Camping boeken in Frankrijk

Ben je op zoek naar een mooie camping in Frankrijk? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Op deze pagina help ik je op weg met het boeken van jouw ideale camping in Frankrijk. Of je nu het liefste wilt kamperen op een groot vakantiepark of een kleine rustieke charmecamping.

Er zijn in Frankrijk duizenden campings te vinden. Van kleine gemeentelijke campings, de zogenaamde ‘camping municipal’ tot grote campings met honderden campingplaatsen. Ook kun je op veel plekken kamperen op een minicamping bij de boer, ‘à la ferme’ genoemd. Daarnaast heb je de keuze uit campings met een Nederlandse eigenaar, wat veel Nederlanders prettig vinden omdat je je dan goed verstaanbaar kan maken en van de gezelligheid met landgenoten kunt genieten. Ook een camping in alle rust, midden in de natuur, behoort tot de mogelijkheden in Frankrijk. Hieronder zet ik op een rijtje wat mijn favoriete organisaties zijn om een camping te boeken.

Natuurcampings bij Huttopia

De campings van Huttopia zijn uniek in Frankrijk. Je vindt de ruim opgezette campings op de mooiste plekken midden in de natuur en ze bieden allemaal bijzondere sfeervolle accommodaties aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten blokhut of een luxe safaritent, op een plekje waar je helemaal tot rust kunt komen? Natuurlijk kun je er ook terecht met je eigen tent, camper of caravan.

Ontdek het aanbod van Huttopia

Camping boeken via ANWB

De ANWB is een betrouwbare organisatie die op een speciale website een overzicht biedt van meer dan 3.000 campings in Frankrijk. Het aanbod bestaat uit hele kleine campings tot hele grote, en alles wat daar tussenin zit. Een aantal kun je direct via de ANWB boeken, maar er staan ook veel campings tussen waar je naar de website van de camping geleid wordt om te boeken. Handig is de mogelijkheid ook de site om via de kaart te zoeken naar een mooie camping i nee buurt van jouw ideale vakantiebestemming.

Ontdek het aanbod op ANWBcamping.nl

RCN-campings

Mooie en ruim opgezette middelgrote Nederlandstalige familiecampings op schitterende plekken in Frankrijk, dat is in het kort wat je kunt verwachten bij een RCN-camping. Er zijn acht verschillende RCN-campings in Frankrijk, van Bretagne tot aan de Côte d’Azur. Bijzonder is dat bij RCN ook aandacht is voor meer dan alleen je eigen vakantie: de winstuitkering van de organisatie gaat naar maatschappelijke projecten en naar mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is.

Ontdek het aanbod van RCN-campings

Vakantieparken bij Suncamp en Vacanceselect

Ben je op zoek naar grote vakantieparken met veel animatie, waterparken, een mooie omgeving en een ruime keus uit huuraccommodaties? Dan kun je je zoektocht het best starten via Suncamp of Vacanceselect. Hier vind je een groot aanbod van vakantieparken op de mooiste plekken in Frankrijk.

Ontdek het aanbod bij Suncamp en Vacanceselect

Campinggids kopen

Niet alleen via internet kun je op zoek naar de mooiste campings in Frankrijk. Er bestaan ook nog steeds veel goede papieren gidsen met veel informatie en tips van fijne campings in Frankrijk. Heel leuk is bijvoorbeeld het boek Rustiek kamperen, met 200 geselecteerde campings die zich allemaal ver weg van de massa bevinden, op het Franse platteland, waar je heerlijk kunt genieten van authentieke cultuur en natuur. Ook handig is de serie charmecampings van de ANWB. Wil je een bredere selectie, dan zijn de algemene campinggidsen van de ANWB of ACSI de moeite waard.