Wat te doen in Toulouse?

Een niet te missen plek op een kruispunt van culturen, midden tussen de Auvergne en de Pyreneeën. Toulouse is een levendige, hippe stad, met heel veel bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen. Een ideale stad voor een weekendje weg, of gewoon voor een tussenstop op de route naar de bergen of verder weg, naar Spanje. Mooie architectuur, een interessante geschiedenis, leuke winkels en restaurants, rustgevende stadsparken en natuur, je vindt het er allemaal. In deze post zet ik vijf absolute hoogtepunten van de stad voor je op een rijtje.

Streektips

Ook op stedentrip naar Toulouse? Misschien heb je wat aan deze tips!

Stadswandeling

Wat niet mag ontbreken aan een bezoek aan Toulouse, is een uitgebreide stadswandeling. Die voert je langs oude gebouwen uit de renaissancetijd, langs gezellige kades aan de Garonne, langs prachtige eeuwenoude kerken. Dan ontdek je gaandeweg dat Toulouse niet voor niets la ville rosé heet, een bijnaam die het dankt aan de zachtroze steen waarvan veel gebouwen gemaakt zijn. Neem een kijkje in de fraaie kathedraal die uit twee gedeeltes bestaat, werp een blik in de imposante Église des Jacobins en beëindig je wandeling met een drankje op het grote Place du Capitole.

Musée des Augustins

Ben je geïnteresseerd in architectuur, beelden en schilderijen en heb je zin in een cultureel verantwoord uitstapje, bezoek dan het Musée des Augustins, gevestigd in een middeleeuws klooster, midden in de stad. Bezichtig kunst in een schitterend decor, dwaal door de kloostergangen en waan je in andere tijden.

Canal du Midi

Toulouse is het startpunt van het Canal du Midi, dat samen met het Canal de Garonne de Middellandse Zee dwars door Frankrijk heen verbindt met de Atlantische Oceaan. Net buiten het centrum kun je langs de kades van het kanaal wandelen of fietsen, en op diverse boten die in het kanaal liggen kun je bijvoorbeeld eten of zelfs overnachten. In het weekend vind je hier veel inwoners van Toulouse die er wandelen of hardlopen.

Marché Victor Hugo

Toulouse telt drie overdekte markthallen. De Marché Victor Hugo is de meest interessante en grote. Vroeger was het een prachtige metalen en glazen markthal, maar in de jaren zestig verrees hier een betonnen gevaarte. Binnenin is het echter niet minder gezellig. Je vindt hier iedere dag behalve de maandag zo’n honderd markthandelaren die er hun waar verkopen. De producten van de markt kun je in een van de restaurants boven de markt uitproberen. Of je nu op zoek bent naar bloemen, fruit, groenten, vlees, vis, kaas, brood of wijn, het is er allemaal te vinden.

Lekker eten en drinken

En natuurlijk horen bij Toulouse ook eten en drinken. Want er zijn veel lokale specialiteiten, zoals de Saucisse de Toulouse of de cassoulet. En in de nabije omgeving is het ook een en al culinaire specialiteiten wat de klok slaat. Ganzenlever, eendeborst, en uiteraard ook wijn. Toulouse zit vol met leuke restaurantjes en barretjes, en ook winkels waar je veel van de lokale specialiteiten kunt aanschaffen om mee te nemen naar huis.

Meer tips voor Toulouse:

 

Geef je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant