Camping Le Puy Ardouin, kleinschalig ontspannen in de Vendée

Op zoek naar een rustig kampeerplekje midden in de natuur? En profiteren van de uitbundig schijnende zon? Le Puy Ardouin is een kleinschalige camping in een van de meest zonnige streken van Frankrijk, de Vendée, met zo’n 2.300 zonuren per jaar. Je vindt dit bijzondere plekje tussen Nantes en Poitiers, op het terrein van een eeuwenoude boerderij.

Rust, ruimte, stilte, dat zijn de kernwoorden die centraal staan op Le Puy Ardouin. Mede om die reden is de camping dan ook niet bestemd voor kinderen onder de zestien jaar. Rustzoekers kunnen daardoor volop genieten van de ontspannen en rustgevende sfeer op het terrein.

Le Puy Ardouin biedt drie ingerichte (safari)tenten, 2 gîtes, een blokhut, een tiny house en zes vrije kampeerplaatsen. Het terrein is niet geschikt voor caravans en campers, dus de vrije plekken zijn alleen voor kampeerders die hun eigen tent meenemen.

Relaxen op de camping

Le Puy Ardouin heeft een verwarmd zwembad en een houtgestookte sauna op een prachtige plek. Heerlijk, zeker ook op dagen dat het net even minder weer is. In het hoogseizoen worden er daarnaast regelmatig een pizza-avond, apéro of table d’hôtes georganiseerd, zijn er wekelijks stiltewandelingen waar je vrijblijvend aan mee kan doen en wordt er eenmaal per week een gratis openluchtbioscoop georganiseerd, waarbij een sfeervolle film wordt vertoond.

Speciale week: Autobiografisch schrijven

Van 30 mei-5 juni kun je op een creatieve manier naar je leven kijken samen met auteur en schrijfdocent Mariëtte Wijne: “Zinnen op papier zijn echter dan gedachten of herinneringen. Schrijven maakt dingen duidelijk, schrijven lucht op. Schrijven kan goede voornemens kracht bijzetten of verborgen verlangens opdiepen.”

In de omgeving

Maar ook in de omgeving is er genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de kuststreek met de vele prachtige zandstranden of aan het subtropisch eiland Île de Ré, beiden op iets meer dan een uur rijden van de camping. Ook een geliefd uitje is het Marais Potevin, een bekend moerasgebied zo groot als de provincie Utrecht, waar je met een bootje of fietsend doorheen kunt trekken. Houd je meer van spektakel dan mag een bezoek aan het historische themapark Le Puy du Fou niet ontbreken, na Disneyland het meest bezochte amusementspark van Frankrijk. En ook als je cultuurliefhebber bent zit je goed: de steden Nantes, La Rochelle, Angers en Niort liggen binnen bereik voor een mooie dag er op uit.

Meer weten over deze rustige en kleine camping? Neem een kijkje op de website van Le Puy Ardouin.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Le Puy Ardouin. Ook samenwerken met Frankrijk Puur? Neem contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Gratis ebook?

Schrijf je net als 22.561 anderen in voor onze nieuwsbrief en ontvang het ebook '10 roadtrips in Frankrijk' twv €7.50