Camping Chantegril: Kleine camping dicht bij de Gorges de la Dordogne

Midden tussen de Dordognestreek en de vulkaantoppen van de Auvergne ligt het departement Corrèze. Een minder bekend gebied, maar ook hier vind je volop natuurschoon en leuke dorpjes en stadjes. En dankzij de strategische ligging is het een ideale uitvalsbasis om alle hoogtepunten te ontdekken. Op de kleine, kindvriendelijke camping Chantegril verwelkomen Nederlandse eigenaren Johan en Carla je, en wordt er alles aan gedaan om je een fijne vakantie te laten beleven.

De Dordognestreek is meer dan het gebied rondom Sarlat. Ook stroomopwaarts richting de Auvergne zijn er heel veel mooie plekjes te ontdekken. Ik liep er zelf al eens een mooie wandeling langs de rivier de Dordogne. En nu heb ik een leuke tip voor je als je op zoek bent naar een kleine camping. Camping Chantegril is gelegen in het zuidelijkste deel van de Limousin, de Corrèze genaamd. Dit gebied ligt op een steenworp afstand van de Auvergne.

De schitterende natuur, snelstromende beken, watervallen, groene valleien, uitgestrekte bossen en de diepe kloven waarin de Dordogne zich voortbeweegt, zijn de grootste troeven van deze streek. Of je nu rustzoeker bent of fervent wandelaar of fietser, of geocacher, iedereen komt hier aan zijn trekken. Een mooie wandeling van slechts twee en een halve kilometer vanaf de camping trakteert je bijvoorbeeld op het prachtige uitzichtpunt van de Gorges de la Dordogne.

Gorges de la Dordogne
Gorges de la Dordogne

Camping
De camping heeft zevenendertig ruime plaatsen en vijf safaritenten met eigen sanitair (toilet en wasbakje), twee safaritenten zonder eigen sanitair, een smaakvolle tentchalet, een oerdegelijke piramidetent met buitenkeuken en een bungalow. In het midden staat een meer dan tweehonderddertig jaar oude, rustieke boerderij. Op de camping is ook een stukje bos aanwezig waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen en hutten bouwen. Aan de rand ligt een oude authentieke broodoven waar eenmaal per week een pizza-avond wordt gehouden, waarbij kinderen zelf hun pizza kunnen beleggen en Johan hem in de oude oven bakt.

Activiteiten
Op en om de camping zijn veel activiteiten mogelijk. Naast een verfrissend zwembad heeft de camping ook een speeltuin en tafeltennistafels. En een gezellige buitenbar waar de ouders ondertussen of ’s avonds een lekkere koffie, biertje of wijntje kunnen pakken. Op slechts vijf kilometer ligt ook een heerlijk meer met twee stranden waar je niet alleen kunt zwemmen en zonnen, maar waar ook speeltoestellen voor kinderen staan.

Karakteristiek voor de camping zijn de sportieve activiteiten die voor zowel volwassenen als voor kinderen georganiseerd worden. En daaraan doen Johan en Carla ook graag zelf mee. Ze genieten na negentien jaar in deze streek nog steeds van bijvoorbeeld het rivierwandelen, het voetballen of het volleyballen ‘s avonds. Voor fietsers en mountainbikers zijn er tochten in gpx-formaat beschikbaar zodat je ze makkelijk in een gps-aparaat kunt laden.

Meer info en boeken
Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Camping Chantegril.

(Foto’s: Camping Chantegril)

Dit is een gesponsord bericht. Ook een gesponsorde post over jouw camping, vakantiehuis of vakantiepark op FrankrijkPuur.nl? Neem contact met me op!

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant