K

Kom tot rust op een camping in de Vogezen

De Vogezen, al heel lang vind ik het een betoverende bestemming. Een afwisselend landschap van groene berghellingen met uitgestrekte bossen, diepe verkoelende meren, sprankelende watervallen en de mooiste bloemen en planten. Dé plek om op adem te komen, bijvoorbeeld op een charmante familiecamping waar je warm onthaald zult worden. Kamperen doe je hier dicht bij de natuur, in een streek vol tradities en geschiedenis.

Zeg je Vogezen, dan zeg je natuur. Het is een middelgebergte met toppen tot ruim 1400 meter hoogte, waarvan je enkele van de mooiste kunt bewonderen op de Route des Crêtes. Deze bekende route – die je met de auto, motor, fietsend of wandelend kunt doen – loopt van noord naar zuid dwars door de Vogezen en is niet te missen als je in de omgeving verblijft.

Mysterieuze meren

Maar de Vogezen heeft ook veel onontdekte plekken. Aan de voet van de beboste bergflanken vind je in totaal meer dan twintig meren, geliefd vanwege de vredige sfeer die er heerst. Als je er rondloopt waan je je soms in Canada of Scandinavië. Het grootste van alle natuurlijke meren in de Vogezen is het Lac de Gérardmer. Aan de oostelijke oever van dit oeroude gletsjermeer ligt de stad Gérardmer. Een rustige wandeling voert om het meer heen, maar het is ook heel geschikt voor diverse watersporten.

Een verborgen parel is het Lac de Lispach, een moerasmeer omringd met dikke dennenbomen. In de zomer is het een ideale bestemming voor wandelaars en rustzoekers. Een ander groen paradijs is het Lac de Blanchemer. Dit meer vormt het startpunt voor vele wandelingen door de ruige natuur van de Vogezen. Zin in een frisse duik? Dan is je doel het Lac des Corbeaux, een gletsjermeer in een omgeving met veel verschillende bloemen en plantensoorten.

Campings

Het twintigtal campings van het collectief Vosges Campings nodigen je uit in de Vogezen. Je kunt er terecht met je eigen tent, camper of caravan, maar kunt natuurlijk ook genieten van een onbezorgd verblijf in een van de comfortabele (glamping-)accommodaties. Er zijn veel verschillende campings te vinden, van klein tot groot, aan een meer, met wellness, waterpark, en in de buurt van mooie plekken in de natuur of leuke dorpen en steden.

Behalve de vele natuur en inspirerende cultuur heeft de streek nog een groot voordeel: je bent er vanuit Nederland en België binnen de kortste keren. Vanaf Utrecht is het bijvoorbeeld slechts zo’n zes uur rijden naar de Vogezen. Daardoor kun je lekker relaxt op vakantie, je stapt ‘s morgens rond een uur of negen in de auto en tegen het eind van de middag zit je voor je tent te genieten van het uitzicht.

Ontdek de campings in de Vogezen

(Hoofdfoto: Photothèque Office de Tourisme Gérardmer-Xonrupt, Au clos de la Chaume)

Deze blog is geschreven in samenwerking met Vosges Campings. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Stuur ons een berichtje!
Martijn

Bonjour! Ik ben Martijn, oprichter van Frankrijk Puur. Van jongs af aan kom ik graag in Frankrijk. Door mijn studie Franse Taal & Cultuur ben ik nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden. Op Frankrijk Puur beschrijf ik onze ervaringen in Frankrijk en geef ik je tips voor leuke plekken.

Vragen, opmerkingen, tips? Neem contact op via martijn@frankrijkpuur.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *