Andere leuke blogs over Frankrijk

Sinds ik dit blog over Frankrijk heb, of eigenlijk al langer, volg ik diverse websites over Frankrijk. Blogs vind ik daarbij het leukst, want die geven een persoonlijk, uniek en vaak verrassend inkijkje in het land en de cultuur. Er komen steeds meer blogs bij met Frankrijk als onderwerp, of die een Frans thema hebben. Dit artikel begon als een lijstje met vijf blogs die ik regelmatig bekijk, maar heb ik nu aangevuld met andere lezenswaardige blogs over Frankrijk. Welk van deze Frankrijkblogs volg jij ook?

Passie voor Frankrijk

Passie voor Frankrijk

Op Passie voor Frankrijk blogt Stéphanie over de Franse bestemmingen die ze bezoekt. Haar roots liggen in Frankrijk, wat haar enthousiasme voor dit mooie land verklaart. Haar sfeervolle blog valt onder meer op door de mooie foto’s die bij elk artikel staan. De focus van Passie voor Frankrijk is natuur, wandelingen, leuke dorpjes en roadtrips.


Frankrijk.nl

Niet te missen is de site Frankrijk.nl. Ze noemen zichzelf een ‘webazine’, maar dat is mijns inziens gewoon een hip woord voor blog. Want dagelijks verschijnen er hier interessante artikelen over Franse bestemmingen, fijne relax-plekjes en insidertips. Vooral veel op het gebied van onderkomens, huisjes, hotels, campings, daar ligt duidelijk de focus van Frankrijk.nl. Maar ook geregeld vallen er leuke weetjes over de Franse taal en cultuur te lezen. Aan de Franse natuur wordt op deze site wat minder vaak aandacht besteed. De bloggers op deze site zijn drie dames, die allen een achtergrond in het Franse toerisme hebben.


Bonjour Frankrijk

Het blog Bonjour Frankrijk, van Frankrijkfan Rosanne Langenberg, trekt de aandacht door de persoonlijke anekdotes die de sfeervolle beschrijvingen van bijzondere plekken aanvullen. Je leest op dit blog regelmatig nieuwe artikelen rondom Franse bestemmingen, en reist mee met haar door het mooie Franse land, met een lichte focus op het zuiden en zuidoosten, de Côte d’Azur en de Alpen, maar met geregeld ook uitstapjes naar andere gebieden.


Van Franse bodem

Van Franse bodem

Hou je van Franse producten? Dan moet je zeker het blog Van Franse bodem gaan volgen. Hier vind je wekelijks meerdere artikelen over producten die uit Frankrijk komen. Van etenswaren tot gebruiksvoorwerpen, van hotels tot Le Creuset en Camembert, alles wat een band met Frankrijk heeft kan zomaar voorbijkomen.


Hurktoilet

Inmiddels een instituut voor Frankrijkliefhebbers, de website Hurktoilet van journalist Peter Koster. De site bestaat al sinds 1999 en is daarmee een van (of misschien wel dé) oudste Frankrijksites. Dat is de site ook wel aan te zien overigens, want hij doet behoorlijk gedateerd aan. Maar goed, de inhoud daar draait het natuurlijk allemaal om. Het bijbehorende blog wordt dagelijks gevuld met een nieuwtje uit Frankrijk.


Onze Franse keuken

Onze Franse keuken

Ben je fan van (Frans) eten, dan kun je niet om het blog Onze Franse keuken heen. Hier blogt Lisette over haar recepten. Lisette is samen met haar vriend eigenaar van een chambres & table d’hôtes in de Dordogne, en hoewel niet alle recepten op het blog per se puur Frans zijn, krijg je wel een lekker Frans gevoel bij haar blog en het leven dat ze beschrijft.


Paris FvdV

Een mooi, stijlvol en informatief blog over Parijs. Ferry van der Vliet houdt hier sinds 2011 een blog bij met interessante tips voor Parijs, met vooral veel aandacht voor leuke, onbekende plekjes buiten de gebaande paden.


Kijk, Zuid-Frankrijk

Voor een eigenzinnige kijk op het Zuid-Franse leven, kun je terecht op het blog Kijk, Zuid-Frankrijk, van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler en hoofdredacteur van het magazine Côte&Provence.


La Ramoneta

In 2012 verhuisde Liesbeth van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk. Nu houdt ze een leuk (Engelstalig) blog bij onder de naam La Ramoneta, over bestemmingen en reistips, verborgen pareltjes, restaurantjes, uitjes en mooie wandelingen, voornamelijk in de Languedocstreek.


Heb jij andere tips voor leuke Frankrijkblogs? Laat het dan even weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Bladeren

Bonjour,

 
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier vind je alle tips die we op onze reizen door Frankrijk verzameld hebben. Een handig startpunt is deze overzichtskaart. Wist je trouwens dat we ook drie mooie boeken over Frankrijk hebben uitgebracht? In Frankrijk Puur Roadtrips vind je prachtige routes voor met de auto, camper of motor. Niet te missen of je nu het hele land door wil trekken of een bepaalde streek gaat verkennen. En houd je van wandelen? Dan is ons boek Wandelen in Frankrijk wat voor jou.

Eerst even kennismaken met Frankrijk Puur? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook met 10 roadtrips.

Meer over onze boeken

Laat deze pop-up niet meer zien