La Nozillière
CharenteDordogneHaute-VienneNouvelle-Aquitaine

Camping La Nozillière: groene, kleinschalige camping tussen Dordogne en Haute-Vienne

Groener dan dit kán bijna niet! In de grensstreek tussen de Haute-Vienne en de Périgord Vert ligt de sfeervolle familiecamping La Nozillière. Gezelligheid en rust gaan hier hand in hand. De ruime (circa 300m2!) kampeerplekken zijn verspreid over een groot parkachtig terrein met prachtige hoge bomen, rondom een negentiende-eeuwse boerderij. Zin in wat luxe? Er zijn ook negen comfortabel ingerichte safaritenten en een gîte te huur!

In mijn jeugd ben ik wel eens eerder in deze streek geweest, het regionale natuurpark Périgord-Limousin. Enigszins stond het landschap me dus nog wel bij: heuvelachtig, vol kleine dorpen, riviertjes, meertjes, boerderijen, en vooral: veel groene natuur. Maar wanneer ik bij Limoges de snelweg af stuur in de richting van La Nozillière, bij het dorpje Marval, laat ik me toch weer verrassen door deze rustige, charmante kant van Frankrijk. Ik breng een midweek door in de gîte van de Nederlandse camping La Nozillière, een 4-persoons vakantiehuisje in een bijgebouw op de camping.

De volgende ochtend verken ik het terrein. Eindeloze groene grasvelden, imposante hoge bomen die zacht wuiven in de wind, vogelgeluiden in alle hoeken en gaten, wat een ruimte heb je hier als campinggast! De camping opent in juni, dus nu zijn de velden nog leeg en rustig. Maar ook in het hoogseizoen blijft het hier met 20 campingplaatsen en 9 ingerichte safaritenten overzichtelijk en ruim. Op de camping heerst dan een relaxte sfeer, zo laat ik me vertellen door eigenaren Inge en Lars. Er komen met name veel jonge gezinnen, waarvan de kinderen lekker met elkaar spelen en de ouders ‘s avonds geregeld samen rondom een kampvuur de gezelligheid opzoeken. Het kleine zwembad zorgt voor de nodige verkoeling op warme dagen, en verder kun je je onder andere vermaken met een tafeltennistafel, jeu de boules en volleybalveld. Tijdens het hoogseizoen wordt er wekelijks ponyrijden georganiseerd.

Meerdere keren per week serveren de eigenaren ‘s avonds maaltijden vanuit de semi-professionele keuken, mét steenoven voor zelfgemaakte pizza’s. En die pizza’s zijn heerlijk, zo kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Bij de bereiding van de maaltijden wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. Er is bovendien een broodservice waardoor je iedere ochtend met vers brood en croissants kunt ontbijten. De ideale start van een dag, zodat je er vervolgens heerlijk op uit kunt trekken!

Omgeving

De camping ligt midden op het Franse platteland, wat betekent dat je voor leuke uitjes even moet rijden. Maar dat is helemaal de moeite waard, want op bijvoorbeeld een kleine driekwartier rijden vind je het prachtige middeleeuwse kasteel La Rochefoucauld, prehistorische grotten bij Villars, het waterrijke stadje Brantôme en pittoreske dorpjes als Saint-Jean-de-Côle. Direct in de omgeving van de camping ligt bovendien de Route Richard Coeur de Lion (Richard Leeuwenhart). Deze brengt je langs verschillende middeleeuwse kastelen die een rol speelden in het leven van deze fameuze koning.

Ook als je actief bezig wilt zijn kom je hier aan je trekken. Op een half uurtje is een avontuurlijk klimbos, er zijn meerdere recreatiemeertjes in de omgeving, en vanaf de camping lopen direct enkele wandelpaden waarmee je de glooiende bossen en velden van de Haute-Vienne kunt ontdekken. En je hebt grote kans dat je tijdens een wandeling onderweg hertjes voorbij ziet springen!

Zie jij het al helemaal zitten, een verblijf op deze rustige, groene en ruime gezinscamping? Neem een kijkje op de website van La Nozillière voor meer informatie en om te boeken.

Brantôme, leuk plaatsje in de buurt van de camping
Deze blog is geschreven in samenwerking met camping La Nozillière. Ook samenwerken met FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant