Hautes-PyrénéesOccitanie

Een blauw bergmeertje bij Cauterets

Al eerder schreef ik over Cauterets in de Pyreneeën. Ben je in de buurt, ga dan niet alléen naar het bekendere Lac de Gaube, maar zoek ook eens de hoogte op bij het bergmeertje Lac Bleu d’Ilhéou, ten westen van het stadje.

Streektips

Wil je ook op avontuur in deze omgeving? Misschien heb je dan wat aan deze tips!

Een mooie wandelroute begint bij het middenstation van het skigebied Cauterets/Le Lys, bij Le Courbet, het hoogste punt dat met de auto te bereiken is, op zo’n 1.400 meter hoogte. Het wandelpad naar het zuiden voert door een verlaten dalletje, langzaam stijgend in de richting van een bergkom. Na 500 meter klimmen bereik je het Refuge d’Ilhéou, een berghut aan de rand van het meer, het Lac Bleu d’Ilhéou. Onderweg is het optimaal genieten van al het moois in de Pyreneeën, de verlaten, ruige berghellingen, de paarse plukjes heide die het groene landschap meer kleur geven, de rustig kabbelende bergstroompjes.. Als je nog niet verliefd was op de Pyreneeën word je het hier wel.

Heb je genoeg van het geklim, en wil je genieten van de zon, dan kun je rondom het meer blijven hangen, zoek gewoon een plekje op een grote steen, boekje erbij, en relaxen maar. Maar ben je fanatiek en wil je alsmaar hoger en hoger (een beetje zoals ik dus..) dan loop je nog even door langs het meer, aan de oostkant, naar de Col de la Haugade, op ruim 2.300 meter hoogte. Vandaar kijk je precies het volgende dal in en heb je een prachtig uitzicht over de zuidelijke toppen van de Pyreneeën, waaronder de Vignemale, de hoogste berg van de Franse kant van de Pyreneeën.

Reken voor de totale wandeling heen en terug, inclusief beklimming van de Col de la Haugade, zeker zo’n 5 à 6 uur.

In de verte zie je de berghut al liggen.
In de verte zie je de berghut al liggen.
Hier en daar zijn er nog sneeuwvelden te bespeuren.
Hier en daar zijn er nog sneeuwvelden te bespeuren.
Bovenop de Col aangekomen. Aan de linkerkant het massief van de Vignemale.
Bovenop de Col aangekomen. Aan de linkerkant het massief van de Vignemale.

Gratis ebook over Frankrijk

ABONNEER OP DE NIEUWSBRIEF MET FRANKRIJKTIPS EN ONTVANG EEN GRATIS EBOOK

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant