebestemming. Je kunt er lekker wandelen, fietsen, en natuurlijk van het mooie weer genieten. Rust gegarandeerd! Camping en glamping aan de kust!
Ga naar de website

Camping Domaine de L’Orangerie de Lanniron

Helemaal aan het westelijke puntje van Bretagne vind je de mooie stad Quimper. Aan de rand van dit stadje ligt het Château de Lanniron, een voormalig bisschopsonderkomen met prachtige tuinen. Er is een campinggedeelte, een kasteelgedeelte en een golfterrein, midden in rustige natuur gelegen. Camping Domaine de L’Orangerie beschikt over een verwarmd zwembad met waterglijbanen tussen de rotsen en voor de kleintjes een kleuterbad en een speeltuin. Het restaurant is gevestigd in de statige 17e-eeuwse Orangerie. Daarnaast is er een bar en een campingwinkel. De camping ligt op ruim een kwartier van de stranden aan de zuidkust van Bretagne.
Ga naar de website

Camping Huttopia Landes Sud

Temidden van de dennebossen van Les Landes, op twintig minuutjes van het strand, vind je camping Landes Sud. Op de camping geniet kun je genieten van het zwembad en de recreatie-activiteiten op het meer van Léon en de rivier die door de camping stroomt. Ook zijn er in de omgeving mooie fiets- en wandeltochten te maken.
Ga naar de website

Pinterest

Vond je dit een handig en interessant artikel? Bewaar het dan op je Pinterest!

CategorieënGeen categorie
Martijn
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, blogger en oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

 1. Gerard / Thea Piels schrijft:

  Beste Martijn
  Het wordt wel heel lastig om te kiezen als je zo veel moois schrijft, wij zijn gepensioneerd hebben gelukkig de keus om buiten het hoogseizoen te gaan, wij gaan in het voorjaar eerst naar Schotland en het najaar de bedoeling naar Frankrijk met de caravan, wij hebben Frankrijk jaren terug al als favoriet land gekozen ondanks blijven wij sukkelen met het bestellen van de Franse keuken mogelijk heb je tips voor ons, dit jaar is het voor het eerst redelijk goed gegaan, wij komen toch al jaren in Frankrijk, mogelijk doen wij dingen fout.
  Is er mogelijk een boek via Frankrijk puur waarin de Franse keuken Frans / Nederlands wordt uitgelegd
  Hartelijk dank voor al het moois dat je schrijft over ons favoriete land, ga zo door
  Met vriendelijke groeten Gerard / Thea

  1. Ineke Oosting schrijft:

   Hallo Gerard en Thea,
   In de Franse keuken is het veel simpeler dan wij Hollanders denken. Wij hebben ook jaren gevochten met verbrande entrecôtes en friet met salade: het toeristenmenu, want dat kennen we. Ons advies ; wees niet te voorzichtig, niet iedere saucisse is een “andouille” Wij gaan ook buiten het hoogseizoen naar Frankrijk en hebben ervaren dat het prima is om ‘s middags uit eten te gaan. Zeker in de kleinere plaatsen word er dan een “menu du jour “aangeboden , waar wij erg veel van geleerd/genoten hebben. Kijk om je heen en zie wat de Fransen bestellen . Op veel campings weet de eigenaar vaak ook wel een lekker restaurant waar je lokale gerechten kunt eten.
   Heel veel succes, Ineke Oosting

   1. Martijn
    Martijn schrijft:

    Beste Gerard en Thea,

    Wat leuk dat jullie ook zoveel van Frankrijk genieten als ik :-). Ik sluit me helemaal aan bij het antwoord van Ineke. Jullie kunnen ook eens kiezen voor een table d’hôtes, gastenkamers waarbij je ook kunt aanschuiven voor de maaltijd. Je krijgt dan ook vaak een leuk inkijkje in de lokale keuken!

    Groet, Martijn

 2. Caroline schrijft:

  Hallo Gerard en Thea,

  Wij wisten vaak ook niet wat we moesten verwachten met het eten en wat er nu precies op de kaart stond.
  We hebben toen van Onno Kleyn het culinair reiswoordenboek frans nederlands/ nederlands frans aangeschaft.
  Ken je die al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *